Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Raz że umazany pastą a dwa że widać otworki na gumowe kołki więc prawdopodobnie jest chłodzony.

PS. To jest faktycznie podobne ale nie AXP tylko mojego "jeszcze" obecnego Semprona :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no z tymi sterami to faktycznie kiszka :/ dali jakas wersje na "odczep sie" i trzeba czekac. no, ale jest nadziej, ze cos sie w tym tyg. ruszy :D

No i taka odpowiedz mnie satysfakcjonuje!!

Chyba czas sprawdzic co moj GTS potrafi. Jakos zapal do OC mi spadl (tylko nie bijcie :] )

Nie wiesz Sulaco co maja poprawic w tych sterach??

Kolejny zonk to pomiar temperatur. Dalbym sobie reke uciac ze przed reinstalka wind pokazywalo mi temperature karty. Teraz narzedzie nvidii nie chce sie instalowac bo mam chipset intela :|

Chyba cos namieszalem [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowych grach "ciężko" korzystających z shader'ów procesor nie odgrywa wielkiej roli. Jest jeszcze szansa, że tak jak zapowiada MS pod vist'ą cpu nie będzie miał znaczącego wpływu w nowych grach na wydajność. Czas pokaże. Może nie będzie trzeba wymieniać całej platformy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nowych grach "ciężko" korzystających z shader'ów procesor nie odgrywa wielkiej roli. Jest jeszcze szansa, że tak jak zapowiada MS pod vist'ą cpu nie będzie miał znaczącego wpływu w nowych grach na wydajność. Czas pokaże. Może nie będzie trzeba wymieniać całej platformy.

wlasnie pod dx10 procesor jako slabe ogniwo bedzie wrecz pomijany taka jest filozofia nowego api

ten athlonik spokojnie ci starczy na www.egielda.com.pl masz testy 8800 gtx z a64 x2 i c2d wnioski nasowaja sie same

jak zaraz ktos wywali jeszcze ze potrzeba 4 rdzeniowca do 8800gtx zeby procek nie spowalnial to sie poloze ze smiechu :lol2:

aczkolwiek jesli stac cie na karte za 2 kafle to na opka 144 @ 2.8 tez powinno cie stac

Edytowane przez ocmajster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grach to wygląda zupełnie inaczej, gdyż 4 rdzenie nie są wykorzystywane. Czytałem gdzieś, że optymalizacja trwałaby zbyt długo. W smarkach natomiast 4 rdzeniowiec daje lepszy wynik. Co nie znaczy, że 2 rdzenie są przeszkodą, by gtx działał na "full" możliwości... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grach to wygląda zupełnie inaczej, gdyż 4 rdzenie nie są wykorzystywane. Czytałem gdzieś, że optymalizacja trwałaby zbyt długo. W smarkach natomiast 4 rdzeniowiec daje lepszy wynik. Co nie znaczy, że 2 rdzenie są przeszkodą, by gtx działał na "full" możliwości... ;)

prawda jest ze jesli w niektorych grach 2 rdzenie jeszcze cos dadza(policzymy je na palach jednej reki ale zawsze cos ) to 4 juz przeszkadzaja z racji wiekszej ilosci jader i gorszego oc badz mniejszej czestotliwosci spowodowanej wydzielaniem wiekszej ilsoci ciepla

rodzi sie swoisty paradoks bo o ile jeszcze w nowych enginach UE3.0 CE 2.0 ale pod dx9.0 2gi rdzen zostanie jako tako wykozystany do potrzeb grafiki + fizyki to w nowym api i z karte dx10 2 rdzen zostanie juz praktycznie do fizyki badz AI. Oczywiscie bedzie jakis minimalny zalecany procek pod dana karta ale w nowym api bedzie jego rola stopniowo malala. Marki Markami a gry grami. Zreszta biorac pod uwage nawet wspomaganie fizyki to procki sa za slabe i tu gpu maja wieksze pole manweru

Tak wiec jesli ktogos stac na karta za 2 kafle to za 600zl moze sobie kupic tego x2 3800+ aby miec juz swiety spokoj w smarkach i gier cpu limited i calej masci forumowych naganiaczy

:)

