mmmaaarr Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Dzieki wszystkim za odpowiedz ale mam jeszcze jedno pytanie, czy wchodzi do gornego slotu GF 8800GTX? na plycie DFI NF4 Ultra-D? a jesli to po wlozeniu do dolnego mam przelaczyc w biosie na 8x i przelozyc zworki 2-3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Strong bench :D Bedzie vcore mod --- > bedzie wiecej :D 05 nie ma bo mi sie wynik nie podoba ( lekko ponad 24k - gdyby nie CPU to 25 leci jak nic :angry: ) Za to 03 rox B-) CPU@woda Dual GPU@stock hsf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Sweet wyniki, aczkolwiek ten ekstremalny procesor nie jest taki extreme :lol: pomysl nad zmiana :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Sweet wyniki, aczkolwiek ten ekstremalny procesor nie jest taki extreme :lol: pomysl nad zmiana :wink: On tam jest na swoj sposob xtreme ;) Lubi duze vcore btw : mobo to P5NE-SLI --- wiec nie pisac bzdur typu GF8 nie lubi PCI-E x 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Co nie jest adekwatne z MHz :lol: Na jakim V (real) robi te 3,8 GHz benchable? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 btw : mobo to P5NE-SLI --- wiec nie pisac bzdur typu GF8 nie lubi PCI-E x 8 Czyżby?: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...968&st=1020 Warto czasem czytać więcej niż ostatnią stronę ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Czyżby?: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...968&st=1020 Warto czasem czytać więcej niż ostatnią stronę ..... No czyzby - skoro na Ultra-D@SLI dziala normalnie i u mnie tez to <_< Serwis X-bit dowiodl, a kilkunastu innych userow tez dowiodlo, ze dziala. Vcore realne do 3.8GHz to jakies 1.55V Edytowane 5 Stycznia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Nie taki gniot :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmmaaarr Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 Widze ze pare osob ma DFI LanParty Ultra-D@SLI + gf 8800gtx i chodzi normalnie a tu jeszcze znalazlem ten tescik z ta konfiguracja http://www.purepc.pl/node/855?pageNo=ALL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 (edytowane) Właśnie sobie uświadomiłem że odpalałem awaryjnie SLI na GA-K8NXP-SLI (nF4-SLI) i hulało, ale to było przed newsem że nie lubi x8. -- EDIT: Taka ciekawostka. Przy okazji wywalania gratów ze starej budy, przyjrzałem się swoim kartom (MSI) i zauważyłem coś śmiesznego. Mianowicie ta duża nalepka MSI na radiatorku, naklejona jest na jakąś inną. Mało tego nalepka na środku wentylatorka też nalepiona jest na coś innego. Zaciekawiony tematem, zerwałem troche obie i pod dużą jest czarno-czerwona nalepa Leadtek'a, a pod małą małe logo nVidii. :unsure: Edytowane 5 Stycznia 2007 przez pmp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 no to ja wypadam tak: 2001 - 38202 - http://service.futuremark.com/compare?2k1=9124220 2003 - 30376 - http://service.futuremark.com/compare?2k3=5144273 2005 - - zaraz dołożę :] I te wyniki utwierdziły mnie w przekonaniu że wymiana dobrego, bo za taki uważam swój config, 939 na C2D jest bez sensu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) A mnie te wyniki utwierdziły w przekonaniu jakim wąskim gardłem może być procek przy karcie 8800GTX. Twoje wyniki są niewiele lepsze od mojego configu z wykręconą 7900GT. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 A mnie te wyniki utwierdziły w przekonaniu jakim wąskim gardłem może być procek przy karcie 8800GTX. Twoje wyniki są niewiele lepsze od mojego configu z wykręconą 7900GT. buahahaha, latrev nie rozsmieszaj mnie z tekstem : I te wyniki utwierdziły mnie w przekonaniu że wymiana dobrego, bo za taki uważam swój config, 939 na C2D jest bez sensu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) A mnie te wyniki utwierdziły w przekonaniu jakim wąskim gardłem może być procek przy karcie 8800GTX. Twoje wyniki są niewiele lepsze od mojego configu z wykręconą 7900GT. :D X2 + GTX u kolegi wyzej : 01 - :lol2: 03 - :lol2: 05 - nie wiem ale pewnie tez bedzie :lol2: Lepiej niech kolega popatrzy jakie wyniki sa na C2D + 88GTX Edytowane 6 Stycznia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 2003 - 30376 - http://service.futuremark.com/compare?2k3=5144273 Na GX2 lepiej wypada o3 niz na 8800 GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Lepiej niech kolega popatrzy jakie wyniki sa na C2D + 88GTX Można wiedzieć jakie są na E6300 stock i OC? bo ja znaleźć nie mogę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Można wiedzieć jakie są na E6300 stock i OC? bo ja znaleźć nie mogęA skad mam wiedziec jakie sa wyniki na E6300, uzywajac X6800 ? Nie mam zielonego pojecia, ale bawiac sie dawno temu 6300, wiem ze wyniki beda nizsze z powodu mniejszej ilosci L2 ( zegar w zegar ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ludwiczek Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 A skad mam wiedziec jakie sa wyniki na E6300, uzywajac X6800 ? Nie mam zielonego pojecia, ale bawiac sie dawno temu 6300, wiem ze wyniki beda nizsze z powodu mniejszej ilosci L2 ( zegar w zegar ) Bo 3800+ porównać można do E6300 podobna cena ciekawi mnie taki pojedynek. A to podaj używając X6800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Pytanie jak te wyniki z markow przekladaja sie na wydajnosc x2+8800 w grach ;) Bo moze az "takiej" przepasci pomiedzy x2 a c2d w grach nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Bo 3800+ porównać można do E6300 podobna cena ciekawi mnie taki pojedynek. A to podaj używając X6800. Ale jest problem ... bo ja nie uzywam CPU@stock, a porowanie C2D@ np. 3.8GHz do takiego X2 jest bez sensu. Moje wyniki : klik w sigu, czyli hwbot. @ Heat - gierki, ktore lubia MHz posiadane przez C2D przeloza sie na wiecej FPS'ow. Oczywiscie nie bedzie az tak duzej przepasci pomiedzy nimi w grach jak w benchmarkach. Edytowane 6 Stycznia 2007 przez DEVILEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moulder Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Pytanie jak te wyniki z markow przekladaja sie na wydajnosc x2+8800 w grach ;) Bo moze az "takiej" przepasci pomiedzy x2 a c2d w grach nie ma...Grajac w rozdzielczosci 1280x1024 16AF 16AA lub wyzszej (a po to sie kupuje taka karte) roznica miedzy X2 a C2D w grach jest niewielka. W testach syntetycznych oczywiscie C2D wygrywa z duza przewaga. Ale w marki sie przeciez nie gra:-) Edytowane 6 Stycznia 2007 przez moulder Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Ale w marki sie przeciez nie gra:-)Jak to :blink: :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Bo 3800+ porównać można do E6300 podobna cena ciekawi mnie taki pojedynek. A to podaj używając X6800. e6300 raczej porownywalne jest z X2 4600-5000+ niz z X2 3800+ http://www.microsklep.pl/szczegoly.php?id_produkty=8464 miazga B-) Edytowane 6 Stycznia 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Można wiedzieć jakie są na E6300 stock i OC? bo ja znaleźć nie mogę http://www.frazpc.pl/artykuly/489/NVIDIA/G...Magiczna/osemka tu masz parę wyników z C2D E6600 @ 1,8GHz - niebawem kolejny art o 8800GTX i będzie więcej wyników na C2D @ 186GHz, 2,4GHz, 3,0GHz i 3,6GHz w porównaniu do 8800GTS :) e6300 raczej porownywalne jest z X2 4600-5000+ niz z X2 3800+ http://www.microsklep.pl/szczegoly.php?id_produkty=8464 miazga cool.gif żadna miazga tylko obniżka cen 8800 :) MSI przykładowo na SRP na poziomie 1689PLN za 8800GTS :) Edytowane 6 Stycznia 2007 przez Weelkoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 jak tam nowe sterowniki? jest jakas poprawa?? pozdRawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 jak tam nowe sterowniki? jest jakas poprawa??np. SC:DA dziala :) wszystko max, hdr+fsaa i w koncu mozna pograc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) buahahaha, latrev nie rozsmieszaj mnie z tekstem :to ile wiecej bedziesz miał FPS w grach na C2D ? biorąc pod uwagę ile trzeba do niego dołożyć żeby mieć ciut więcej C2D jest zupełnie poronionym pomysłem dla posiadaczy 939 + X2 zwłasza jak kiedyś zakupiło się jakiś rozsądny ram 2x1GB... @ Devilek wyniki bez OC karty, na codzień, to nie problem zamontować sobie freon albo suchy lód i wytrzaskać w groma punktów "na raz" tylko po co ? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Mam Gigabyte'a GF8800GXT, po przełączeniu się karty w tryb 3d karta zaczyna gwizdać :( i im więcej fpsów tym dzwięk jest wyższy. Spotkał się ktoś z Was z takim problemem, jest jakaś rada na to czy karta do serwisu ? Edytowane 6 Stycznia 2007 przez HawkEye Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Sekcja zasilania, któraś cewka piszczy. U mnie przy mocnym stresie 3D cewki syczą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 6 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2007 Sekcja zasilania, któraś cewka piszczy. U mnie przy mocnym stresie 3D cewki syczą ;) Najgorzej jest w 3dmarkach, ale w grach też wyje i nie jest to cichutki gwizd :(, jest jakaś rada na to ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...