Boxster Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Czy komuś udało się zmusić RT2.05 do automatycznego startu z pod Visty, bo lekko irytujące jest to ciągłe ręczne jej odpalanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej_27 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Czy komuś udało się zmusić RT2.05 do automatycznego startu z pod Visty, bo lekko irytujące jest to ciągłe ręczne jej odpalanie. Tak mi. Zaznaczyłem tylko w zakładce Settings, Run at Windows startup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 @Maciej_27 U mnie nie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 @Maciej_27 U mnie nie działa. taka to już vista jest.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 http://news.expreview.com/2007-10-16/1192531381d4181.htmlCzyli nowy 8800GTS ma być dostępny dopiero 19 listopada :/ Trochę dużo czasu jeszcze :/ Kicha, myślałem, że szybciej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 (edytowane) Pisałem o tym już w innym temacie, ale wydaje mi się, że tutaj pasuje to bardziej: Mam problem z pewnym serialem i wyświetlaniem w nim kolorów. Do 3 odcinka wszystko jest ok, ale od 4 do końca kolory żółty i niebieski są przesunięte (choć wygląda to tak jakby tylko żółty był przesunięty - o jakieś 40% w prawo - a niebieskie plamy powodowane były właśnie przez brak żółtego koloru na danym obszarze). W każdym innym pliku wideo wszystko jest w porządku. W odtwarzaczach innych niż Subedit wygląda to tak samo, a nawet gorzej... Przeinstalowywałem kodeki: K-lite 3.4.0 - źle, K-lite 3.5.0 - źle, CCCP 2007-07-22 - źle. Po zrobieniu screen-a przez ffdshow na zdjęciu kolory są na swoich miejscach. Przeinstalowanie sterowników 163.71 -> 165.75 beta nic nie dało. Za to całkowite usunięcie sterowników karty graficznej poskutkowało i wszystko było jak należy. Wnioskuję więc, że chodzi tu o jakieś ustawienia kolorów w panelu NV, ale grzebiąc tam niczego niepoprawnego nie znalazłem. Dodam też, że plamy powodowane przez przesunięte kolory wydają się znajdować nad napisami generowanymi przez directvobsub. Kolory przy zainstalowanych sterownikach - http://vennor.microchip.net.pl/img/P1070541r.jpg Kolory bez sterowników video - http://vennor.microchip.net.pl/img/P1070543r.jpg Znajomy, który ma owy serial ode mnie takich problemów nie ma; działa na GF7900GT. Proszę o jakiekolwiek wskazówki jak rozwiązać ten problem. Edytowane 20 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Czy komuś udało się zmusić RT2.05 do automatycznego startu z pod Visty, bo lekko irytujące jest to ciągłe ręczne jej odpalanie. tak, tylko musisz wylaczyc kontrole rodzicielska czy jak to sie tam nazywa (te ograniczenia narzucone na usera, mozna to zrobic w opcjach konta). wtedy rt odpala sie automatycznie i nie musisz klikac by na to zezwolic). w ogole duzo "potwierdzen" wtedy sie pozbywasz i mozesz zapisywac wszystko wszedzie (np przy sciaganiu) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hannhibal Lecter Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Znalazlem najlepszy test na sprawdzenie stabilnosci GF8800. Karta przechodzila wszystkie testy, rozne 3dMarki. Ale najlepszym testem jest ustawienie w pętli po 5 powtorzen testu Nature z 3dMarka2001. Te 5 powtorzeń trzeba powtorzyc z 5 razy, czyli w ustawieniach zaznaczyc Loop. Jesli komus taki test przejdzie to jest dobry. U mnie ze wszystkim na stock sie wiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) Bo 2001 to przeżytek i pewnikiem winę za to ponoszą sterowniczki ;). @Venor Odinstaluj wszystkie kodeki, spróbuj zainstalowac gomplayera (nie potrzebuje zewnętrznych kodeków)i powiedz czy się naprawiło. Edytowane 22 Października 2007 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) @Vennor Odinstaluj wszystkie kodeki, spróbuj zainstalowac gomplayera (nie potrzebuje zewnętrznych kodeków)i powiedz czy się naprawiło. Dziękuję bardzo, GOM Player odtwarza poprawnie, swoim kodekiem. Nie musiałem nawet kasować CCCP. Nie rozwiązuje to jednak mojego problemu. Ale nie jest to szczególnie ważne, bo z żadnym innym filmem takich problemów nie miałem... Edytowane 22 Października 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hannhibal