alient Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ja gainwarda golden sample podnioslem 680/2200 tem. po godzinym stresie ---67c --fan chodzi na 60%. Te gainwardy pięknie chodzą ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamk7 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czesc, mam pytanie. Po przeczytaniu wielu postow w tym temacie postanowilem kupic GF 8800 GTS 640MB zamiast 320MB. Pytanie: czy wystarczjacy jest zasilacz Huntkey Hk350? Widze, ze sa tu rozne opinie na ten temat. Z tego co gdzies wyczytalem wynika, iż rzeczywista moc tej zasilki jest 400-450 W. Moj procesor to athlon 64 3500+. Wiem, ze bedzie on waskim gardlem dla tej karty, ale niestety nie stac mnie na jednoczesna wymiane grafiki, proca i plyty gł. Pytanie czy bardzo bedzie on ograniczal GTS'a? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czesc, mam pytanie. Po przeczytaniu wielu postow w tym temacie postanowilem kupic GF 8800 GTS 640MB zamiast 320MB. Pytanie: czy wystarczjacy jest zasilacz Huntkey Hk350? Widze, ze sa tu rozne opinie na ten temat. Z tego co gdzies wyczytalem wynika, iż rzeczywista moc tej zasilki jest 400-450 W. Moj procesor to athlon 64 3500+. Wiem, ze bedzie on waskim gardlem dla tej karty, ale niestety nie stac mnie na jednoczesna wymiane grafiki, proca i plyty gł. Pytanie czy bardzo bedzie on ograniczal GTS'a? No troche stracisz, bo ja na swoim sprzecie mam w 3dmark06 7606pkt a na C2D mialbym cos kolo 11000pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
URSUS Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 No troche stracisz, bo ja na swoim sprzecie mam w 3dmark06 7606pkt a na C2D mialbym cos kolo 11000pktBez przesady - miałbyś bez kręcenia około 9100 pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 nom 12tyś z malym hakiem to jest na kreconym GTX i e6420@3.2ghz.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Bez przesady - miałbyś bez kręcenia około 9100 pkt.ja nie pisalem ze bez krecenia, 8800 GTS 650MB puszczony na 680/2200 spokojnie robi w 3dmarku2006 11000pkt na C2D puszczonym na 3Ghz, ma wtedy wydajnosc przynajmniej 8800 GTX bez krecenia Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ja nie pisalem ze bez krecenia, 8800 GTS 650MB puszczony na 680/2200 spokojnie robi w 3dmarku2006 11000pkt na C2D puszczonym na 3Ghz, ma wtedy wydajnosc przynajmniej 8800 GTX bez kreceniaNiestety 06 nie pokazuje wydajnośći G80 , poprostu za mocno od proca zależy więcej daje podkręcanie proca niż grafy :) GTX potrafi być wolniejszy od GTsa , a w gierkach jest różnica 15%. Zobaczymy jak wyjdzie pod koniec roku nowy mark już z DX10 jak wtedy będzie to wyglądało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raz33r Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 ja nie pisalem ze bez krecenia, 8800 GTS 650MB puszczony na 680/2200 spokojnie robi w 3dmarku2006 11000pkt na C2D puszczonym na 3Ghz, ma wtedy wydajnosc przynajmniej 8800 GTX bez kreceniaJa na swoim brisbanie 2945mhz robie lekko ponad 10000 w 3d 06 Wiec różnica niby duża a mała miedzy amd a c2d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czy zasilacz Trust 420W bedzie wstanie pociagnac jakas 8800 i c2d ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raz33r Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Czy zasilacz Trust 420W bedzie wstanie pociagnac jakas 8800 i c2d ??Trust to nie wiem.. Ale wiem że tagan tak :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) I wouldn' TRUST it. ;-) Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez bjabrzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamk7 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A ma ktos doswiadczenie z GTS'em 640mb i Huntkey 350? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
URSUS Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A ma ktos doswiadczenie z GTS'em 640mb i Huntkey 350? :) Do sprawy można podejść logicznie - jakby komuś przeżył taki "zestaw", to by Ci odpisał B-) Dla mnie to totalna wiocha kupować sobie kartę za grubo ponad tysiąc złotych a skąpić 300zł na markowy zasilacz który pociągnął by może i jakieś przyszłe konfiguracje. Od tego zależy bezpieczeństwo i sprzętu i domu. Jak ci się zacznie fajczyć komp to już tylko krok do świecącego biurka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamk7 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 (edytowane) Jak pisalem wczesniej spotkalem sie z opiniami, ze rzeczywista moc huntkeya 350 to 400-450 W, byc moze nawet i na tym forum. Spytalem wiec czy ktos z uzytkownikow posiada taka konfiguracje. Jesli Ursus nie posiadasz takowej nie musisz odpowiadac wytykajac mi wioche. Gdyby bylo mnie stac to kupilbym jednoczesnie GTS-a 640mb i topowera lub tagana 500 W. Skapstwo nie ma tu nic do rzeczy, max co moge wydac to 1300 zl. I z tego co sie orientuje huntkey to markowy i ceniony zasilacz a nie jakis badziew. Edytowane 29 Sierpnia 2007 przez adamk7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wela Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Jak pisalem wczesniej spotkalem sie z opiniami, ze rzeczywista moc huntkeya 350 to 400-450 W, byc moze nawet i na tym forum. Spytalem wiec czy ktos z uzytkownikow posiada taka konfiguracje. Jesli Ursus nie posiadasz takowej nie musisz odpowiadac wytykajac mi wioche. Gdyby bylo mnie stac to kupilbym jednoczesnie GTS-a 640mb i topowera lub tagana 500 W. Skapstwo nie ma tu nic do rzeczy, max co moge wydac to 1300 zl. I z tego co sie orientuje huntkey to markowy i ceniony zasilacz a nie jakis badziew. Ja mam wprawdzie inny zasilacz ale ten huntkeya 350 spokojnie starczy.Mój komp taki jak w opisie nie podkręcony ,w stresie pobiera 250 W,wartość zmierzona przeze mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro18 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Hejas! Mam problem. Wygląda on tak: pierwszy raz pokazało się to dzisiaj rano, i pokazuje się co jakiś czas (czasem po godzinie, czasem po paru minutach). Nie zależy to od temperatury proca i grafiki (nawet jak jest 65 stopni C to ten blue screen się pojawia). Na początku mignął tylko blue screen i następował restart systemu. Teraz zostaje i muszę robić hard reset :( Wywaliłem sterowniki grafiki i zainstalowałem jeszcze raz - nie pomogło. System postawiłem na świeżo sformatowanej partycji pierwszy raz po włożeniu nowej płyty i procka (grafika działała już wcześniej na sempronie 3000+ i nic sie złego nie działo). Czy ktoś wie co to za cholerstwo? Dezorganizuje mi pracę :/ pozdrawiam i z góry dziękuję PS mój sprzęt C2D E4400, MSI Neo2-FR, Adata 2x1GB EE 800Mhz+, Palit 8800GTX, zasiłka Corsair HX520W. Sprzęt nie kręcony (jeszcze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
URSUS Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Wygląda na sterownik. Próbowałes już inny instalować ? Może spróbuj jakąś betę http://www.nzone.com/object/nzone_download...betadriver.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 A ma ktos doswiadczenie z GTS'em 640mb i Huntkey 350? :)ja mam 320 mb ale to w niczym nie przeszkadza:) Do sprawy można podejść logicznie - jakby komuś przeżył taki "zestaw", to by Ci odpisał B-) Dla mnie to totalna wiocha kupować sobie kartę za grubo ponad tysiąc złotych a skąpić 300zł na markowy zasilacz który pociągnął by może i jakieś przyszłe konfiguracje. Od tego zależy bezpieczeństwo i sprzętu i domu. Jak ci się zacznie fajczyć komp to już tylko krok do świecącego biurka :) A dla mnie to wiocha kupowac zasilacze po 600W lykajac marketingowy belkot...wszyscy przerazeni po POL KILOWATA MAJA, no ja wole porzadne 350 niz wariora 500. A HK w zupelnosci wystarczy nie takie zestawy dzwigala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Do sprawy można podejść logicznie - jakby komuś przeżył taki "zestaw", to by Ci odpisał B-) sig i gts320 i problemow zero przez tydzien uzytkowania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro18 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Wygląda na sterownik. Próbowałes już inny instalować ? Może spróbuj jakąś betę http://www.nzone.com/object/nzone_download...betadriver.html To samo. Jakieś inne pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Poproszony przez jednego z użytkowników postanowiłem sprawdzić kwestię "zapychania się pamięci" w GF'ie 8800 (GTS / GTX). Za soba mam już jakieś 30 godzin grania w DiRT'a (max 11 godzin za jednym razem, bez restartu, czy wyskakiwania na pulpit) i tam musze stwierdzić, że na max w 1280 