Blue Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 u mnie dziala i pod DX9 i pod DX10 stery 158.45 moglbys sprawdzic pro evolution soccer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 moglbys sprawdzic pro evolution soccer?niestety nie mam tego .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Mam 8800GTX i potwierdzam zero problemow w PES6, na najnowszych oficjalnych sterach. V-Sync dziala jak powinien - bez nie da sie grac ;) Przynajmniej ja jestem na to wyczulony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster1291 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Bfg 8800 gts na 100% mocy wentyl słychac ale to normalne toteż nie ma takiego dzwieku jak na x1800gto sszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz A jak pracuje regulacja obrotów w Viście? Czy robi to automat, czy jest jakiś program, czy ustawia się w sterowniku dowolne obroty wentylatora? Jak to się sprawdza w Windows Vista? Czy przy codziennej pracy w Viście nie będzie tej karty słychać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 A jak pracuje regulacja obrotów w Viście? Czy robi to automat, czy jest jakiś program, czy ustawia się w sterowniku dowolne obroty wentylatora? Jak to się sprawdza w Windows Vista? Czy przy codziennej pracy w Viście nie będzie tej karty słychać?Regulacja jest automatyczna. Wentyl pracuje normalnie na 60% i tylko przy bardzo dużej temperaturze przyspiesza. U mnie za czasów, gdy miałem jeszczce oryginalne chłodzenie, nie zdarzyło sie, aby kiedykolwiek przyspieszył. Przy codziennej pracy wentyl jest bardzo cichy. Dodam, że pracuję pod Vistą x64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Mam 8800GTX i potwierdzam zero problemow w PES6, na najnowszych oficjalnych sterach. V-Sync dziala jak powinien - bez nie da sie grac ;) Przynajmniej ja jestem na to wyczulony :) U mnie podobnie. Z vsync chodzi jak powinno, bez ( tudzież w 60Hz), ścinki i przeploty. BTW - nie mogę dojść do ładu z DIRT. Wywala mi po góra 5 minutach grania do windy z błędem dirt.exe. Że o uszkodzonych save nie wspomnę.... Ktoś ma podobnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 U mnie podobnie w Dirt uszkodzony save co dziwne raz na jakis czas laduje ten uszkodzony profil i dziala ale tylko czasami generalnie mam dwa profile u mnie dirt wywala srednio raz na 1,5h grania tylko ze poprostu wszystko staje minimalizacja menadzer urzadzen dirt.exe kill proces i wszystko smiga od nowa dziwne :P pozdrawiam storm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 U mnie podobnie w Dirt uszkodzony save co dziwne raz na jakis czas laduje ten uszkodzony profil i dziala ale tylko czasami generalnie mam dwa profile u mnie dirt wywala srednio raz na 1,5h grania tylko ze poprostu wszystko staje minimalizacja menadzer urzadzen dirt.exe kill proces i wszystko smiga od nowa dziwne :P pozdrawiam storm :) myślę że musisz mocniej podkręcić sprzęt ;) pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 @macek - Nie ma jak konstruktywna odpowiedź..... Posty nabijasz czy co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrobat13 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 U mnie podobnie. Z vsync chodzi jak powinno, bez ( tudzież w 60Hz), ścinki i przeploty. BTW - nie mogę dojść do ładu z DIRT. Wywala mi po góra 5 minutach grania do windy z błędem dirt.exe. Że o uszkodzonych save nie wspomnę.... Ktoś ma podobnie? Zmien w opcjach dzwieku kodowanie czy cos takiego na software lub inne i zobacz czy to cos daje. Uzywasz Visty ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Też mam jazdy z DiRT, zmieniałem stery od grafy (winXP) ale nic nie pomogło a nawet jest gorzej. Wcześniej mogłem wyłączyć z menadżera a teraz zwiecha i pozostaje tylko reset. Co do save odblokowałem gierke w kerio i profil ładuje się za każdym razem. acrobat13 Bawiłem się dźwiękiem u siebie ale nic nie pomogło Edytowane 25 Czerwca 2007 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) @macek - Nie ma jak konstruktywna odpowiedź..... Posty nabijasz czy co? nie, po prostu jakoś tak mnie wzięło, hihi. btw. czytam od kilku dni posty w tym dziale, i wniosek mi się nasunął jeden, swojego gtxa nie będę raczej podkręcał, pozostawię to innym. Nie żebym był przeciwnikiem kręcenia, ale dla mnie gtx nie jest dobrym obiektem do tego, poza tym jestem tym typem użytkownika, któremu wystarcza to co daje karta standardowo. Tyle ode mnie. Pozdrówka dla wszystkich. :) ps.coś chyba nie tak z zegarkiem sie zrobiło, ostanie posty są przesunięte o 1 godz. :-) Edytowane 25 Czerwca 2007 przez macek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) jakis konkretny argument, czemu GTX nie jest dobrym obiektem do podkrecania? Ja ze swoim zaczalem zabawe wczoraj - Mam najtanszego Asusa z Thermalrightem HR03-Plus. Poki co przez noc chodzily petle 3dmarka i 100% stabilne jest 620/2000. Zobaczymy co dalej ;) p.s: Gdyby kogos interesowalo, to na starym systemie (przezyl kilka innych kart) i starym procu (to co w podpisie, dzis trafi juz do C2D) wyniki byly takie: 3dMark2003 default - 33400pkt 620/2000 - 36500pkt. aha i to wszystko na PCIE x8 (dolny slot w DFI) Edytowane 25 Czerwca 2007 przez horac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) nie, po prostu jakoś tak mnie wzięło, hihi. btw. czytam od kilku dni posty w tym dziale, i wniosek mi się nasunął jeden, swojego gtxa nie będę raczej podkręcał, pozostawię to innym. Nie żebym był przeciwnikiem kręcenia, ale dla mnie gtx nie jest dobrym obiektem do tego, poza tym jestem tym typem użytkownika, któremu wystarcza to co daje karta standardowo. Tyle ode mnie. Pozdrówka dla wszystkich. :) Kręcenie nie jest powodem problemów z dirtem , poprostu stery troche kiepskie. Co do samego kręcenia , kręci kto chce .... ale OC karty wcale nie powoduje jej szybszego zużycia przy zachowaniu podstawowych zasad i zrowego rozsądku .... osobiście uważam że skoro jest zapas to czemu nie kręcić. Swojego mogę katować w 621/1000 przez 10h i wszystko piknie a temp max 78C. dlatego do puki nie podmieniamy biosów czy zmieniamy V gpu lub mem nic się nie dzieje , trzeba tylko określić stabilny punk pracy i tyle. Każda karta graficzna zapewnia nam te 10% OC bez problemu , to taki zapas producenta , co nie znaczy że nie można więcej. Mój idzie na 648 GPU , ale używam 621 profilaktycznie mimo że 648 jest w pełni stabilne . Edytowane 25 Czerwca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sivy(R) Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Też mam jazdy z DiRT, zmieniałem stery od grafy (winXP) ale nic nie pomogło a nawet jest gorzej. Wcześniej mogłem wyłączyć z menadżera a teraz zwiecha i pozostaje tylko reset. Co do save odblokowałem gierke w kerio i profil ładuje się za każdym razem.Wyszedł patch 1.1, zainstaluj i zobacz czy będzie lepiej Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) Wyszedł patch 1.1, zainstaluj i zobacz czy będzie lepiej Pozdrawiam Patcha zapodałem jak tylko się pokazał, albo trzeba poczekać na 1.2 lub jak napisał konio68 nowe sterowniki. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) jakis konkretny argument, czemu GTX nie jest dobrym obiektem do podkrecania? dla mnie ona jest za gorąca po prostu (przy standardowym chłodzeniu), dla kilku % przyrostu wydajności wolę nie podkręcać karty, która i tak jest szybka (i dość gorąca), a dzięki temu oddalam możliwość wystąpienia problemów typu niewiadome zwisy, artefakty. A że inni to lubią to ich sprawa i wybór. Życzę im powodzenia. :) ..sie rozgadałem.. :) Edytowane 25 Czerwca 2007 przez macek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
napster666 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 a ja mam takie pytanie, można brać w ciemno tego GTX'a za 1650 zl ?? http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C1510071 trochę tani jest w porównaniu z innymi producentami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 a ja mam takie pytanie, można brać w ciemno tego GTX'a za 1650 zl ?? http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C1510071 trochę tani jest w porównaniu z innymi producentami Powiem Ci tak: wszystkie pcb i tak pochodzą z jednej fabryki a poszczególni producenci naklejają swoje loga na chłodzenie lub montują swoje inne i dokładaja różne badziewie do boxa .... dlatego moim zdaniem brać.W standardowych taktach będzie chodził na pewno...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makar06 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Czemu tak tanio??Jak myślicie opłaca sie kupować GTXa pod koniec wakacji??Zbieram kase;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Jak masz ogromne ciśnienie na grafę, to kup, ale jak możesz poczekać kilka miechów, to się wstrzymaj, prawdopodobnie w listopadzie ukażą się nowe chipy od Nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 (edytowane) zalezy za ile , pod koniec wakacji , 1800 max warto dać , bo pod koniec roku ma być G92 - myślę że ok 2400. wszystko od kasy zależy . Napewno w cenie do 1800 nic mocniejszego nie kupisz......a jakbyś chciał poczekać na następce to i tak z 600- 700 więcej będzie na początku. Na ATI bym nie liczył biorąc pod uwagę obecnego R600 i wspaniałe stery oraz jakość cieni i AA. A czemu tak tanio hmm diabli wiedzą , średnia cena 2000-2100 w sklepach a ta oferta jest rewelacyjna jak za nowego GTXa.najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć czemu tak tanio.Oczywiście porównanie dałem do najmocniejszego układu na rynku. Edytowane 25 Czerwca 2007 przez konio68 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monaro Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 A czemu tak tanio hmm diabli wiedzą , średnia cena 2000-2100 w sklepach a ta oferta jest rewelacyjna jak za nowego GTXa.najlepiej zadzwonić i się dowiedzieć czemu tak tanio. Bo to jest wersja Retail. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makar06 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 A co oznacza to Retail??Jakaś gorsza wersja :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Karta + stery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 A co oznacza to Retail??Jakaś gorsza wersja :?bez dodatków typu bzdetne gry itd :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horac Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 macek - hmm po to mam Thermalright'a ;) Karta krecona jest jakies 15 stopni chlodniejsza od niekreconej z normalnym chlodzeniem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam. Wlasnie podlaczylem 8800gts 320 EVGA Obraz na pulpicie jest straszny DVI 75hz (nie wazne jakie taktowanie) jest strasznie rozmazany! Zainstalowalem stery z plytki. Jesli chodzi o grafike 2d (zdjecie przegladam nie ma roznicy obraz ostry jak zyleta) Ustawilem rozdzialke 1440x900... a pokazuje mi monitor w menu 1280x1024 to by tlumaczylo rozmazanie wszak przeskalowana rozdzielczosc. Jednak obraz nie jest porozciagany, wielkosc ikon i trzcionki wskazywalaby na 1440x900... ????? Ps. jakich sterow uzywac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam. Wlasnie podlaczylem 8800gts 320 EVGA Obraz na pulpicie jest straszny DVI 75hz (nie wazne jakie taktowanie) jest strasznie rozmazany! Zainstalowalem stery z plytki. Jesli chodzi o grafike 2d (zdjecie przegladam nie ma roznicy obraz ostry jak zyleta) Ustawilem rozdzialke 1440x900... a pokazuje mi monitor w menu 1280x1024 to by tlumaczylo rozmazanie wszak przeskalowana rozdzielczosc. Jednak obraz nie jest porozciagany, wielkosc ikon i trzcionki wskazywalaby na 1440x900... ????? Ps. jakich sterow uzywac? najnowszych ze strony nvidi , te z płytki....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Witam. Czytalem na necie ze to problem ze sterownikami, i faktem ze niepoprawnie wyswietla rozdzialke na panoramach 8800, rozwiozaniem bylo przejscie na ANALOG. Teraz wszystko ostre i smiga 1440x900 75hz. Jedyny minus karty to fakt że sie grzeje na lajtowym OC 570/1700 mam 66 w idle...zabieram sie za testy., No i czas na zmiane budy, bo proc o 10 stopni skoczyl!!!!:D Ladny grzejnik z tego 8800....hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...