Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

a powiedz daron jak to jest z tym DX10 :) na in4 prezentują oto takie foty z nowych demek

imho dema technologiczne nie potrzebuja wsparcia ze strony API, aby pokazac mozliwosci GPU - cos jak dema z demosceny. np. assembler i bezposrednie odwolanie sie do rejestrow karty graficznej. w "normalnym" developingu to nie przejdzie - czasochlonne i ograniczone do konkretnego hardware, ale dla techdema jak najbardziej mozliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho dema technologiczne nie potrzebuja wsparcia ze strony API, aby pokazac mozliwosci GPU - cos jak dema z demosceny. np. assembler i bezposrednie odwolanie sie do rejestrow karty graficznej. w "normalnym" developingu to nie przejdzie - czasochlonne i ograniczone do konkretnego hardware, ale dla techdema jak najbardziej mozliwe.

mnie powalila wydajnosc w aa 16.

niesamowite. do tego jakosc anizo.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz tylko czekac na 8200-8600... jestem ciekawy jak te malenstwa beda sie spisywaly :) i czy szyna bedzie juz 256 bit

ale zeby sie tego dowiedziec to trzeba jesze pare miechow poczekac ;/

Edytowane przez DarkArrow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z podkręcaniem? :?

Szczegolnie modelu GTS!

Nie da rady?

Nigdzie nie ma nic na ten temat...

http://www.driverheaven.net/reviews/8800nv...wx120/index.php

nawet filmiki dali :)

chłodznie www.egielda.com.pl

Temperatura nie przekracza 60 stopni nawet przy O/C

http://www.hothardware.com/viewarticle.asp...d=903&cid=2 80C i 84C :I

Trudno uwierzyć, że ta turbinka jest cicha smile.gif

Chociaż pozory mylą vide:GeForce 7900GTX i jego aluminiowe żeberka połączone z wolno-obrotowym wiatrakiem. Radeon 1950PRO od Asusa też posiada podobną turbinkę, ale ten nowy GeForce jest wyjątkowo wielki, robi wrażenie.

Poczekam na testy, idę obejrzeć Gilgamesh'a na Hyperze

ręczę głową za tą głośność! smile.gif

ta wiadomość cieszy :D

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a powiedz daron jak to jest z tym DX10 :) na in4 prezentują oto takie foty z nowych demek

Geometry Shader - to nowy rodzaj shadera, który wprowadza DirectX 10

Obrazek powyżej przedstawia rendering podwodnego ekosystemu w DirectX 10

dostaliście tylko foty od nvidii ?? bo przecież aby zaprezentować te efekty musicie mieć DX10

a chłopaki testowali karty na Windows XP SP2, DirectX 9.0c

Jutro wszystko zaprezentuję łącznie z jakością AA i Anizo - ale taką prawdziwą, a nie podesłaną przez nVidię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulaco to kiedy kupujesz GF8800GTX?? :D

EDIT: focus będzie w Twojej recenzji Gothic 3 i Company of Heroes??

Kolejna recka

http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia...iew/default.asp

Jednym słowem grafa MIAŻDŻY!!!!!!!!!!!!!!!

Edytowane przez Domell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie bardzo mi się uśmiecha połączenie miedzi z alu ...

>> R.i.P. - może czas na prawdziwy internet ??

Edytowane przez yotomeczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sulaco to kiedy kupujesz GF8800GTX?? :D

EDIT: focus będzie w Twojej recenzji Gothic 3 i Company of Heroes??

Kolejna recka

http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia...iew/default.asp

Jednym słowem grafa MIAŻDŻY!!!!!!!!!!!!!!!

Gothic 3 na 100% NIE - nie ma chyba bardziej przekichanej dla testera gry jak ona - wciąż wychodzą poprawki, które zmieniają wydajność na kartach - narazie mówię jej NIE

Company of Heroes - zobaczę, może się uda, ale nie chcę obiecywać

Edytowane przez focus_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co hmmm. Nie no wszystko super pięknie i ładnie, tysiąćpińcsetstodziewińset Punktów w 3DMarku 2001,03,05,06,09,15 itd ;) Obrazki z żabkami, wodospadami itd. Tylko że tak zapytam. A może by gry tak jeszcze wyglądały??

No powiedzmy sobie szczerze. Ile gier jest godnych odnotowania odnośnie grafiki? Oblivion? Prey? Quake 4? Company Of Heroes? No i niech będzie Call Of Juarez jeszcze do kompletu. A reszta? (NFS Carbon, Gun, El Matador, GTA SA, Scarface). Jeszcze minie 100 lat zanim ujrzymy NAPRAWDE grafikę jak w 3Dmarkach. Nawet takie NATURE jak w marku 2003. Widzieliście gdzieś "taką" grafe? Bo ja nie :? No może Oblivion pod to podejdzie ok :)

Moje zdanie jest takie, że dopóki nie zmieni sie podejście programistów, dopóty nie zobaczymy mocy tych kart. Bedą jak zwykle wypuszczone demka od nvidii (tym razem żabka ;) ), 5 gier w ciagu roku z grafiką godną miana next, a za chwilke karta już będzie NIBY przezytkiem bo wprowadza GF90887XTSGTY :? To jest imho nie fair :?

No ale niestety marketing, marketing, marketing :? Dadzą paru wybrancom Quadcore, SLI 8800GTX, koles zrobi 100.000 w 3Dmarku i wszytcy mokro w gaciach :? ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z podkręcaniem? :?

Szczegolnie modelu GTS!

Nie da rady?

Nigdzie nie ma nic na ten temat...

Jak nie ma jak jest.... W recce wyżej lajtowo 650/907, natomiast PoV z recki cytowanej na poprzedniej stronie aż 1000 na memkach. Jak dla mnie potencjał obiecujący.

Co do wydajności. Wyjątkowo zgodzę się z postami Sulaco - obie karty zdecydowanie maślankują konkurencję, zarówno wydajnościowo jak i pod wzglądem zastosowanych "upiększaczy". Owszem różnica wydajności na stock miedzy GTS a GTX jest bardzo duża, zdecydowanie wyiększa niż pomiędzy dotyczczasowymi "parami" zarówno od nVidii jak i Ati ( 7900 GT-GTX oraz X1900XT-XTX), jednak jesli spojrzeć na wydajnosć GTS w stosunku do , było nie było dwuprocesorowego, GX2 to nie mam żadnych wątpliwości, ze jest to co najmniej produkt bardzo udany, jeśli nie rewelacyjny.

Sam mam X1900XT 512 i wiem jak "toto" dobrze w grach się sprawuje. Ale jeśli spojrzę na róznicę jaka dzieli tę kartę od GTS w chyba najbardziej wymagającym Oblivionie, sięgającą 90% w 1600x1200 z upiększaczami, to pozostaje mi tylko "rozdziawić paszczę" i podziwiać. A gdzie tam jeszcze do GTX....

@Nierealny - a kto Ci teraz w 1024 będzie testował. Totalnie bez sensu pomysł. W takiej rozdziałce różnice się mocno zatrą. Nie ma czasu na oldtimery.

Edytowane przez Hanu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko fajnie tylko jak narazie tych kart przynajmniej GTX-a nie ma nigdzie za dobra cene. Podaja ze sa w komputroniku za 2799 :D. A tam gdzie sa w cennikach za lepsza kase 2250-2350 nie ma ich na stanie i nie wiadomo kiedy beda dostepne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli ktos tu pisze o eweolucji to trzeb powiedziec otwarcie - glupota jakis malo .

100% wieksza wydajnosc ,mozna grac praktycznie z wszystkim na max , duze fps minimalne .... taka 6800->7800 to byla ewolucja , a tu szok poprostu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi