Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

Testował toś może na GTS-a na jakimś normalnym A64 lub X2? Jaka jest różnica w wydajności względem C2D?

Kolosalna przepaść jesli chodzi o 3D Marki, w grach tez napewno zauwazalna - Niestety nie mam porownania co do gier przy C2D poniewaz nie posiadam . . . jeszcze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolosalna różnica w 3dMark,

i praktycznie zerowa w grach ...

i im wyższa rozdzielczość + AA tym różnica maleje ...

Wnioski:

1) przesiadka z A64 X2 na C2D tylko po to żeby mieć więcej FPS = głupota...

2) jak kupujesz nowego kompa to raczej C2D pod 8800 ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolosalna różnica w 3dMark,

i praktycznie zerowa w grach ...

i im wyższa rozdzielczość + AA tym różnica maleje ...

Wnioski:

1) przesiadka z A64 X2 na C2D tylko po to żeby mieć więcej FPS = głupota...

2) jak kupujesz nowego kompa to raczej C2D pod 8800 ...

Co do gier to nie wszystkie np. SCDA AX2 @2700 37fps C2D @3000 44fps. Na pociechę dodam, że tylko w tym tytule zaobserwowałem spadek na x2 przy tak niskim ogólnym fps. Jednocześnie dodam, że w miejscach gdzie na x2 było 15fps (statek)tyle też było na c2d.

Co do przesiadki na C2D z x2 to zgadzam się w 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanko

poniewaz jak narazie nie wiadomo jak sie 8800 sprawdza w Directcie 10 ,mam pytanie mianowicie:

c oto znaczy ze beda zle dzialac pod directa 10,tzn ze co ze jak beda chodzic na dirze 9 ?.

Podam takli przyklad,cytat "nawet jezeli 8800 bedzie zle chodzic pod directa 10,to lepiej miec to niz 7900 ktory w ogole nie bedzie chodzil." czy cos takiego :P co to znaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. kolega ma 8800gts galaxy i wpadło mu troche kaski a ze jest maniak to chciał by dokupic jeszcze jedną sztuke tylko pytanie jest takie co lepiej 2 x 8800gts czy 1 szt 8800gtx ? abstraciach!ąc od poboru mocy , ceny i hałasu co bedzie wydajniejsze 8800gtx czy 8800gts sli ? i mniej wiecej ile % ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. kolega ma 8800gts galaxy i wpadło mu troche kaski a ze jest maniak to chciał by dokupic jeszcze jedną sztuke tylko pytanie jest takie co lepiej 2 x 8800gts czy 1 szt 8800gtx ? abstraciach!ąc od poboru mocy , ceny i hałasu co bedzie wydajniejsze 8800gtx czy 8800gts sli ? i mniej wiecej ile % ?

:google: :damage_wall:

1min szukania . . .

http://forum.ncix.com/forums/displaylink.c...eocards/416/16/

Edytowane przez BlackDragonDDR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi o porównanie 8800gts sli do 8800gtx a nie sli do sli , co lepiej 2 x gts czy i gtx ile mniej wiecej ma standardowy gtx w 3d markach pkt a ile 8800gts sli ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to lookajac na te wykresy chyba latwo wywnioskowac ze jesli 8800gts SLI jest nie dużo wolniejszy od 8800GTX SLI to bedzie szybsza od 8800gtx sigle. Oczywiście do rozdzielczosci 1600x1200. Bo w wyzszych to juz jest przepasc.

Myle się?

Edytowane przez Fisher15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponawiam pytanie

poniewaz jak narazie nie wiadomo jak sie 8800 sprawdza w Directcie 10 ,mam pytanie mianowicie:

c oto znaczy ze beda zle dzialac pod directa 10,tzn ze co ze jak beda chodzic na dirze 9 ?.

Podam takli przyklad,cytat "nawet jezeli 8800 bedzie zle chodzic pod directa 10,to lepiej miec to niz 7900 ktory w ogole nie bedzie chodzil." czy cos takiego co to znaczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Strasznie zagmatwane te Twoje pytanie. Musisz nauczyć się krótko i zwięźle, a może przede wszystkim zrozumiale formułować myśli/pytania etc... :wink:

Jeżeli chodzi o tą wypowiedź: "c oto znaczy ze beda zle dzialac pod directa 10,tzn ze co ze jak beda chodzic na dirze 9 ?." Mogę tylko się domyślać o co chodzi :unsure: Jeżeli boisz się, że gry będą słabo chodzić (na G80) w środowisku DX10 to się nie bój, bo jak na razie jest to jedyna alternatywa obsługująca owe biblioteki. A to jak będą chodzić gry obsługujące te biblioteki tego dowiemy się wraz z wyjściem pierwszych tytułów :) Możesz oczywiście założyć, że gry będą chodzić tak żałośnie, że nie ma co wsiadać do pociągu G80 i kupić coś starszego. Ale jak ktoś napisał, lepiej mieć najszybszą kartę w DX9 obsługującą również biblioteki DX10 niż starego trupa który potrafi przymulić w DX9 :) pozdro

EDIT

@Chaos mi by się nie wydawało :D

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja myślę, że jednak warto dołozyc do wersji 640. A tak na marginesie, to czekam na wyjście 8900, kasa odłożona i wole poczekać jeszcze te dwa miechy, niż później bawić się w sprzedawanie 88, aby zamienić na 89. Strata czasu i kasy. A poza tym mój 78GT jeszcze daje radę ...w niskich detalach :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ponawiam pytanie

wiadomo - jest demko i SDK :P

Podam takli przyklad,cytat "nawet jezeli 8800 bedzie zle chodzic pod directa 10,to lepiej miec to niz 7900 ktory w ogole nie bedzie chodzil." czy cos takiego co to znaczy.

za duzo pcl czytasz ;) autorowi zdania chodzilo o to, ze na 8800 w ogole odpalisz cos pod dx10, bez znaczenia na predkosc. na 7900 niczego pod dx10 nie odpalisz, zostaje tylko dx9.

wy tu gadu gadu .. a ja coraz bardziej sie zastanawiam czy zmeiniac 7950gx2 na 8800gts 320mb

u wydaje mi sie ze warto

imho tylko i wylacznie wersja 640MB wchodzi w gre przy takiej zmianie Edytowane przez Sulaco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 8800 gts 320, moim zdaniem NIE.

imho tylko i wylacznie wersja 640MB wchodzi w gre przy takiej zmianie

hmm we wszystkich testach jakie czytalem gx2 jest slabszy niz 8800gts .. a wersja 320mb nie wyrabiala najwyzej w duzych rozdzialach

nigdy nie planuje grac w rozdzialce ponad 1600 .. raczej 1280 wchodzi w gre glownie ...

napewno sie nie oplaca? twierdzicie ze gx2 jest az tak dobra grafa?

pozatym na gx2 nie moge wody zalożyc normalnie :(

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WinFast PX8800GTS PCI-E 320MB GDDR3 320BIT HDCP 2xDVI

1116.00zł

http://www.mcomp.com.pl/product_info.php?products_id=189692

:rolleyes:

ceny coraz bardziej przystepne

c

a tutaj BFG.

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...roducts_id=6931

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość jipikijajej

a tu g90

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=37791

8800gts 320 jeszcze w tym miesiacu beda ponizej 1100 ciekawe czemu jeszcze palit nie zawital

no a pod koniec roku 8800gts 320 beda napewno ponizej 1000 ze wskazaniem na 900 zlociszy :damage_wall:

Edytowane przez jipikijajej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

nigdy nie planuje grac w rozdzialce ponad 1600 .. raczej 1280 wchodzi w gre glownie ...

napewno sie nie oplaca? twierdzicie ze gx2 jest az tak dobra grafa?

...

To już odpowiedziałeś sobie na pytanie czy warto? Do rozdziałki 1280 to wersje 320 i 640 są równe (wyjątek COD2 :D ), więc nie wiem czemu wszyscy są za wersją 640 :?

GX2 to SLI i dlatego stoi na straconej pozycji :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi