piotres Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 (edytowane) Siema Co tu duzo pisac ...DI/Ln2 SLI/CF kit :D . Rura Cu fi 42 mm przecieta na pol, calosc ok. 27 cm wysokosci . To jest zestaw ktory wyprodukowalem w czerwcu 2006r. Byl on zbudowany dla 2 kolegow, jeden mial 7900GT, a drugi X1900XTX i wcale nie planowali oni uzywac kontenerkow w SLI/CF, w zwiazku z czym izolacja jest gruba na 19 mm, na SLI by byla za gruba. W sierpniu zrobilem podobny zestaw, nieco zmieniona konstrukcja (leciutko :wink: ) i izolacja juz w specu na SLI/CF, czyli ciensza :) . Jutro wrzuce fotki drugiego zestawu . Cena - jak zwykle - poprosze PW :wink: . pozdro piotres Edytowane 25 Grudnia 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Piotres sorki, ale musze. Fajnie, ze zrobiles cos takiego, ale : one mi wygladaja na podrobke mouse gpu. Wzorowales sie na nich ? Ogolnie fajne, ale spawy dopracuj i bedzie git jak nasze polskie realia :) btw: poprosze cene na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Piotres sorki, ale musze. Fajnie, ze zrobiles cos takiego, ale : one mi wygladaja na podrobke mouse gpu. Wzorowales sie na nich ? Ogolnie fajne, ale spawy dopracuj i bedzie git jak nasze polskie realia :) btw: poprosze cene na PW :blink: :blink: Mickey nigdy z tego co wiem nie robil GPU z przecietej na pol rury, albo przecinal zwykla rure pod katem i robil laczenie na dole, albo uzywal kolanek, albo teraz robi solidy :wink: . A co z tymi spawami sie nie tak ?? :unsure: To ze nie wyszlofiwalem po spawaniu nadmiarow spoiwa do ostatniej "kropeczki" brazu ? pozdro Edytowane 6 Października 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Piknie :wink: , a ta izolacja nie będzie zaczepiać o grafe\laminat ? Proszę o cenę . :rolleyes: Edit: Odrazu napisz jak sie u Ciebie cenią zapinki ;) na CPU (fc) Edytowane 6 Października 2006 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Bardzo ładnie, poproszę cenę na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Staaaareee.... widzialem przed wakacjami. B-) Ladne rurki nawet :D Piotres sorki, ale musze. Fajnie, ze zrobiles cos takiego, ale : one mi wygladaja na podrobke mouse gpu. Wzorowales sie na nich ? No bez przesady, to juz nie mozna zrobic kontenerka z polowki rury (chyba jedyne podobienstwo) zeby nie byc posadzonym o plagiat? Zreszta Mouse nigdy nie pokazuje bebechow swoich rur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Heheh spokojnie :-P Napisalem, ze mi to przypomina kontenerek od Myszki. Patrzac znowu z drugiej strony na kwestie spawow, one i tak siedza pod izolacja, wiec ich nie widac. :) :wink: i pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Piknie :wink: , a ta izolacja nie będzie zaczepiać o grafe\laminat ? Proszę o cenę . :rolleyes: Edit: Odrazu napisz jak sie u Ciebie cenią zapinki ;) na CPU (fc) Mysle ze przy skrecaniu "ulegnie" :wink: ...w koncu to jest bardzo miekka pianka . Obiecany drugi zestaw - roznica jest w zaslepce dolnej - w pierwszym zestawie byla to zwykla kapa 42mm, w tym zestawie jest to customowy korek grubosci 5mm, robiony na tokarce :D . Grubosc izolacji to 9mm, bowiem zestaw mial byc uzywany na roznych setupach SLI . pozdrawiam piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Nie za długie te kontenery? Imho 15-20cm by spokojnie starczyło Cenke poprosze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Nie za długie te kontenery? Imho 15-20cm by spokojnie starczyło Cenke poprosze ;) Ja uwazam ze nie sa za dlugie, do samego Ln2 moglyby byc krotsze, ale w koncu jakis drobny zapas DI powienien sie tam miescic, a to raptem polowa 42mm, wiec pojemnosc i tak nie jest zbyt wielka . Edytowane 6 Października 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Ja też jestem zainteresowany cenką.I jeszcze jedno gdzie kupowałeś tą izolację, jakiś sklep internetowy? Edytowane 6 Października 2006 