Racuch Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 Rekord PL back to Team Poland :D X6800@X2P Dual G80@X2L Galaxy 680i PDP XBLK 1000MHz Be Quiet 500W B-) <---- mocarny PSU Pozdrawiam. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Temp/brak vgpu :-| Podaj temp z Riva Tuner jak mozesz ;) 79 stopni max przy 3dmarku 2006 przy ustawieniu 630, zreszta 630 to dla niej jest stokowe ustawienie bo to xxx edition. Edytowane 3 Lutego 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) to lepiej 400mhz i 1t czy 500mhz i 2t przy 4-4-4-8 mam teraz bfg i kreci sie 660 i 975, niewiem niby miala isc 670 i 1020 ale gdy ustawie pamieci na 1000mhz, nawet na odkreconym procu , wali artami... wczesniejsza evga krecila sie 640 i 1000 (na pamieciach nawet wiecej szlo zapodac) Edytowane 3 Lutego 2007 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 79 stopni max przy 3dmarku 2006 przy ustawieniu 630, zreszta 630 to dla niej jest stokowe ustawienie bo to xxx edition.Hmmm karty fabrycznie @ nie lubia juz oc itp, moze to nie grafa, a ram itp ? Blue ---> Yellow + Green + Black :D 1T, ale do benchow, do 24/7 2T spokojnie styka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) Hmmm karty fabrycznie @ nie lubia juz oc itp, moze to nie grafa, a ram itp ? Wlasnie odkrylem ze ta regula 27Mhz na Corze to chyba moze byc prawda, fakt, ze mam ustawione 630Mhz na GPU, ale jak wezme w Riva Tunerze -> Hardware Monitoring to na gorze pierwszy wykres "Core clock" pojawia sie cyfra 621 (621/27 = rowno 23), wynika z tego, ze pozniej jest juz tylko 648 (/27 = 24) to dla czego do cholery przy 641 mam zwisy ?? To nie wina ramu. Nic nie bylo krecone w porownaniu do poprzednich testow tylko przesunalem suwak GPU na 641Mhz (a to ponizej 648MHz, ale fakt, ze nie sprawdzalem ile RivaTuner pokazywal w Hardware Monitoring przy 641Mhz). Edytowane 3 Lutego 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2007 o co chodzi yellow + green + black :wink: bo nie skumalem... wczesniej mialem czarna teraz mam zielona... ma to jakies znaczenie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Wlasnie odkrylem ze ta regula 27Mhz na Corze to chyba moze byc prawda...yhym...nie chyba tylko prawda :wink: Już Dimek kilka stron wcześniej już coś napisał w tym temacie :) Właśnie dokopałem się do screen'a którego miałem zapodać wcześniej w celu rozwiania wątpliwości (pierwsza pozycja czyli Reference clock) Screen zrobiony na 6800GS, ale proszę sprawdzić takową zakładkę na karcie z tematu i temat będę uważał za wyczerpany :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 To samo na G80: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seriel Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Przesiadlem sie na Viste i od tej pory zadna gra nie dziala prawidlowo :) Moze ktos z Was ma pomysl co z tym zrobic lub ma podobny problem. Mam zainstalowane fw 100.59 ale gry typu HoMM 5 i Splinter cell DA nie dzialaja.Tzn pytaja o biblioteki dx9 a w systemie jest dx10(chyba automatycznie instalowany) Doinstalowalem pliki dll ale to nie pomoglo.HoMM5 wlacza sie i dziala do momentu wybrania scenariusza ( pokazuje sie filmik ten ktory leci w tle gdy wlaczamy gre i...nic sie nie dzieje) SCDA wyskakuje komunikat "Nie znaleziono punktu wejscia procedury Ddentry10 w bibliotece DDRAW.dll." Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Przesiadlem sie na Viste i od tej pory zadna gra nie dziala prawidlowo :) Moze ktos z Was ma pomysl co z tym zrobic lub ma podobny problem. Mam zainstalowane fw 100.59 ale gry typu HoMM 5 i Splinter cell DA nie dzialaja.Tzn pytaja o biblioteki dx9 a w systemie jest dx10(chyba automatycznie instalowany) Doinstalowalem pliki dll ale to nie pomoglo.HoMM5 wlacza sie i dziala do momentu wybrania scenariusza ( pokazuje sie filmik ten ktory leci w tle gdy wlaczamy gre i...nic sie nie dzieje) SCDA wyskakuje komunikat "Nie znaleziono punktu wejscia procedury Ddentry10 w bibliotece DDRAW.dll." Taa, musisz zainstalowac DirectX'a 9.0 i dziala, przynajmniej u mnie wszystkie gry (co prawda sa 2wie : Americas Army i Flight Simulator X) dzialaja, ale wczesniej instalowalem DirectX'a 9.0. U mnie sam DX9.0 sie instalnal przy probie instalacji 3dmarka 2006. @Seriel ile w biosie dales napiecia na proca by dzialal na 3.6GHz?? Przestawiales tez NB?? Ostatnio szczegolnie przy restarcie kompa (np zmiana z Visty na XP) pojawia mi sie na moim LCDeku piekne okienko niebieskie z komunikatem "OUT OF SYNC" (ale oczywiscie komputer w pelni bootuje tyle, ze mam czarny ekran z mrygajacym OUT OF SYNC) tak naprawde sprawa pojawila sie po zmianie karty graficznej?? Ktos ma jakies sugestie?? Po wcisnieciu klawisza RESET zawsze pomaga. Teraz przepialem kabel DVI na drugi port i testuje, ale sprawa jest zastanawiajaca hmm Edytowane 4 Lutego 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Czy mógłby ktoś ze zorientowanych rozwinąć o co chodzi z tą regułą 27 MHz? ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Czy mógłby ktoś ze zorientowanych rozwinąć o co chodzi z tą regułą 27 MHz? ;> O to, ze mozesz miec nastepujace predkosci rdzenia i zadnych innych, ktore sa wielkokrotnoscia cyfry 27. Tak ja to rozumiem. 567, 594, 621, 648. Niech ktos mnie poprawi jak bredze <_< Tak to wyglada w RivaTunerze. Edytowane 4 Lutego 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Jaką sposobnością wyniki choćby 3d06, przy niepodzielnych przez podstawę 27 MHz ustawieniach rdzenia, są zauważalne ? Rozumiem że dwa strzały w 3d06 dają inny wynik, ale bez przesady, rozrzut nie jest aż tak duży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Czy mógłby ktoś ze zorientowanych rozwinąć o co chodzi z tą regułą 27 MHz? ;>no niby, ze nie da sie zmienic "plynnie" taktowania ukladu, tylko skokami o 27MHz. no i faktem jest, ze jakos to tak dziala(lo) tyle, ze zapodalem teraz bios od EVGA KO ( 60.80.0A.00.27 ) i moge zmieniac dowolnie taktowanie - monitor RT pokazuje +/- 2MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackDragonDDR Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 O to, ze mozesz miec nastepujace predkosci rdzenia i zadnych innych, ktore sa wielkokrotnoscia cyfry 27. Tak ja to rozumiem. 567, 594, 621, 648. Niech ktos mnie poprawi jak bredze <_< Tak to wyglada w RivaTunerze. Czy to sie tyczy tylko GTX'a czy też GTS'a ? Ponieważ w Rivie ustawiłem 650/2000 i chodzi . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Czy to sie tyczy tylko GTX'a czy też GTS'a ? Ponieważ w Rivie ustawiłem 650/2000 i chodzi . . . Tak samo, sprawdz w Rivie i zobacz kilka postow wyzej zamiescilem screena jesli tak to masz ustawione zapewne 648. Tak apropos regulacji predkosci wiatrakow na GPU (konio sie zastanawial co zrobic by te wiatraki przekroczyly 60%). Otóż udalo mi sie zmusic je do pracy w dowolnym przedziale procentowym, podnioslem z 60% na 75% (roznicy w ciszy nie ma zadnej) a temp w idle spadla z 65 stopni do 58. O ile zmiany w Rivie nie robia zadnego efektu na wentylu GPU o tyle przez przypadek trafilem w nTune na zakladke "Regulacja ustawien procesora graficznego" i DZIAŁA. Edytowane 4 Lutego 2007 przez File Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 (edytowane) Tak samo, sprawdz w Rivie i zobacz kilka postow wyzej zamiescilem screena jesli tak to masz ustawione zapewne 648.kwetsia biosu? domyslne to 626/1000 i takie tez RT pokazuje Edytowane 4 Lutego 2007 przez Sulaco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 Tak samo, sprawdz w Rivie i zobacz kilka postow wyzej zamiescilem screena jesli tak to masz ustawione zapewne 648. Tak apropos regulacji predkosci wiatrakow na GPU (konio sie zastanawial co zrobic by te wiatraki przekroczyly 60%). Otóż udalo mi sie zmusic je do pracy w dowolnym przedziale procentowym, podnioslem z 60% na 75% (roznicy w ciszy nie ma zadnej) a temp w idle spadla z 65 stopni do 58. O ile zmiany w Rivie nie robia zadnego efektu na wentylu GPU o tyle przez przypadek trafilem w nTune na zakladke "Regulacja ustawien procesora graficznego" i DZIAŁA. Z rivy też można kontrolować: Temperatura GPU po ok. półgodzinnym wygrzewaniu, w zamkniętej budzie, bez ŻADNEJ wentylacji (wszystkie wiatraki wyłączyłem :P ), a wiatrak na GPU - full (ała, moje uszy :/) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Z rivy też można kontrolować: Temperatura GPU po ok. półgodzinnym wygrzewaniu, w zamkniętej budzie, bez ŻADNEJ wentylacji (wszystkie wiatraki wyłączyłem :P ), a wiatrak na GPU - full (ała, moje uszy :/) 87 stopni na 100% cos duzo <_< to ma maxa 79 na 60% przy 3dmarku 2006. Na 75% jeszcze nie testowalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Zamknięta buda więc mnie te 87 stopni nie dziwi. Ja w zamkniętej ale z nawiewem (panel boczny 3x 120mm@1400) mam niewiele mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Ja tez mam zamknieta. A tak apropos do ilu stopni to GPU wytrzymuje. Z tylu mam przelacznik katod w sledziu pod wydmuchem karty, jak schylam sie by go wlaczyc i dotkne przez przypadek sledz karty to nie ukrywam, ze poparzyc i tak sie mozna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Skoro G80 jest taki ciepły, to zapewne ma wbudowany jakiś thermal throttling. Na Twoim miejscu IMO bym się nie przejmował. Nie czytałem jeszcze, żeby komuś się wysypała karta przez temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 W sumie stary G70 (7800GTX) mial ustawione domyslnie, ze przy 115 stopniach predkosc rdzenia sama zjezdzala w dol, tylko, ze tamto to chyba technologia 110 a tu mamy 90 wiec pewno te 100 stopni to na luzaku powinna wytrzymac, ale nie obawiam sie temperatur, to pytanie bylo z kategorii zaspokojenia mojej czystej ciekawosci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 W sumie stary G70 (7800GTX) mial ustawione domyslnie, ze przy 115 stopniach predkosc rdzenia sama zjezdzala w dol, tylko, ze tamto to chyba technologia 110 a tu mamy 90 wiec pewno te 100 stopni to na luzaku powinna wytrzymac, ale nie obawiam sie temperatur, to pytanie bylo z kategorii zaspokojenia mojej czystej ciekawosci ;) Kiedyś przy wygrzewaniu pasty, penitak D 65nm rozgrzał się do ponad 100C* (100 było na kontenerze, więc na procku kilka stopni więcej) i działa bez zarzutu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Komputronik umieścił w cenniku nowe wersję GTS'a :) Cena? 1319zł :? Trochę drogo, ale zobaczymy jak karta będzie się prezentować i jakie ceny będą po pojawieniu się karty :wink: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=36776 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Zadna oferta. Za 150PLN wiecej ma sie juz pelnego GTSa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 A za sporo mniej X1900XTX.... Jakby kosztowała 1000 to można jeszcze brać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axl2000 Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 A za sporo mniej X1900XTX.... Jakby kosztowała 1000 to można jeszcze brać. No wlasnie, co do 8800GTS 320MB - myslicie ze jesli by sie wydarło ją za 1000zł to warto? Jaka różnica w szybkości moze byc w rozdzialkach do 1280x1024? A moze lepiej jeszcze popchac sie w serie 7900 / X1950 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 No wlasnie, co do 8800GTS 320MB - myslicie ze jesli by sie wydarło ją za 1000zł to warto? Jaka różnica w szybkości moze byc w rozdzialkach do 1280x1024? A moze lepiej jeszcze popchac sie w serie 7900 / X1950 ? Teraz to troche bez sensu sie pchac w 7900 i x1950 jak na horyzoncie niskobudzetowe wersje G80 z obsluga DX 10.0 i lada moment Radek X2800XT i XTX oraz jego okrojone wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2007 Teraz to troche bez sensu sie pchac w 7900 i x1950 jak na horyzoncie niskobudzetowe wersje G80 z obsluga DX 10.0 i lada moment Radek X2800XT i XTX oraz jego okrojone wersje. to samo chcialem napisac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...