Skocz do zawartości
Caleb

Geforce 8800 GTX / GTS

Rekomendowane odpowiedzi

W oku mam zainstalowany mierniczek.

:wink:

Fraps... standardowo.

No nie ma co się dziwić , to demo to tak jakbyś chciał obrobić w trybie rzeczywistym obraz 3D jakości fotografi [ 1,2 biliona pixeli na sekunde ] - płynnośc czegoś takiego zapewnią grafy za 2-3 lata conajmniej.Do tego obraz jest w max AA i AF odpalany....w1.0 jest w pełni płynny na 1280 i wygląda bajecznie. Edytowane przez konio68

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skacze :/ a ja tu chce 8800gts320 zakupic...ale widze,ze to juz za stara mąka na nowy chleb :(

Choć na przeczekanie dobry,imo jak znalazł na te 2-3 lata (ze wskazaniem na 2).

Btw widze ze leadteki macie.Dobrze się sprawują/podkręcają? bo niewiem którego kupić :(

Edytowane przez jurek911

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieźle wykręcona wersja 8800Ultra tylko ta cena, delikatnie mówiąc nie zachecajaca. :-|

Bez sensu , tyle to GTX na wodzie praktycznie każdy zrobi , no na pam troszeczke mniej raczej ale to pikuś.Karta raczej dla maniaków i tak na jesieni będzie warta o 1500 mniej conajmniej.:)Ja w listopadzie na G90 wchodzę...kase już zbieram...GTX do żyda + 800 -900 pln powinno styknąć za najszybszy model....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skąd wiesz ze bedzie G90? Jakaś oficjalna zapowiedź padła? A jeżeli tak, to czy napewno w listopadzie?

Jak to skąd wie?? No to chyba logiczne że po G80 będzie G90 tym bardziej ze już jakiś czas temu pojawiły się info że refresh w postaci G81 został anulowany....

Pozatym NVIDIA potwierdziła ze w 4 kwartale tego roku wyda układ o mocy obliczeniowej około 1 Teraflopa czyli dwukrotnie większej niż G80.... Tak ze wszystko wskazuje na to ze układem tym będzie własnie G90 (choć w linka poniżej wynika jakoby nazwa kodowa następcy G80 to G92)....

proces wykonania 65nm.... Więcej info pod tym linkiem:

http://www.beyond3d.com/content/news/230

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam pytanie do użytkowników gf 8800 gts czy mój zasilacz - Neotec Maximus 380 W - dal by jeszcze rade ją obsłużyć czy wraz z nową kartą musiałbym wymienić zasilacz ?

Kup grafike i sprawdź , ja miałem TAGANA 430W i wyminiłem go na TAGANA 500W tak dla bezpieczeństwa :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam pytanie do użytkowników gf 8800 gts czy mój zasilacz - Neotec Maximus 380 W - dal by jeszcze rade ją obsłużyć czy wraz z nową kartą musiałbym wymienić zasilacz ?

moj topower p6 420W bez problemu ciagnie to co w podpisie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Ja też go mam i wiem, że spokojnie pociągnie GTS, to jest dobry zasilacz można z niego cały czas 400W ciągnąć a w impulsie 450W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

po zmianie karty i zalisiacza pojawił sie u mnie dość dziwny problem, zauważyłem że w kilku miejscach tego postu pojawił się już ten problem:

moja konfiguracja to:

karta: EVGA 8800Ultra KO (636 / 2250 MHz)

zasilacz: be-quiet Dark Power 750W

proc: e6600 (nie podkręcony)

płyta: Asus P5B Deluxe (bios najnowszy)

ram: 4GB Geil Ultra (800MHz 4-4-4-12)

system: Vista Ultimate 64bit

wynik w 3dmark05: 14500

bios mi zaczał działać jakoś siermiężnie (tak jakby skakał), upgreadowałem go do najnowszego i nic.

sterowniki i te najnowsze ze strony nvidi (158.18) (próbowałem też te ogólnie - nie tylko pod 8800 (160.03)) i wynik taki raczej nie specjalny a przecież wg testów GTX powinien przy standardowym benchmarku osiągać ok 18-19 tys.

Nie wiem czy to sprawa karty, płyty, systemu, czy to tylko sprawa niepodkręconego procka?

Wiecie co z tym zrobić?

będę oczywiście bardzo bardzo wdzięczny za każdą pomoc.

Pozdrawiam

Paweł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

po zmianie karty i zalisiacza pojawił sie u mnie dość dziwny problem, zauważyłem że w kilku miejscach tego postu pojawił się już ten problem:

moja konfiguracja to:

karta: EVGA 8800Ultra KO (636 / 2250 MHz)

zasilacz: be-quiet Dark Power 750W

proc: e6600 (nie podkręcony)

płyta: Asus P5B Deluxe (bios najnowszy)

ram: 4GB Geil Ultra (800MHz 4-4-4-12)

system: Vista Ultimate 64bit

wynik w 3dmark05: 14500

Pozdrawiam

Paweł.

Widze płyta P5B Deluxe. Zobacz w jakim trybie działa Ci magistrala PCI-E, bo stawiam ze moze byc przełączona na tryb 1x zamiast 16x, dlatego masz takie nędzne wyniki z markach... Edytowane przez pisarz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi