dem Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ale mozna pobrać 30 dniowy trial. Przynajmniej tak było w wersjach 3.xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 wczoraj sie pobawilem troche, i 660/2000 sprawdzone, 10800 w 06 :) nie dotykalem % chlodzenia, warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) wczoraj sie pobawilem troche, i 660/2000 sprawdzone, 10800 w 06 :) nie dotykalem % chlodzenia, warto? z kąd bierzecie te cyferki na GPU ?? ,looknij w Rive Tuner a hardware monitoring powie prawdę ;-) proponuję podawanie taktowania całej serii 8800 tylko na podstawie RT ---> hardware monitoring :wink: Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 wczoraj sie pobawilem troche, i 660/2000 sprawdzone, 10800 w 06 :) nie dotykalem % chlodzenia, warto? Ta MEM 2000 :lol: max to z 1200 i to przy chłodzeniu jakimś ekstremalnym :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HawkEye Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Ta MEM 2000 :lol: max to z 1200 i to przy chłodzeniu jakimś ekstremalnym :blink: To dlaczego na pudełku mojego Gigabyta jest napisane że pamięci są taktowane z częstotliwością 1800 MHz i taki opis też podają sklepy. Nie każdy musi wiedzieć że to jest efektywne, bo tak naprawdę są taktowane 900MHz. Trochę się czepiacie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 To dlaczego na pudełku mojego Gigabyta jest napisane że pamięci są taktowane z częstotliwością 1800 MHz i taki opis też podają sklepy. Nie każdy musi wiedzieć że to jest efektywne, bo tak naprawdę są taktowane 900MHz. Trochę się czepiacie :) Bo to Panie marketing :D Ale mniejsza o to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Ta MEM 2000 :lol: max to z 1200 i to przy chłodzeniu jakimś ekstremalnym :blink: ati toolem krece, rdzen na 660, to norma, pamieci na 1000, przeciez to idzie x2... hans jak nie wiedziales o co chodzi to wspolczuje :e jesli wiedziales, to po prostu czepiasz sie 8) Bo to Panie marketing :D Ale mniejsza o to :D rofl, pamieci jak krecisz to tez podajesz fsb? oj sor, wlasnie looknalem na twoj sig ;) z kąd bierzecie te cyferki na GPU ?? ,looknij w Rive Tuner a hardware monitoring powie prawdę ;-) proponuję podawanie taktowania całej serii 8800 tylko na podstawie RT ---> hardware monitoring :wink: masz na mysli shadery? Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 ati toolem krece, rdzen na 660, to norma, pamieci na 1000, przeciez to idzie x2... hans jak nie wiedziales o co chodzi to wspolczuje :e jesli wiedziales, to po prostu czepiasz sie 8) rofl, pamieci jak krecisz to tez podajesz fsb? oj sor, wlasnie looknalem na twoj sig ;) masz na mysli shadery? Tak podaje FSB :blink: , ale nie ważne już :D ważne że karta śmiga :D No tu jest 450 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) Tak podaje FSB :blink: troche nie :wink: ale nie wazne juz 8) No tu jest 450 :D a nie 475? 8) Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez -mess- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooler Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 wtrącę się w waszą pogawętkę o tuż jeżeli ktoś jest zaintersowany XFX 8800GTS 320MB to dawajcie na PW o to test tej grafy test 8800gts XFX sam na swoim sprzęcie bym przetestował ale mam troszke lipny zasilacz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) -mess- jeżeli już ktoś pisze że 650 ,640 lub 660 MHz na rdzeniu to mija sie z prawda .Atitool na chama ustawia życzenie właściciela ale już RT pokazuje faktyczne taktowania .Odpal RT i pomachaj suwakami w AtiTool , przykład: -ustawiam w AT 616 i mam faktycznie 612 (RT) -ustawiam w AT 618 i mam faktycznie już 625 w (RT) podobnie sprawa sie ma z pamieciami dlatego prośba nie patrzcie na odczyt i suwaczki w AT bo to tylko pobożne życzenia zresztą Weelkoo świetnie to wyjaśnił tu: http://www.frazpc.pl/artykuly/522/3xGEFORC...OXCONN/oraz/XFX biega o generator PLL Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Nowe stery pod XP 97.94 32bit 64bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 -mess- jeżeli już ktoś pisze że 650 ,640 lub 660 MHz na rdzeniu to mija sie z prawda .Atitool na chama ustawia życzenie właściciela ale już RT pokazuje faktyczne taktowania .Odpal RT i pomachaj suwakami w AtiTool , przykład: -ustawiam w AT 616 i mam faktycznie 612 (RT) -ustawiam w AT 618 i mam faktycznie już 625 w (RT) podobnie sprawa sie ma z pamieciami dlatego prośba nie patrzcie na odczyt i suwaczki w AT bo to tylko pobożne życzenia zresztą Weelkoo świetnie to wyjaśnił tu: http://www.frazpc.pl/artykuly/522/3xGEFORC...OXCONN/oraz/XFX biega o generator PLL ok, dzisiaj stestuje 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spartakus Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Nowe stery pod viste: 101.70 32bit 101.70 64bit Nie rozumiem! Co to za stery? Przecież nie oficjalne, na oficjalnej stronie ciągle nie ma nowych. Kto jest ich twórcą? Można je bez ryzyka ściągać? Myślałem, że tylko producent robi sterowniki do swoich kart...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Nie rozumiem! Co to za stery? Przecież nie oficjalne, na oficjalnej stronie ciągle nie ma nowych. Kto jest ich twórcą? Można je bez ryzyka ściągać? Myślałem, że tylko producent robi sterowniki do swoich kart...... to mało wiesz... mozna smialo sciagac i instalowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 -mess- jeżeli już ktoś pisze że 650 ,640 lub 660 MHz na rdzeniu to mija sie z prawda .Atitool na chama ustawia życzenie właściciela ale już RT pokazuje faktyczne taktowania .Odpal RT i pomachaj suwakami w AtiTool , przykład: -ustawiam w AT 616 i mam faktycznie 612 (RT) -ustawiam w AT 618 i mam faktycznie już 625 w (RT) podobnie sprawa sie ma z pamieciami dlatego prośba nie patrzcie na odczyt i suwaczki w AT bo to tylko pobożne życzenia zresztą Weelkoo świetnie to wyjaśnił tu: http://www.frazpc.pl/artykuly/522/3xGEFORC...OXCONN/oraz/XFX biega o generator PLL hmmm o to chodzilo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 potwierdzam nowe sterowniki daja przyrost w 3dmarku2k6, umnie wynosi on 200punktów, obecnie mam 11500. pozdrawiam, karta bez oc, na xp mialem 12500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (...) hmmm o to chodzilo? Nie! Uruchom Hardware Monitoring w RT i tam zobaczysz jakie karta ma taktowania. Zresztą było już o tym wystarczy poszukać :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 (edytowane) ati toolem krece, rdzen na 660, to norma, pamieci na 1000, przeciez to idzie x2... hans jak nie wiedziales o co chodzi to wspolczuje :e jesli wiedziales, to po prostu czepiasz sie 8) rofl, pamieci jak krecisz to tez podajesz fsb? oj sor, wlasnie looknalem na twoj sig ;) masz na mysli shadery? Na 8800GTS dość ciężko jest osiągnąć takty powyżej 648 MHz na rdzeniu, bo kolejny skok generatora PLL to już 675 MHz. Taki wynik to już rzadkość. Więc wszystkie wyniki typu 650 czy 660 MHz to realne 648 MHz. Poczytaj arta Weelka na frazie to zrozumiesz. Edytowane 6 Kwietnia 2007 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 hmmm o to chodzilo?o to: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-mess- Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 faktycznie 488 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ower_lolek Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Siema testowaliście sterowniki NGO optymalizer ?? bo z tego co widze dają niezłego kopa ... Z 8800GTS 320 mb na taktach 611 / 2020 i procku 3600+x2 2600 mhz ... wycisłem 29500 ptk w 3dmarku 2003 ... a patrząc po forum to wyniki na tym poziomie tylko z Core 2 Duo widze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hausner Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Dziala komus nTune w Viscie 32bit ze sterownikami beta 101.70 ? (chodzi mi o mozliwosc podkrecania w tym panelu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Dziala komus nTune w Viscie 32bit ze sterownikami beta 101.70 ? (chodzi mi o mozliwosc podkrecania w tym panelu) na viscie 64bit nie dziala, a na wczesniejszych sterach działało?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 a to mozna podkrecac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 (edytowane) Hmm... a ja jak zwykle mam szczęście do graf :D Jak chodziła poprzednia grafa można się przekonać przeglądając wątek o 78GT :mur: To teraz wyrwałem jeszcze lepszego chwasta :D Grafa to BFG wersja OC :lol2: OC jak ch** :lol2: Jak suszara chodzi na 60% to o/c nie istnieje, dopiero jak zacznę suszyć na 100% to rdzeń idzie na 621MHz :blink: Hmm to jest osiągnięcie :D Aaaa bym zapomniał o/c pamięci... tego po prostu NIE MA :mur: Nawet jak suszara chodzi na 100% to pamięci nie idą nawet na 850MHz :D No nic nie ma co płakać, bo i tak gram na razie w 3dm06 :wink: BTW. w sumie to dobrze, że głównie tej grafie daje kopa o/c rdzenia :) pozdro ile zlodziszy wybuliles cos kulawy egzemplarz ci sie trafil padaka :mur: ciekawe dlaczego nikt z forum jeszcze nie zdecydowal sie na najtanszego palita 8800 gts 320 za 1055zl z wysylka w koncu wiekszosc to i tak referencyjne karty takie samo chlodzenie tyle ze przyczepiona nalepka producenta inny kartonik Edytowane 7 Kwietnia 2007 przez hauturnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ja tam nie narzekam na bfg kreci sie ok a jak sprawdzasz arty ati tool to wez to gie wywal, mi przy mem 1800 i rdzeniu 600 sypał jak głupi a w innych aplikacjach i grach przy obecnych taktach jest wszystko ok, czyli ati tool jest jakis zryty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 ciach....Kupowałem w UK i cena tego wynalazku to 211 angielskich złociszy. Co do wyboru tej firmy to niestety, ale dostępność takich firm jak Palit czy Galaxy jest mocno ograniczona :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A gdzie jest ten palit za 1055 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hauturnik Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2007 A gdzie jest ten palit za 1055 ?www.skapiec.pl www.ceneo.pl ci powiedza to cena z wysylka :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...