sideband Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) Pomyłka extremalna , do tego w opisie taktowanie pamięci jest 2160ghz Dual :lol2: Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 a tu ciekawostka ;) http://cgi.ebay.de/768MB-GOLD-Edition-GEFO...6QQcmdZViewItem troche nieudolnie skopiowane :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 nic tylko kupić i domagać się karty która zrobi 1000 na GPU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Dobra, to juz wiem że nie kupuję z ACS3, ale teraz mam pytanie, który 8800GTS 640MB z najtańszych będzie najlepiej sie kręcił? zobaczyłem , że ostatnio GIGABYTE GEFORCE 8800GTS 640MB jest na promocji (średnia cena to 1260 zł), czy ktoś może ma takowego i wie jak sie kręci? czy może wybrać coś jeszcze innego?Walkowane bylo setki razy ze nie ma zadnej roznicy, bierz najtanszego, ewentualnie najlepiej wyposazonego (dluga dwara, gierki, naklejki i inne bajerki w pudelku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@+ Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 dokładnie bierz najtanszego GTXa do tego chłodzonko i kręc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 nic tylko kupić i domagać się karty która zrobi 1000 na GPU :)Zapytałem tego pana czy da mi to na piśmie, że karty które sprzedaje chodzą na takich taktowaniach, zobaczcie co odpowiedział: Dobry Wieczor Tak te Parametry sol Oficjalne Daje na to Pisemnie oswiatczenie i Gwarancje 6 Lat Pozdrawiamy Nikotom Computer Systems Jacyś chętni? :D potem można się procesować po sądach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Technorocker Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2007 (edytowane) ACS3 to raptem troche wiecej obudowy i blaszka z tylu, glosnosc i wydajnosc identyczna jak fabrycznego, nie warto. Z tym sie absolunie nie zgadzam. Było wiele recenzji tego chłodzenia i jest na bank cichsze i chłodniejsze od standardowego. Ale jezeli nie ma gorącego chipsetu like nf 680 (z wiatraczkiem) to niech bierze standardową wersje. A wogóle to ja na jego miejscu bym brał tak jak juz ktos napisał GTX bo jest za około 1600 albo bym poczekał na next geny (g92) w listopadzie :) Zreszta te nasze aktualne karty i mb są dupiate , ponoc nie bedą kompatybilne z PCI 2.0. A Jak to jest prawda to trzeba je sprzedac za wczasu i kupic nowego Gf 9800GTX/GTS i nowe mb i ddr3 :) Poprostu cud miód ,malina ! :) Edytowane 18 Sierpnia 2007 przez Dj Technorocker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Carl Orff Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 maja byc kompatybilne. bylo to juz walkowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Z tym sie absolunie nie zgadzam. Było wiele recenzji tego chłodzenia i jest na bank cichsze i chłodniejsze od standardowego. Ale jezeli nie ma gorącego chipsetu like nf 680 (z wiatraczkiem) to niech bierze standardową wersje. A wogóle to ja na jego miejscu bym brał tak jak juz ktos napisał GTX bo jest za około 1600 albo bym poczekał na next geny (g92) w listopadzie :) Zreszta te nasze aktualne karty i mb są dupiate , ponoc nie bedą kompatybilne z PCI 2.0. A Jak to jest prawda to trzeba je sprzedac za wczasu i kupic nowego Gf 9800GTX/GTS i nowe mb i ddr3 :) Poprostu cud miód ,malina ! :) Jak moze byc cichsze jesli ma ten sam wiatraczek? Jak pisalem, to jest fabryczne chlodzenie z wieksza obudowa i blaszką. Beda kompatybilne z PCI-E 2.0, ktore to na razie zadnego przyrostu wydajnosci nie da. A oplacalnosc DDR3 pomine milczeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Jak moze byc cichsze jesli ma ten sam wiatraczek? Jak pisalem, to jest fabryczne chlodzenie z wieksza obudowa i blaszką. Beda kompatybilne z PCI-E 2.0, ktore to na razie zadnego przyrostu wydajnosci nie da. A oplacalnosc DDR3 pomine milczeniem.Dokładnie ... DDR3 nie ma sensu kupować aż ceny nie spadną do poziomu DDR2 bo przyrost wydajnośći jest hmmm :) .. a chłodzenie rózni się tylko obudową , reszta jest taka sama - można dać 30 pln ale nie 300 więcej Co do sprzedaży GTXa to też bez sensu , nie wiadomo co nam przyniesie nowa grafa , a od chwili ukazania się , pierwszych testów i unormowania się ceny będzie dość dużo czasu aby opchnąć grafę i ew zmienić mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Z tym sie absolunie nie zgadzam. Było wiele recenzji tego chłodzenia i jest na bank cichsze i chłodniejsze od standardowego. Ale jezeli nie ma gorącego chipsetu like nf 680 (z wiatraczkiem) to niech bierze standardową wersje. A wogóle to ja na jego miejscu bym brał tak jak juz ktos napisał GTX bo jest za około 1600 albo bym poczekał na next geny (g92) w listopadzie :) Zreszta te nasze aktualne karty i mb są dupiate , ponoc nie bedą kompatybilne z PCI 2.0. A Jak to jest prawda to trzeba je sprzedac za wczasu i kupic nowego Gf 9800GTX/GTS i nowe mb i ddr3 :) Poprostu cud miód ,malina ! :) Własnie, zastawiałem sie nad podczekaniem na next geny (g92) ale to będzie dopiero za parę miesięcy, a ja tu chcę zagrac w Colina DIRTA na ustawieniach ULTRA, no najniżej HIGH w rozdzielczości 1280:1024, bo na mojej 7900GTO(GTX) to gram na razie na w 1024:768 i MEDIUM. A tak notabene to gdzie znalazłeś 8800GTX za 1600 zl? aha jeżeli by wchodził w grę GTX to napewno moja zasiłka jest do wymiany (patrz sygnaturka) bo GTS to napewno chyba pociągnie. Na razie szukam GTS 640 w dobrej cenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makar06 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Tagan 420w pociagnie GTXa:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Tagan 420w pociagnie GTXa:)Serio????? 8O 8O czy jaja sobie robisz? przy mojej konfiguracji pójdzie 8800GTX???? Sprawdziłeś to namacalnie? jezeli tak to jestem w szoku, bo ludzie montują do tej karty zasiłki po 600W Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Serio????? 8O 8O czy jaja sobie robisz? przy mojej konfiguracji pójdzie 8800GTX???? Sprawdziłeś to namacalnie? jezeli tak to jestem w szoku, bo ludzie montują do tej karty zasiłki po 600W umnie SLI dzialalo bez problemu, a na 430w Yesico gtx smigal rowniez bez zadnego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Technorocker Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Nie mozna z Wami dyskutowac bo nie macie karty z chłodzeniem ACS3 to po poierwsze a po drugie ja opieram sie na testach z wielu gazet on-line i nie online. A po trzecie ACS3 to Patent chłodzenia a nie zwykła blaszka. Takze zakonczmy ten temat! Tu masz GTX w pewnej sprawdzonej wysyłkowej firmie za 1,760.00 zł : Gigabyte GeForce 8800 GTX 768MB DDR3 PCI-E BOX http://www.agito.pl/seria_8/gigabyte_gefor...1168.35614.html I Leadtek GeForce 8800 GTS 640MB DDR3 PCI-E BOX za 1,260.00 zł : http://www.agito.pl/seria_8/leadtek_geforc...1168.37589.html Na dzien dzisiejszy brał bym tego GTX'a. Ale jakbym miał taką karte jak Ty : 7900 GTO czy 7800 GTX to bym na 100 % poczekał na nowe karty z nvidii, bo ja zrobiłem przesiadke z Gf6600 GT. Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez Dj Technorocker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Nie mozna z Wami dyskutowac bo nie macie karty z chłodzeniem ACS3 to po poierwsze a po drugie ja opieram sie na testach z wielu gazet on-line i nie online. A po trzecie ACS3 to Patent chłodzenia a nie zwykła blaszka.Podaj mi roznice miedzy ACS3 i zwyklym procz obudowy i blaszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Technorocker Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak chcesz znac szczegóły to napisz do www.evga.com Wiadomo ze karta mniej sie grzeje od karty referencyjnej jak ją na maxa podkręcisz. U mnie w upały temp wynosiła wynosiła max 74 stopnie na (680/1000) (60% wiatraczka)w stresie i 54 w idle. A to jest wielki plus jak dla mnie. Zresztą ja juz nie mam zamiaru sie kłócic bo kazdy stawia na swoim. -------------------- Do Kenio : Wiadomo ze nie opłaca sie przechodzic z ddr2 na ddr3 ! to jasne ale pamiętaj ze prawdopodobnie jak zmienisz aktualna mb na nową to równoczesnie bedziesz musiał zmienic pamięci na ddr3 bo hybryd i płyt z ddr2 + pci 2.0 juz wtedy raczej nie bedzie. -------------------- Tutaj news o kompatybilnosci PCI 1 z 2. PCI Express 1.0/1.0a not compatible with 2.0 spec only PCI 1.1 http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...99&Itemid=1 Takze prawdobodobnie nie bedą kompatybilne karty z pci 2.0 wstecz. Zobaczymy czy to bedzie prawda czy nie ? Bo szkoda by było :( Pozdrówka! Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez Dj Technorocker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian22 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) mam takie pytanie - ile moja karta powinna miec temp. w idle? Moja ma 66 st. a w stresie max. 85. Poprzedni komp mial jeszcze wyższe (6600GT). Podkreślam iz nic nie kręce - reszte temperatur to CPU - ok. 54 st w stresie (37 na pulpicie ale wtedy działa SpeedStep czy jak to sie tam zwie - odpowiednik C'n'C) oraz mobo 55 stopni. Czy te temp wystarczą do normalnej pracy? Jeszcze raz podkreslam - nic nie zamierzam podkrecac! Komp chodzi mi stabilnie - niema zwisów, test 3dm06 przechodzi bez blednie.......jedyne co to w colin DIRT czasem wychodzą mi dziwne tekstury...niewiem od czego moze byc ale w 3dm06 obraz jest poprawny. Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez Sebastian22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Tutaj news o kompatybilnosci PCI 1 z 2. PCI Express 1.0/1.0a not compatible with 2.0 spec only PCI 1.1 http://www.fudzilla.com/index.php?option=c...99&Itemid=1 Takze prawdobodobnie nie bedą kompatybilne karty z pci 2.0 wstecz. Zobaczymy czy to bedzie prawda czy nie ? Bo szkoda by było :( Pozdrówka! Dzisiejsze karty są w standardzie PCI-Ex 1.1 jakbyś doczytał news-a dalej to byś zobaczył to: The primary slot is PCI Express 1.1 and it doesn't have this problem as this version of PCI Express is compatible with the upcoming 2.0 standard.Pogrubiłem nawet to w twoim poście 1.1 zgodne z 2.0. Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez mastertab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 I Leadtek GeForce 8800 GTS 640MB DDR3 PCI-E BOX za 1,260.00 zł : http://www.agito.pl/seria_8/leadtek_geforc...1168.37589.html Tak, tylko tam pisze że jest niedostepny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) Tak, tylko tam pisze że jest niedostepny. http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=7747 tu masz tego leadteka dostępnego www.esc.pl tylko fotkę od Gtxa dali heh :) często u nich kupuje i zero problemów. Edytowane 19 Sierpnia 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Technorocker Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 (edytowane) To ze nasze karty mają pcie 1.1 to przypuszczałem ale chodzi mi czy te nowe kart na pcie 2.0 beda działac na naszych płytach głównych z chipsetami: i965, i975 , nf 680i. P35 i reszta ? Gdzie mozna sprawdzic jaką wersje pcie ma płyta główna bo np w mojej instrukcji nima ? Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Dj Technorocker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 ACS3 to prawie identyczne chlodzenie jak referencyjne... Bardziej sie oplaca kupic HR03 PLus :) (u mnie bardzo dobrze chlodzi GTX'a, w idle ~51 stopni w stresie 69 zaleznie od obrotow wentyla).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 To ze nasze karty mają pci 1.1 to przypuszczałem ale chodzi mi czy te nowe kart na pci 2.0 beda działac na naszych płytach głównych z chipsetami: i965, i975 , nf 680i. P35 i reszta ? Gdzie mozna sprawdzic jaką wersje pci ma płyta główna bo np w mojej instrukcji nima ? Chyba PCIE :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj Technorocker Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) yeppp :) Zapomniałem 'e' podopisywac ale juz fixnąłem text. Tak HR03 PLus jest o niebo lepszy ale nie kazdy laik potrafi go umiescic na karcie. :) Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Dj Technorocker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drejfus Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 @Dj Technorocker Ech... Skladam sporo sprzetu na ACS3 i wcale nie jest tak pieknie jak piszesz... po za blaszka ala radiator z tylu i wieksza blacha z przodu nie ma roznicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) @Dj Technorocker Ech... Skladam sporo sprzetu na ACS3 i wcale nie jest tak pieknie jak piszesz... po za blaszka ala radiator z tylu i wieksza blacha z przodu nie ma roznicy... Jutro odbieram Leadteka 8800 GTS 640. Do tej pory to co w podpisie. Temperatury i hałas na EVGA znam prawie na pamięc. Jak zamontuje Leadteka to podziele sią wrażeniami i opisze różnice. P.S. EVGA 8800 320 ACS3 ---> PW Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez Kobrowisko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
URSUS Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Jutro odbieram Leadteka 8800 GTS 640. Do tej pory to co w podpisie. Temperatury i hałas na EVGA znam prawie na pamięc. Jak zamontuje Leadteka to podziele sią wrażeniami i opisze różnice. P.S. EVGA 8800 320 ACS3 ---> PW Mam EVGA 640MB - zwykłą. Cichutka. Czy temperaturka 65 st C jest normalna w idle przy dobrze wietrzonej budzie, około 2 godzinnej pracy kompa (tylko uTorrent + net-wentyl ustawiony na 60% default w RivaTuner) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 (edytowane) Dobra, wbrew opini częsci forumowiczow kupiłem dzisiaj EVGA 8800 GTS 640 MB ACS Edition, miałem brac zwykłą, ale dopłaciłem to 200 zł do tej wersji ponieważ sprzedawca upierał się, że w tej wersji są lepiej dobrane podzespoły i ta karta ma kondensatory od wersji GTX 8O przez co napewno dużo lepiej sie będzie kręcić od zwykłej wersji, troszeczke zdębiałem, ale zapakowałem pod pachę karte i pojechałem do domu. Zapakowałem kartę do kompa, uruchiłem 3dMARK 2006 i zonk, 7349 pkt :mur: , troszeczke mało, więc chcę ją pokręcić, tylko czym i jak bo nie ma zakładki do kręcenia w panelu, i w riva tunerze terz cos nie moge znaleźć, pomocy, albo może jakiegos linka prosze do pomocy, bo to forum ma troszeczkę podstron. Ogólnie karta jest cichudka. Edytowane 20 Sierpnia 2007 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Mam EVGA 640MB - zwykłą. Cichutka. Czy temperaturka 65 st C jest normalna w idle przy dobrze wietrzonej budzie, około 2 godzinnej pracy kompa (tylko uTorrent + net-wentyl ustawiony na 60% default w RivaTuner) ?Trochę sporawo :? Wszystko zależy jaka temp. w pokoju i jak ta buda wentylowana... No i pytanie czy jest to temp. GPU diode czy procesor graficzny? U mnie w podobnych warunkach (grafa-BFG w idle wiatrak na 60%, przewiew budy 2x120@500rpm, w pokoju chłodno) GPU diode 56st, a Procesor 48st :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...