Edytowane przez ocmajster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie pod dx10 procesor jako slabe ogniwo bedzie wrecz pomijany taka jest filozofia nowego api

ten athlonik spokojnie ci starczy na www.egielda.com.pl masz testy 8800 gtx z a64 x2 i c2d wnioski nasowaja sie same

jak zaraz ktos wywali jeszcze ze potrzeba 4 rdzeniowca do 8800gtx zeby procek nie spowalnial to sie poloze ze smiechu :lol2:

aczkolwiek jesli stac cie na karte za 2 kafle to na opka 144 @ 2.8 tez powinno cie stac

a ja wole poczekac na testy DX10 i Visty, wtedy okaze sie jak bardzo lub nie procek ogranicza GTX , oraz zobaczymy wydajnosc GTX i GTS w srodowisku do ktorego sa glownie przeznaczone (vistaDX10)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem po co ciagnac dalej ta dyskusje.

Myslalem ze juz wszystko sobie wyjasnili ludzie kilka stron wczesniej.

Dla oszolomow dla ktorych te karty to przesada leza jeszcze na polkach sklepowych 7950 GX2.

Na tym chcialbym aby zakonczyla sie dyskusja pod tytulem "Warto kupic czy nie", albo "A moze zaczekac na..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem po co ciagnac dalej ta dyskusje.

Myslalem ze juz wszystko sobie wyjasnili ludzie kilka stron wczesniej.

Dla oszolomow dla ktorych te karty to przesada leza jeszcze na polkach sklepowych 7950 GX2.

Na tym chcialbym aby zakonczyla sie dyskusja pod tytulem "Warto kupic czy nie", albo "A moze zaczekac na..."

Do tego dodaj jeszcze większą względną wydajność Core 2 duo od A64 :lol:

Nie wiem czy było ale jak ktoś lubi czytać http://www.frazpc.pl/artykuly/489/NVIDIA/G...Magiczna/osemka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jonathan

Dlaczego jesteś taki nerwowy...

Wszyscy muszą poznać "wszystkie" strony tej karty...

Link qqrydz'y dał więcej do myślenia niż ten do egieldy... ;)

Przepraszam...

jonathan, of course... ;)

Edytowane przez Aran

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jonathan :]

Nerwowy?? Poprostu wku%$^ mnie czytanie tych samych debilnych wywodow niepopartych zadnymi argumentami. Dopiero co wywalilem ~200 postow o podobnej tematyce.

Ludzie seria 8800 jest seria najwydajniejszych obecnie kart graficznych, wymaga mocnego proca i sporej ilosci ramu aby rozwinela swoje skrzydelka w grach. To jest fakt i tego sie trzymajmy.

Jeszcze bardzie wkurza mnie 278485 konto Pana #Mreko ktory nie potrafi dac za wygrana. I prosze tu tylko nie jechac po moderacji za wyrzywanie sie nad "sprawnymi inaczej"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja wam powiem tylko tyle , ze ci co dali sie nabrac na zakup 8800 to ludzie co nie mysla rozumkiem a leca owczym pedem.

po drugie najwazniejszy problem nvidi to nie wpadka z elementem smd zamontowanym na pcb ktory byl tak naprawde zaslona dymna polozy nvidie na kolana przed amd

tak naprawde chodzi o to ze seria 8800 nie potrafi wyswietlac pelnego sygnalu o czestotliwosciach hdtv -- tutaj amd wam zdmuchnie mocherowe bereciki z glow raz na zawsze nie wspominajac o tym rowniez ze te cale 128 zmutowanych jednostek w rdzeniu nie pomoze nvidi na dlugo sie podniesc z kolan amd zmontuje 64 prawdziwe jednostki virtualne ktore tak naprawde dopiero pokaza co to znaczy wykozystac karte na ile tylko to jest mozliwe -- moze nie bedzie sie podkrecala tak jak 8800 ale za to 64 jednostki virtualne beda naprawde virtualne bo nie beda lezaly odlogiem jak pole polskiego rolnika podczas swiat :)

ja czekam na amd i jego prawdziwy virtualny procesor ktory pokaze nvidi co to znaczy zrobic pozadny uklad graficzny

bo w/g mnie nvidia ukradla pomysl od ati w tym celu zmontowala na szybko uklad ktory ni ak ma sie do prawdziwie wszechstronnego ukladu ktory potrafil by liczyc wszystkie efekty a nie jak obecnie nowa seria 8800 ktora na sile ma wbudowana fizyke dx 10 i w dodatku potrafi sprostac wymaganiom najnowszego api nie mowiac juz o graniu

amd nie po to zakupywal ati zeby poniesc sromotna kleske a wylacznie tylko w jednym celu zeby zmiesc z powierzchni zeimi raz na zawsze konkurenta - nvidia .

