Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

czemu nie chce mi dzialac splinter cell double agent.

gra jest oryginalna . sterowniki 97.92

pozdRo

daj skrót na pulpit do exe i dodaj "-ll-lowrestex" w element docelowy Edytowane przez rxg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Te gwizdanie to coś więcej niż tylko brzęczące cewki, wczoraj zauważyłem grająć w SC DA, że boczne głośniki trzeszczą i to im głośniej gwizdała grafa tym trzaski były większe. Po zmianie grafy na dwie 7800GT trzaski zniknęły i jest ok. Wychodzi na to że karta jest poprostu padnięta i tyle.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do piszczenia to zauwazylem ze kiedy konczy sie test np w 3dmarku i zaczyna nowy to piszczy na samym poczatku kilka sekund a potem cisza.

Kurcze zainstalowalem najnowsze stery i ntune, owszem podkrecilem karte ale po restarcie systemu wraca mi na standartowe ustawienia.

Probowalem odpalic splinter cell double agent ale cos mi nie wychodzi rozumiem ze mam odpalic czyli : launcher.exe -ll ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Te gwizdanie to coś więcej niż tylko brzęczące cewki,.......... Wychodzi na to że karta jest poprostu padnięta i tyle.

Pozdro

Albo cewki wytwarzają takie pole, że to wpływa na dźwiękówkę. Izolacja wskazana, chyba że wymienią kartę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przypadkiem przed upływem tygodnia nie masz prawa zwrotu do sklepu i zwrotu gotówki od nich?

Nie ma takiego prawa, ustawy, ktora wymusza obowiazek przyjecia w sklepie sprzetu w ciagu 7 dni. Chyba, ze zakup byl dokonany przez internet, albo w inny sposob poza siedziba przedsiebiorstwa (na odleglosc) jak to okresla ustawa. Wtedy klient ma prawo zwrocic w ciagu 10 dni sprzet, pod warunkiem, ze nie nosi sladow uzytkowania. Wiele osob jest przekonanych, ze mozna towar zwracac w sklepie. Jest to zalezne tylko i wylacznie od polityki, regulaminu wewnetrzengo danego sklepu. Ustawa nie wemusza takiego obowiazku na sprzedawcy. Edytowane przez moulder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Tomek.czwa

Zależy ile reszta konfigu ciagnie W .

8800GTX w zależności od tego od którego jest producenta , na max. obciążeniu bierze 280-300 W , czyli zostanie ci jeszcze 180-200 W zapasu w max. stresie .

P4 3.0 do 3.4 Ghz mają pobór mocy od 84-89 W ,

Czyli na resztę zostaje 91 - 116 W mocy .

Edytowane przez reyden

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A masz wersje sli czy nie?? Tagan 480w wystarczy??

Nie mam wersji SLI, ale moge zmodowac na SLI. Mam Tagana 430W, reszta jak w podpisie i ciagnie ten konfig bez problemu. Liczylem kiedys pobor mocy i ten zasilacz jest na styk. Podejrzewam, ze jakis Chieftec czy cos w tym stylu 430W nie pociagnal by tego konfigu.

@misiek175 Kiedys podawalem wyniki, teraz juz nie pamietam za bardzo. Musze je powtorzyc:-) Ale w 2003 mialem ponad 30000, w 2006 cos kolo 9500, 2005 nie pamietam dokladnie, na pewno ponad 13000. Moze dzisiaj sobie powtorze Marki to wrzuce swierze wyniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ludwiczek

@misiek175 Kiedys podawalem wyniki, teraz juz nie pamietam za bardzo. Musze je powtorzyc:-) Ale w 2003 mialem ponad 30000, w 2006 cos kolo 9500, 2005 nie pamietam dokladnie, na pewno ponad 13000. Moze dzisiaj sobie powtorze Marki to wrzuce swierze wyniki.

Mógłby jakiś posiadacz 8800GTX i E6300 podać swój wynik?

ps szukałem na googlach jedyne co znalazłem to test i 30 FPSów przewagi w CoH i FEAR dla E6300.

Edytowane przez Ludwiczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moulder

Jakie masz wyniki na tym configu? Dużo odstaje od C2D ?

Powtorzylem dzisiaj MArki:

2005 - 14316

2006 - 9306

System troche zasyfiony, na nowym pewnie bylo by kikladziesat, sto punktow wiecej. Troszke odstaje od C2D. Zwiekszajac jednak rozdzielczosc i AA+AF roznica sie zaciera. Podkrecalem ostatnio pamiec na 469Mhz z gorszymi timingami. Wczesniej chodzila defaultowo na 433Mhz z timingami 2 3 2 5. Sproboje jeszcze odkrecic pamiec i puscic testy jeszcze raz.

post-16603-1168370532_thumb.jpg

post-16603-1168370551_thumb.jpg

Edytowane przez moulder

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moulder

Jakie masz wyniki na tym configu? Dużo odstaje od C2D ?

ja mam podobny config i wyniki jak podane z lewej strony...

ORB:

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2522821

http://service.futuremark.com/compare?2k3=5146937

http://service.futuremark.com/compare?2k1=9124950

z tym ze w wiekszości przypadkow C2D uzyskuje wiecej bo CPU SCORE jest wyższe ...

W grach ta różnica zanika ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam podobny config i wyniki jak podane z lewej strony...

ORB:

http://service.futuremark.com/compare?3dm05=2522821

http://service.futuremark.com/compare?2k3=5146937

http://service.futuremark.com/compare?2k1=9124950

z tym ze w wiekszości przypadkow C2D uzyskuje wiecej bo CPU SCORE jest wyższe ...

W grach ta różnica zanika ...

szczególnie, że CPU Score tylko w 3DMarku 2006 ma wpływ na wynik ogólny :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi