lores Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Witam. Poniewaz nie znam sie na tworzeniu sieci bezprzewodowych, prosze Was o rade. Mianowicie, chcialbym polaczyc dwa komputery oddalone od siebie o, mniej wiecej, 2 km. Nie zalezy mi na nie wiadomo jakich predkosciach transmisji, ale za to na mozliwie niskich kosztach... Wystarczajace w pelni byloby nawet 11Mbps (standardowy 802.11b), ale jesli robi to duza roznice, mogloby byc do kilku razy mniej. Dosc wazna jest tez stabilnosc i bezpieczenstwo. Z tego, co udalo mi sie wyczytac w Sieci, najodpowiedniejszy bylby wlasnie standard 802.11b z jakimis antenami kierunkowymi i, byc moze, wzmacniaczami, ale prosze Was o krytyczne podejscie do tematu i odpowiedzi, za ktore naprawde bylbym wdzieczny... Chodzi mi glownie o pomoc w doborze sprzetu i, ew. w przyszlosci, konfiguracji. Przepraszam za brak odpowiednich znakow i ew. bledy, ale pisze uzywajac malo sprawnej klawiatury notebooka :( . Jesli podobny temat juz wystapil, przepraszam, ale sie nie dopatrzylem... Z gory bardzo dziekuje i mam nadzieje, ze taki topic przyda sie rowniez i innym... Pozdrawiam lores PS Na lini tych 2 km znajduje sie waski pas lasu i kilka domow. Czy polaczenie jest, w ogole, mozliwe? Edytowane 5 Października 2006 przez lores Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...