moim zdaniem amd wypuszczajac nowy uklad pokaze graczom cos co pozwoli im na prawdziwe granie

bo wreszczie otrzymaja karte ktora potrafi w locie z 64 jednostek zrobic 256 malo tego te 256 ednostek bedzie naprawde virtualnymi jendostakmi -- wreszcie karta nie bedzie pracowala na pol gwizdka i marnowala czasu .

jestem fanem nvidi ale nvidia ostatni raz mnie zawiodla modelem 7800 .

aha czekamy jeszczena fenixa ktory odrodzi sie z popiolow s3 i ich uklad z dx 10.1

swoja droga jestem zazeonowany next genowymi konsolami ps3 i xbox360 mialy okazac sie extra fajne a sa po prostu syfiastymi odpadami z pc

jesli nie poawi sie w ciagu roku ps4 to kupuje karte amd bo nvidia sie zeszmacila raz na zawsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już mnie zaczynało męczyć to lobby co twierdziło uparcie że tylko 3Ghz C2D nadaje sie do GTS, a do GTX to tylko 4 albo 5,5 Ghz :lol2: Właśnie obadałem linka qqurydzy i jest nieźle. Szczególnie kopa w doope dają x2 5200 i Fx 62 co tym bardzije mnie cieszy :lol:

aha czekamy jeszczena fenixa ktory odrodzi sie z popiolow s3 i ich uklad z dx 10.1

swoja droga jestem zazeonowany next genowymi konsolami ps3 i xbox360 mialy okazac sie extra fajne a sa po prostu syfiastymi odpadami z pc

jesli nie poawi sie w ciagu roku ps4 to kupuje karte amd bo nvidia sie zeszmacila raz na zawsze

Piłeś coś? Bo % bulgoczą ...

Cały post jest ogólnie naprawdę zabawny i przypomina skamlanie skrzywdzonego berbecia co nie dostał gumowej kaczki-dziwaczki do zabawy, boki zrywałem przy podsumowaniu konsol - dzięki stary :D

Obawiam sie tylko iż Johntatan ma troche inne poczucie humoru :lol2:

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam sie tylko iż Johntatan ma troche inne poczucie humoru :lol2:

Poczucie humoru??

Tak sie ubrechtalem ze mily Pan zarwal 14dni ZPP i 20%

Mam nadzieje ze nie znajdzie sie juz wiecej osob ktore beda sadzili ze czesc forum to niemyslace tluki bo kupili sobie NV80

I guzik mnie obchodzi (i pewnie nie tylko mnie) ze jakis fanboy czeka na powstanie z popiolow fenixa, hydry czy innych behemotow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

virtualne beda naprawde virtualne ...

Prosze wracaj do szkoły.

Jednostki nie są virtualne tylko wektorowe.

Wirtualne oznacza nie prawdziwe, więc to co piszesz to zabawny lapsus językowy.

Podszkol się troche, bo jako FabBoy wypadłeś dzisiaj troche śmiesznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj pożyczyłem od kumpla GTX'a w celu sprawdzenia go przy moim procu :lol:

Mój sprzęt:

- P4 630 3,0

- 1 GB DDR2

- Tagan 580W U15

Oto wyniki w markach (opcje w sterownikach ustawione standardowo, marki również)

05: 7866

06: 5411

Wyniki bardzo kiepskie, na co ma wpływ procesor, ale czy aby nie za niskie? <_<

Mój X1900XT uzyskuje niewiele mniej.

Na czym polegała usterka GTX'ów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Ramgis nie sformatował dysku czy też niedokładnie oczyścił stare sterowniki, bo wczesniej miał coś od ATi. To niemożliwe, żeby wynik był tak słaby...

@Ramgis - sformatuj dysk, i ponów testy na świeżym systemie. Bardzo mnie ciekawią wyniki... ;)

Edytowane przez .:SpIrIt:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi