Xanagaz Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Na TwojePC (obrazek wyżej) procesor to FX53, więc smiech na sali ;) Wniosek jest taki, że jak masz procesor AMD to we współpracy z nim szybciej chodzić będzie karta ATI :F Edytowane 8 Listopada 2006 przez Xanagaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ile ten bloczek kosztuje ??Ten chyba lepszy ;x http://www.awardfabrik.de/forum/showthread...11337#post11337 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 a powiedz daron jak to jest z tym DX10 :) na in4 prezentują oto takie foty z nowych demekimho dema technologiczne nie potrzebuja wsparcia ze strony API, aby pokazac mozliwosci GPU - cos jak dema z demosceny. np. assembler i bezposrednie odwolanie sie do rejestrow karty graficznej. w "normalnym" developingu to nie przejdzie - czasochlonne i ograniczone do konkretnego hardware, ale dla techdema jak najbardziej mozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 ludzie opamiętajcie się z tym cytowaniem obrazków bo normalnie topicu się nie da czytać, rozjechane na boki, wczytuje się wolno... rozumiem że wszyscy są podjarani ale wyluzujcie trochę co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 imho dema technologiczne nie potrzebuja wsparcia ze strony API, aby pokazac mozliwosci GPU - cos jak dema z demosceny. np. assembler i bezposrednie odwolanie sie do rejestrow karty graficznej. w "normalnym" developingu to nie przejdzie - czasochlonne i ograniczone do konkretnego hardware, ale dla techdema jak najbardziej mozliwe.mnie powalila wydajnosc w aa 16. niesamowite. do tego jakosc anizo. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 mnie powalila wydajnosc w aa 16. niesamowite. do tego jakosc anizo. pzdr ooo wyczuwam lekka nutke "nawrocenia" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A co z podkręcaniem? :? Szczegolnie modelu GTS! Nie da rady? Nigdzie nie ma nic na ten temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) teraz tylko czekac na 8200-8600... jestem ciekawy jak te malenstwa beda sie spisywaly :) i czy szyna bedzie juz 256 bit ale zeby sie tego dowiedziec to trzeba jesze pare miechow poczekac ;/ Edytowane 8 Listopada 2006 przez DarkArrow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) A co z podkręcaniem? :? Szczegolnie modelu GTS! Nie da rady? Nigdzie nie ma nic na ten temat... http://www.driverheaven.net/reviews/8800nv...wx120/index.php nawet filmiki dali :) chłodznie www.egielda.com.pl Temperatura nie przekracza 60 stopni nawet przy O/C http://www.hothardware.com/viewarticle.asp...d=903&cid=2 80C i 84C :I Trudno uwierzyć, że ta turbinka jest cicha smile.gif Chociaż pozory mylą vide:GeForce 7900GTX i jego aluminiowe żeberka połączone z wolno-obrotowym wiatrakiem. Radeon 1950PRO od Asusa też posiada podobną turbinkę, ale ten nowy GeForce jest wyjątkowo wielki, robi wrażenie. Poczekam na testy, idę obejrzeć Gilgamesh'a na Hyperze ręczę głową za tą głośność! smile.gif ta wiadomość cieszy :D Edytowane 8 Listopada 2006 przez cavarr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 a powiedz daron jak to jest z tym DX10 :) na in4 prezentują oto takie foty z nowych demek Geometry Shader - to nowy rodzaj shadera, który wprowadza DirectX 10 Obrazek powyżej przedstawia rendering podwodnego ekosystemu w DirectX 10 dostaliście tylko foty od nvidii ?? bo przecież aby zaprezentować te efekty musicie mieć DX10 a chłopaki testowali karty na Windows XP SP2, DirectX 9.0c Jutro wszystko zaprezentuję łącznie z jakością AA i Anizo - ale taką prawdziwą, a nie podesłaną przez nVidię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Sulaco to kiedy kupujesz GF8800GTX?? :D EDIT: focus będzie w Twojej recenzji Gothic 3 i Company of Heroes?? Kolejna recka http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia...iew/default.asp Jednym słowem grafa MIAŻDŻY!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 8 Listopada 2006 przez Domell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Ten chyba lepszy ;x http://www.awardfabrik.de/forum/showthread...11337#post11337 no nie bardzo mi się uśmiecha połączenie miedzi z alu ... >> R.i.P. - może czas na prawdziwy internet ?? Edytowane 8 Listopada 2006 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Sulaco to kiedy kupujesz GF8800GTX?? :D EDIT: focus będzie w Twojej recenzji Gothic 3 i Company of Heroes?? Kolejna recka http://www.firingsquad.com/hardware/nvidia...iew/default.asp Jednym słowem grafa MIAŻDŻY!!!!!!!!!!!!!!! Gothic 3 na 100% NIE - nie ma chyba bardziej przekichanej dla testera gry jak ona - wciąż wychodzą poprawki, które zmieniają wydajność na kartach - narazie mówię jej NIE Company of Heroes - zobaczę, może się uda, ale nie chcę obiecywać Edytowane 8 Listopada 2006 przez focus_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No to super :) Bo właśnie o Gothica 3 chodzi mi najbardziej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 focus_ czekam na test COD2 DX9 :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) Mnie ciekawi czy wszystkie karty, które pojawiły się na półkach sklepowych są w 100% sprawne, bo jak wiadommo, był albo nadal jest z tym problem <_< Edytowane 8 Listopada 2006 przez Ramgis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 No to super :) Bo właśnie o Gothica 3 chodzi mi najbardziej :wink:kurcze przejęzyczyłem się jak pisałem :( właśnie go na 100% nie będzie :( Przykro mi :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Qrcze- szkoda :cry: No ale trudno.... Tak czy siak czekam na reckę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Korkodyl Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 NIE NO!! Kupuje GTS'a !!! Kreci sie na wiecej niz GTX :-P LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Jest i Call Of Duty! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) czapki z głów jakość wyświetlania to mozna nazwać rewolucją ! Edytowane 8 Listopada 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukk_ Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Wiecie co hmmm. Nie no wszystko super pięknie i ładnie, tysiąćpińcsetstodziewińset Punktów w 3DMarku 2001,03,05,06,09,15 itd ;) Obrazki z żabkami, wodospadami itd. Tylko że tak zapytam. A może by gry tak jeszcze wyglądały?? No powiedzmy sobie szczerze. Ile gier jest godnych odnotowania odnośnie grafiki? Oblivion? Prey? Quake 4? Company Of Heroes? No i niech będzie Call Of Juarez jeszcze do kompletu. A reszta? (NFS Carbon, Gun, El Matador, GTA SA, Scarface). Jeszcze minie 100 lat zanim ujrzymy NAPRAWDE grafikę jak w 3Dmarkach. Nawet takie NATURE jak w marku 2003. Widzieliście gdzieś "taką" grafe? Bo ja nie :? No może Oblivion pod to podejdzie ok :) Moje zdanie jest takie, że dopóki nie zmieni sie podejście programistów, dopóty nie zobaczymy mocy tych kart. Bedą jak zwykle wypuszczone demka od nvidii (tym razem żabka ;) ), 5 gier w ciagu roku z grafiką godną miana next, a za chwilke karta już będzie NIBY przezytkiem bo wprowadza GF90887XTSGTY :? To jest imho nie fair :? No ale niestety marketing, marketing, marketing :? Dadzą paru wybrancom Quadcore, SLI 8800GTX, koles zrobi 100.000 w 3Dmarku i wszytcy mokro w gaciach :? ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja pierdykam, ale ten GTS sie kreci, ulala :blink: Racuch z czego są te screeny? I czemu takie małe? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Ja pierdykam, ale ten GTS sie kreci, ulala :blink: Racuch z czego są te screeny? I czemu takie małe? <_< wycinki ze screenów tu: http://www.driverheaven.net/reviews/8800nv...viewx120/IQ.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Jest i Call Of Duty! możesz zrobić test 1024x768 (bo pewnie będą aby 1280 wzwyż) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) A co z podkręcaniem? :? Szczegolnie modelu GTS! Nie da rady? Nigdzie nie ma nic na ten temat... Jak nie ma jak jest.... W recce wyżej lajtowo 650/907, natomiast PoV z recki cytowanej na poprzedniej stronie aż 1000 na memkach. Jak dla mnie potencjał obiecujący. Co do wydajności. Wyjątkowo zgodzę się z postami Sulaco - obie karty zdecydowanie maślankują konkurencję, zarówno wydajnościowo jak i pod wzglądem zastosowanych "upiększaczy". Owszem różnica wydajności na stock miedzy GTS a GTX jest bardzo duża, zdecydowanie wyiększa niż pomiędzy dotyczczasowymi "parami" zarówno od nVidii jak i Ati ( 7900 GT-GTX oraz X1900XT-XTX), jednak jesli spojrzeć na wydajnosć GTS w stosunku do , było nie było dwuprocesorowego, GX2 to nie mam żadnych wątpliwości, ze jest to co najmniej produkt bardzo udany, jeśli nie rewelacyjny. Sam mam X1900XT 512 i wiem jak "toto" dobrze w grach się sprawuje. Ale jeśli spojrzę na róznicę jaka dzieli tę kartę od GTS w chyba najbardziej wymagającym Oblivionie, sięgającą 90% w 1600x1200 z upiększaczami, to pozostaje mi tylko "rozdziawić paszczę" i podziwiać. A gdzie tam jeszcze do GTX.... @Nierealny - a kto Ci teraz w 1024 będzie testował. Totalnie bez sensu pomysł. W takiej rozdziałce różnice się mocno zatrą. Nie ma czasu na oldtimery. Edytowane 8 Listopada 2006 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishu Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Karty wymiataja i to na maxa, GTS jak na swoja cene i możliwości jest nr1. cena/jakość . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Wszystko fajnie tylko jak narazie tych kart przynajmniej GTX-a nie ma nigdzie za dobra cene. Podaja ze sa w komputroniku za 2799 :D. A tam gdzie sa w cennikach za lepsza kase 2250-2350 nie ma ich na stanie i nie wiadomo kiedy beda dostepne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 możesz zrobić test 1024x768 (bo pewnie będą aby 1280 wzwyż)Testy wykonuje focus. Ja tylko monitoruje sieć i informuje :) Jednakże nie sądzę, zeby test w 1024 się odbył. Po prostu te karty są za mocne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 jezeli ktos tu pisze o eweolucji to trzeb powiedziec otwarcie - glupota jakis malo . 100% wieksza wydajnosc ,mozna grac praktycznie z wszystkim na max , duze fps minimalne .... taka 6800->7800 to byla ewolucja , a tu szok poprostu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...