Skocz do zawartości
Raiden

gry i radeony

Rekomendowane odpowiedzi

mi nie chodzi tak jak bym sie tego spodziewal mafia i gta..

GTA to nie wiem, ale Mafia śmigała mi na full detalach w 800x600 (więcej nie zdążyłem przetestować na 8500LE - jakiś "powercolor", albo His (?) :)

Oczywiście: Catalyst 3.0, DirectX 8.1b, 512 MB SDR, Athlon XP2000@1750, karta pożyczona od kolegi na 1 wieczór.

Za to miałem problem z NFS HP2 (ale nie sprawdziłem patentu ze zmniejszeniem efektów - pomaga ponoć)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie gry nie chodzą na radeonach?

Gry chodza wszystkie. Jednak z tego forum dowiedzialem sie, ze niektore nie chodza tak jak powinny. GTA3, MAFIA, NFS HP2. Sa sztuczki ze zmniejszaniem detali ale to jednak bedzie gra ze zmniejszonymi detalami.

Odradzam R8500LE - moze znajdziesz gdzies jeszcze pelnego R8500 (czasem nazywany R8500pro) albo R9000pro. Ewentualnie R9500pro (bez pro nie kupuj).

To chybatyle, nie sprecyzowales o jakiego radka Ci chodzi wiec napisalem w skrocie o wiekszosci kart z ATI :D

Powodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za to mogę powiedzieć jaka gra nie działa na GeForce a działa na Radeonie ;)

Oczywiście Midtown Madness 2 z Micro$oftu....

Choć kiedyś widziałem wersję tej gry działającą bezbłędnie na GF.

Znowy ktoś p i e r d o ł y pociska... :lol:

Problem tkwi w ustawieniach chmur na niebie - sprobuj wylaczyc - bedzie chodzic ! Jesli to nieposkutkuje [w co watpie] to pokombinuj z Detonatorami - im starsze tym lepiej ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie gry nie chodzą na radeonach?

chłopie ty się z choinki urwałeś czy tylko udajesz ????

a ja już mówiłem żeby admin zrobił coś, aby uzytkownik bez 100 postów nie mógł zakładać tematu bo sie <span style="color:red;">[ciach!]</span>nia robi !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowy ktoś p i e r d o ł y pociska...  :lol:

Problem tkwi w ustawieniach chmur na niebie - sprobuj wylaczyc - bedzie chodzic ! Jesli to nieposkutkuje [w co watpie] to pokombinuj z Detonatorami - im starsze tym lepiej ! 8)

Niestety na detonatorach powyżej 6.50 "kasza na ekranie" nic nie pomaga - tylko wyłączenie sprzętowe akceleracji grafiki w grze... a jak mówie widziałem wersję gry (może łatka była ?) działającą bezbłędnie na full detalach na nowych sterach.

Przy okazji - to już było pisane problem z Radeonem 8500 na NFS HP2... a co powiecie na to http://www.benchmark.pl/artykuly/recenzje/...0/strona-9.html ? Ta karta to nic innego jak 8500LE z nowym biosem - a gra im działa na FULL detalach :)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...