Lecter Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Bo 2001 to przeżytek i pewnikiem winę za to ponoszą sterowniczki ;).No dokładnie. Zmieniłem typ tekstur ze skompresowanych na 32bit i teraz przechodzi mnostwo razy i sie nie wiesza. Wina softu. BTW jak macie ustawione wiatraki w 8800? Macie poprostu domyslne ustawienia: tzn. turbina przyspiesza jak GPU przekroczy 80st.? Ja mialem tak do tej pory, ale szkoda karty. W RT ustawilem sobie ze przy 70st. turbina wchodzi na 75% obrotow i jest wzglednie cicho. Normalnie mam ustawione na 60%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 BTW jak macie ustawione wiatraki w 8800? Macie poprostu domyslne ustawienia: tzn. turbina przyspiesza jak GPU przekroczy 80st.? Ja mialem tak do tej pory, ale szkoda karty. W RT ustawilem sobie ze przy 70st. turbina wchodzi na 75% obrotow i jest wzglednie cicho. Normalnie mam ustawione na 60%.Auto w RT, z tym ze na codzień nie 60% a 43%, okolo 82 C zaczyna sie rozpedzac. Wiekszosc czasu, nawet w 3D siedzi sobie spokojnie na 43% :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 Ja to chyba jeszcze 80 stopni na gpu nie uświadczyłem, bo żadnych zmian w prędkości obrotów nie słyszę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kipek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 2d 290/450 60% temp 60C 3d 648/999 100% temp 63-73C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Pisałem o tym już w innym temacie, ale wydaje mi się, że tutaj pasuje to bardziej: Mam problem z pewnym serialem i wyświetlaniem w nim kolorów. A moze spróbuj kliperem otworzyc,u mie serial LOST był wyswietlany w odcieniach fioletu a w kliper wszystko jest ok z kolorkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 A moze spróbuj kliperem otworzyc,u mie serial LOST był wyswietlany w odcieniach fioletu a w kliper wszystko jest ok z kolorkamiWszystko jest już dobrze w GOM Playerze, ale chciałbym znać przyczynę przesunięcia kolorów w innych odtwarzaczach, korzystających z zewnętrznych kodeków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitto Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Jedna grafika firmy GIGABYTE (575;900) druga BFG (600;900) Po podłaczeniu kart za pomoca mostka SLI, odpalilem winxp. Nie wykryło SLI, przyczyna była prosta, trzeba było wgrac bios aby w obu kartach byl taki sam. Wyciagłem bfg , zapisałem bios gigabyte na dyskietce, wrzucilem go do bfg za pomoca komendy nvflash bios.bin 0 -4 -5 -6 . Wrzuciłem druga grafike i windows wystartowal i odrazu wykrył SLI.Witam, mam pytanko: czy mozna polaczyc dwie takie same karty w SLI ale z rozna iloscia pamieci? Np. dwie karty BFG 8800 GTS OC - jedna 320 MB a druga 640 MB. Czy to zadziala bez wgrywania BIOSu na karty jak kolega powyzej probowal??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Powinno działać , ale z karty z 640mb będzie wykorzystywane tylko 320mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitto Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Powinno działać , ale z karty z 640mb będzie wykorzystywane tylko 320mb.No to lipa troche, bo wyglada na to ze kupilem zla karte. A niech to diabli... A moze jednak pamieci sie beda sumowaly?? Czy cus?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Niestety nie , będzie wykorzystywane ile ma karta o mniejszej ilości pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitto Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) No to w takim razie czy jest sens kupowac druga taka sama z 320MB ramu? Jaki jest faktyczny przyrost mocy, rozumiem ze place drugie tyle i nie dostaje dwa razy tyle na mocy. W tej chwili HL2 Episode 2 smiga na maxa w 1680x1050, co bedzie np. na Crisis'ie ??? Dac cos druga grafa na SLI??? Inna sprawa to: zainstalowalem RT 2.05 i chcialbym podkrecic shader ale u mnie w zakladce power user > Nvidia\overclockig nie ma ShaderClockRatio. I co teraz??? Edytowane 23 Października 2007 przez Vitto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwyrol Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Pomocy! Jak widać w stopce, mam 8800 GTS z 640MB ze stajni EVGA (wersja podstawowa, nie Overclocked