Lanc Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Najpierw narzekali na GTS'a jaki to on beee i słaby, 2x wolniejszy od GTX'a... A teraz jak widac po o/c jest tak samo wydajny/lekko szybszy od GTX'a stock i teraz już wszyscy zachwalają ;] // Można się tego było spodziewać [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Nie wiem czy dobrze kapuje bo po matmie (jutro sprawdzian) ale z tego wynika że karta graficzna staje się mniej zależna od CPU? Niż w przypdku kart starszej generacji ;) jak dla mnie to wygląda to super ;) nie trzeba będzie cały czas zmieniać proca. Teraz trzeba czekać na odpowiedź ATI i wtedy spadną ceny NVIDIA i zobaczymy co potrafi zabawka ATI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Nie wiem czy dobrze kapuje bo po matmie (jutro sprawdzian) ale z tego wynika że karta graficzna staje się mniej zależna od CPU? Niż w przypdku kart starszej generacji ;) jak dla mnie to wygląda to super ;) nie trzeba będzie cały czas zmieniać proca. Teraz trzeba czekać na odpowiedź ATI i wtedy spadną ceny NVIDIA i zobaczymy co potrafi zabawka ATI :)Niestety nie całkiem - takie coś będzie występowało dopiero gdy jakaś gra przerzuci obliczenia fizyki z CPU na GPU - wtedy owszem obciążenie procka spadnie - ale chyba nie prędko zobaczysz taką grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Niestety :( ale widać światełko w tunelu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A pro po 8800GTX: http://www.youtube.com/watch?v=Ue1CYNtUYec << POLECAM :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Kolosalny skok wydajności chyba tak duży jak w przypadku 5900>>6800. A ja tydzień temu kupilem 7900GTO, chyba warto bylo poczekać i dopłacic trochę kasy do GTSa z drugiej strony karta by się marnowała w moim komputerze. Szkoda, ze przez dłuższy czas tylko nV będzie oferowała karty high-end. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 czekam na testy na pclab i fraz :D jak narazie niezle, wlasciwie to jest zaskoczony bardzo mocno :D (pozytywnie of koz) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 A pro po 8800GTX: http://www.youtube.com/watch?v=Ue1CYNtUYec << POLECAM :lol: Dobre dobre!. Ciekawe czy to ten oryginalny K|ngP|n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Jeśli piszecie że po O/C GTS ma wydajność porównywalną do GTX to nie ma co się zastanawiać tylko odkładać kasę na GTS. Mam poważny dylemat czy kupować teraz nową kartę za 700-800 czy wziąć co innego tańszego :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 (edytowane) To jak to w koncu jest z tymi kartami LINK Znowu tradycje podtrzymuja czy moze rzeczywiscie nie bylo zadnego problemu?? W co jakos nie chce mi sie wierzyc. Edytowane 8 Listopada 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 Dobre dobre!. Ciekawe czy to ten oryginalny K|ngP|nTia to jedyny i niepowtarzalny kingpin :D, ma chlopak uklady w nV to go do reklamowki wzieli :D Co do rezystorowego zamiesznia to chyba cos bylo jednak nie tak z tymi kartami skoro pojawil sie nawet fix domniemanego errora: http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...mp;postcount=25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Tia to jedyny i niepowtarzalny kingpin :D, ma chlopak uklady w nV to go do reklamowki wzieli :D Co do rezystorowego zamiesznia to chyba cos bylo jednak nie tak z tymi kartami skoro pojawil sie nawet fix domniemanego errora: http://www.xtremesystems.org/forums/showpo...mp;postcount=25 test na Fraz już jest - wynik w 3DM06 leży na HWBot :) nie chce mi się męczyć CPU - wyniczek ot tak, only OC na AC, bez tweaków itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 nowe dema(Flash Demos) http://www.nvidia.com/page/geforce8.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 hmm na allegro karciochy juz czekaja po 2700 zł i 2000 zł :) BFG mniam hheh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Kart tych fizycznie nie ma. Rozmawialem z gosciem. Beda w poniedzialek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 hehe, ladny tescik na frazie :) chcialoby sie wiecej :o karta to monster, GL ATi mam nadzieje ze dadza rade ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość #Mreko Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 hehe, ladny tescik na frazie :) chcialoby sie wiecej :o karta to monster, GL ATi mam nadzieje ze dadza rade ;)wszycy oh ahh tylko nikt nie zwraca uwagi ze 0.09 wymiar technologiczny przy tak napakowanej architekturze to lekkie przegiecie minimum powinno byc 0.08 a docelowo 0.65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
war3 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 w komputroniku są wszystkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) no przejzalem pare recek na necie, poogladalem tabelki poczytalem opisy i faktycznie karta wymiata i nie ma poprostu watpliwosci. Jest obecnie najszybsza grafa na rynku mowie o 8800GTX. Najlepsze sa testy na HardOCP jak postanowili sobie pograc na 30" LCD w rozdzielczosci 2560x1600 - MASAKRA, na 8800GTX mozna bylo pograc w takiego obliviona w takiej rozdzailce z wszystkim na max w ustawieniach gry i z 16xAnizo 0x AA minimalna wartosc FPS wyniosla 34 !!!!! no ja tego sobie nie wyobrazam, co za moc !!!! 8800GTS jest rewelacyjna karta w stosunku cena/wydajnosc, tzn wszystko zalezy w jakiej bedzie cenie takiej realnej, a nie narazie gdybanie. ale jezeli bedzie w okolicach 1500zl to bardzo dobry wybor. Naprawde jestem pod wrazeniem osiagow 8800GTX, naprawde nie spodziewalem sie takiego skoku wydajnosci. Hehe teraz ATI wie co potrafi nowa NV i na bank R600 pokaze pazurki :-P i tak w kolko raz ATI raz NV buhauhauhauuha lee wlasnie zobaczylem cenny kart w komputroniku i widze 2800zl za 8800GTX i 2000zl za GTS jak za GTX cena kosmiczna ale nalezy sie jej wkoncu narazie rzadzi :), ale za GTS wolal bym mniej :) Edytowane 9 Listopada 2006 przez Jordi23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 http://www.youtube.com/watch?v=Ue1CYNtUYec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 BTW tam sie chyba troche pomylili. Cena za wafelek wynoszaca 300 tysiecy dolarow? Toz na nim jak dobrze widze jest tylko kilkadziesiat ukladow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 wszycy oh ahh tylko nikt nie zwraca uwagi ze 0.09 wymiar technologiczny przy tak napakowanej architekturze to lekkie przegiecie minimum powinno byc 0.08 a docelowo 0.65 Spokojnie.... Właśnie to jest nieprawdopodobne żeby upchać 681 mln tranzystorów w procesie 90nm przy tak niewielkim (w porównaniu do r580 i jego 380 mln tranzystorów) wzroście poboru mocy.... Pozatym mimo 90nm procesu karta potrafi osiągnąc częstotliwości nawet około 650 mhz na rdzeniu co jest wynikiem wprost niebywałym.... Mozna się zatem spodziewać że G80 wytworzony w procesie 80nm (a taki będzie) będzie w stanie osiągnąc częstotliwośc około 700 mhz na rdzeniu.... taka tez zapewne będzie odpowiedz NV na r600 (gdyby okazał się wydajniejszy).... Wiadomo bowiem ze w lutym wyjdzie kolejny uklad oparty o G8x (moze właśnie będzie to 80-nanometrowy G80 z wyższymi zegarami ~700 mhz i GDDR4??).... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) To wszystko przy pamięciach ddr3 :) śmiech na sali. Co będzie gdy zejdą z wymiarem technologicznym i wsadzą ddr4! Czekają zapewne na posuniecie ATI. Edytowane 9 Listopada 2006 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Lista zasilaczy którym NVIDIA udzieliła certyfikatu SLI-Ready do pracy z jej kartami w konfiguracji SLI http://www.slizone.com/object/slizone_build_psu.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 (edytowane) Trzeba wybrać wszystko mającą 8800GTX B-) Czekam na DX10.......oby nie było powtórki jak w przypadku wypasionych FXów :D -mess- na jakiej podstawie te obawy?to wszystko zbyt pięknie wygląda aby było prawdziwe.Oczywiścię chcę się mylić Edytowane 9 Listopada 2006 przez Gemmy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 na jakiej podstawie te obawy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 W życiu nie dałbym 2799zł za grafę, no chyba żebym spał na pieniądzach. No ale cóż się dziwić, są ludzie co dadzą. Myślę że jak to zwykle bywa, kiedy stanieją do poziomu 1k PLN czy tam trochę nad poziom to wtedy będzie duży popyt. Taka kolej losu... umarł król, niech żyje król. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramgis Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Śmieszni są w tym Komutronku z tymi cenami. GTX'a można kupić za ok. 2300 zł w innym sklepie i takie ceny są tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Tak przejzalem te zasiłki certyfikowane przez Nvidie i niech ktos mi szczerze powie czy moja zasilka przy obecnej konfiguracji z podpisu nie starczy na GTSa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Wg opisu musisz miec 26A na +12v. A jak to jest w rzeczywistosci to zobaczymy jak ktos bedzie mial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...