x 1024 z cieniami na High feralnego efektu nie zaobserwowałem. Od 4 godzin walcze z Call of Duty 2 - również w 1280 x 1024 na max i jak narazie wsio jest OK. Sprawdzam na 8800 GTS 320 MB. Wiem, że mam obadać jeszcze TDU, STALKER'a i Obliviona. Jakieś wskazówki, uwagi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S4racen Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Hejas! Mam problem. Wygląda on tak: Miałem ostatnio coś takiego. Pomogła dopiero reinstalka systemu i wszystkich sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 focus - w tdu taki problem tez nie wystepuje (specjalnie dalem wczoraj kompa w rece 2 zapalonego 14'latkow na caly dzien i od godziny 11 do 19 gra chodzila bez przerwy (gts 320) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 ja w cod2 po kilkunastu min. grania mam ten problem. Wiecie jak zrobić żeby ta karta się odkrztusiła?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) ja w cod2 po kilkunastu min. grania mam ten problem. Wiecie jak zrobić żeby ta karta się odkrztusiła??Spróbuj obniżyć (tam są 3 składowe, najpierw rozdzielczość terkstur) tekstury z extra na high. Problem w cod2 dotyczy raczej wszystkich kart poniżej 512MB po prostu. U ciebie są spadki rzędu np. z 50 do 30fps, czy coś więcej? z 60 do gdzieś 20fpsTo rzeczywiście jest z nimi coś nie tak. Mimo wszystko bym obniżył tekstury. Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 (edytowane) z 60 do gdzieś 20fps( nawet może mniej) edit: pytanko- jakie stery zainstalować??? NGO, omega, czy zwykłe forceweare???? Edytowane 30 Sierpnia 2007 przez bjabrzyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 W COD2 na detalach ultra-high (wsio na max, bez AA) na 8800 GTS'ie 320 MB spadają czasem FPSy nawet do 30, ale tutaj chodzi o efekt tego, że mielismy w danym miejscu np. 50 i po 2 godzinach grania mamy już 25. GTS 320 MB ma za mało pamięci by móc komfortowo grać w COD2 przy takic detalach i takiej rozdzielczości, ale błędu kontrolera to ja tutaj jak narazie nie widzę. Całą noc zostawiłem włączonego cod'a z początkowa mapą "roomel last stand" i mam tyle samo FPS co jak to zostawiłem. Ale niech sobie jeszcze leci te 3 - 4 godziny bo mnie teraz nie będzie przy komputerze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 W COD2 na detalach ultra-high (wsio na max, bez AA) na 8800 GTS'ie 320 MB spadają czasem FPSy nawet do 30, ale tutaj chodzi o efekt tego, że mielismy w danym miejscu np. 50 i po 2 godzinach grania mamy już 25. GTS 320 MB ma za mało pamięci by móc komfortowo grać w COD2 przy takic detalach i takiej rozdzielczości, ale błędu kontrolera to ja tutaj jak narazie nie widzę. Całą noc zostawiłem włączonego cod'a z początkowa mapą "roomel last stand" i mam tyle samo FPS co jak to zostawiłem. Ale niech sobie jeszcze leci te 3 - 4 godziny bo mnie teraz nie będzie przy komputerze. No mnie wlasnie zastanawia fakt czemu jeden ma drugi nie...NVidia twierdzi ze to stery i blad kontrolera pamieci...to dlaczego mi w TDU , obku, wyskakuja spowolnienia...wrrrrrr a innemu nie, tak jakby czesc kart byla WALNIETA:) hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Całą noc zostawiłem włączonego cod'a z początkowa mapą "roomel last stand" i mam tyle samo FPS co jak to zostawiłem. Ale niech sobie jeszcze leci te 3 - 4 godziny bo mnie teraz nie będzie przy komputerze.I co to da, że tak zostawisz w jednym miejscu bez ruchu? Problem "zapychania pamięci", jak sama nazwa wskazuje, dotyczy zapychania pamięci coraz to nowymi teksturami itp i zarazem nieudolnego czyszczenia ze starych danych. Alt+tab i pamięć wyczyszczona z nieużywanych śmieci, fps'y do góry. tak to wygląda z opisu użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2007 I co to da, że tak zostawisz w jednym miejscu bez ruchu? Problem "zapychania pamięci", jak sama nazwa wskazuje, dotyczy zapychania pamięci coraz to nowymi teksturami itp i zarazem nieudolnego czyszczenia ze starych danych. Alt+tab i pamięć wyczyszczona z nieużywanych śmieci, fps'y do góry. tak to wygląda z opisu użytkowników. Focus raczej mial na mysli jakies demo z pierwszej mapy:) wiec stac tam nie bedzie:P Tak to wyglada w praniu dokladnie jak opisales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...