czy też Black Pearl). (Mam też 2 twardziele - 160GB na SATA II 80GB na IDE.) Na początek: zrobiłem czysty install najnowszych sterów - 163.71 na XP. Wyłączyłem Windows Update, stare stery wywaliłem DriverCleanerem, stery nowe postawiłem w trybie awaryjnym. Wszystkie stery do płyty i audio są najnowsze, Winda niedawno stawiana na świeżo (na czystej partycji). No i? Mam CIĄGLE problemy z grami wykorzystującymi OpenGL oraz Unreal Engine 2.x. Było tak w przypadku sterów dołączonych do grafy, i każdych kolejnych aż do najnowszych. Call of Duty w ogóle nie rusza, oznajmiając że nie potrafi zrenderować się w OpenGL. SW: Republic Commando wywala się po próbie załadowania nowej gry lub sejwa. Homeworld 2 zachowuje się SKANDALICZNIE - mam jakieś 3-4 klatki gdy poruszam kamerą lub zoomuję (dla porównania: ruszałem HW2 na Celeronie 1GHz, 256MB RAM i Radeonie 9600 Pro w rozdziałce 1280x1024 oraz AA, mając jakieś 15-20 klatek!) Teraz boję się odpalić HW1 czy Cataclysma :| Pariah (gra nienajlepsza, wiem :P) daje dziwne artefakty. Przy eksplozji granatu nawet w pewnym oddaleniu od gracza wszystko na kilka sekund przesłania mi dym... To samo dzieje się w niektórych planszach, gdy usiłuję spojrzeć w określonym kierunku. Musiałem przez to zarzucić grę w Pariah, bo nie dało się iść tam, gdzie trzeba :[ Doświadczyłem tam też drastycznych ścin w lokacjach ze sporą ilością modeli należących do terenu lokacji, podobnych do tego co ludzie opisują w przypadku Unreal Tournament na GeForce'ach serii 8800. The Chronicles of Riddick w ogóle nie chciało ruszyć. Problem rozwiązał się, gdy zainstalowałem wypuszczony przez producentów gry fix do OpenGL. W Half-Life 2 Episode One, który wykorzystuje rendering w DirectX, miałem artefakty na starszych sterach, które miały poprawić błędy zgłaszane od LISTOPADA 2006 roku! (chyba 162.80). Dopiero stery 163.71 dały radę. Natomiast w przypadku gier bardziej wymagających od w/wym. tytułów (MoH:Airborne, Warhammer: Mark of Chaos, etc.) nie miałem najmniejszych problemów. Najnowsza beta - 163.75 również niczego nie zmieniła. Czy ktoś wie, jak mi pomóc? Te problemy, z tego co wiem, trapią nie tylko mnie. Po prawdzie hordy ludzi na całym świecie walą w mur po kupieniu czegoś z serii 8800... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Format i mówie teraz poważnie. Wszystkie stery do płyty itd. 163.71 i 3dmarka puść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Dokladnie zrobil sie burdel ze sterwonikami i takie rzeczy sie dzieja Wszystko ladnie cacy od nowa sobie instalnij i powinno smigac ;] Tak na wszelki wypadek mozesz sprawdzic temperaturki ale to napewno nie to tylko wina sterow .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wolfszary Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Mam pytanie na tle 8800gt. Czy sprzedajecie swoje karty 8800gts 640Mb i kupujecie 8800gt? Czy wedlug was nie ma to sensu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Poczytal bys temat o 8800gt to bys wiedzial co ludzie robia.. A poza tym po co sie kierowac innymi? Pasuje ci 8800gts ? To zostawiasz.. Nie pasuje? Sprzedajesz i modlisz sie by 8800gt byl tak dobry jak mowia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blues Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Nowe stery: http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_169.01.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Od kilku sterow w tyl mam podczas na instalacji na 8800GTX taki myk ze instaluje stery i pod koniec instalacji ekran miga a na koncu mam ciemnosc. Kiedys tez migal ale na koncu wyskakiwala ranka zeby dokonczyc instalacje to trzeba kompa uruchomic ponownie. Teraz mam ciemnosc na koncu i musze kompa zresetowac z przycisku. Po resecie jest wszystko ok - zainstalowane nowe stery. Mam tak w XP, w Viscie 64 jest ok. Edytowane 26 Października 2007 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Nowe stery: http://www.nvidia.com/object/winvista_x86_169.01.html A tu wersja dla XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 29 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2007 a demo Crysis Tutaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...