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) Rozumiem, ze podana cena jest za komplet :) ? PS Zapomniałem napisać wcześniej :lol: . Mimo iz widziałem je dawno temu... ładne, bardzo mi się podobają :) Edytowane 6 Października 2006 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Nie za długie te kontenery? Imho 15-20cm by spokojnie starczyło Cenke poprosze ;) one nie sa za krotkie...pamietasz moje w gda? w nich nie da rady uzyc di bo zaraz wykipie wieksza czesc, a ln2 tez sie mocno gotuje i wylewa sie, odpowiednia wysokosc to ok 35-40cm imho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 one nie sa za krotkie...pamietasz moje w gda? w nich nie da rady uzyc di bo zaraz wykipie wieksza czesc, a ln2 tez sie mocno gotuje i wylewa sie, odpowiednia wysokosc to ok 35-40cm imho Przy takiej konstrukcji jak obecna i wysokosci 35 cm to juz by trzeba baardzo porzadny stelaz do trzymania kart w pionie stosowac ...taki kontenerek jednak swoje wazy :? A laminat ochlodzony do -150*C jest chyba dosyc kruchy :lol: . @Masell : Oczywiscie ze za komplet :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 cena to i tak pewnie kosmiczna bo kontenerki robione dla kolegów z za wielkiej wody jak się domyślam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Przy takiej konstrukcji jak obecna i wysokosci 35 cm to juz by trzeba baardzo porzadny stelaz do trzymania kart w pionie stosowac ...taki kontenerek jednak swoje wazy :? A laminat ochlodzony do -150*C jest chyba dosyc kruchy :lol: . @Masell : Oczywiscie ze za komplet :) . po zamrozeniu pcb ln2 dalej sie ciezko lamie, to raz, a po 2 to po co tobie karty w pionie ?, moja byc troche pod skosem nic im sie nie stanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Heheh spokojnie :-P Napisalem, ze mi to przypomina kontenerek od Myszki. :wink: po zamrozeniu pcb ln2 dalej sie ciezko lamie, to raz, a po 2 to po co tobie karty w pionie ?, moja byc troche pod skosem nic im sie nie stanieU Ciebie troche pod skosem to jakies 30 stopni odchylu od normy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 cena to i tak pewnie kosmiczna bo kontenerki robione dla kolegów z za wielkiej wody jak się domyślam :) blad ...poszly do EU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Właśnie.. dlaczego płaskownik, a nie blacha miedziana :) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Właśnie.. dlaczego płaskownik, a nie blacha miedziana :) ? 1. Blache Cu moglem jedynie kupic 0.3 mm (za cienka). 2. Plaskownik ma wieksza mase, w zwiazku z czym bedzie dluzej utrzymywal zimno . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 1. Blache Cu moglem jedynie kupic 0.3 mm (za cienka). 2. Plaskownik ma wieksza mase, w zwiazku z czym bedzie dluzej utrzymywal zimno . 1. Rozumiem, ~1mm bylaby ok 2. Przyczynia sie takze do łamania graf :D Swoja droga zimny laminat nie jest kruchy - patrz zmagania romka z k7s5a zalana ln2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 2. Przyczynia sie takze do łamania graf :D Ja bym i tak nie zalozyl w zyciu nawet takich konenerow jak tu pokazalem na GPU, bez zastosowania jakis podpor pod sledz karty/ dol kontenera ...ale jak kto woli :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Ja bym i tak nie zalozyl w zyciu nawet takich konenerow jak tu pokazalem na GPU, bez zastosowania jakis podpor pod sledz karty/ dol kontenera ...ale jak kto woli :wink: . bos lamka :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 najwidoczniej :-| PS. zapomnialem dodac : gdybym zakladal je na swoje wlasnie karty, kupione za wlasna kase :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 te kontenery są tylko na jeden typ kart? (chodzi o otwory mocujące) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 poprosze cene na PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) te kontenery są tylko na jeden typ kart? (chodzi o otwory mocujące) Sa na wszystkie najnowsze karty jak 7900GTX czy X1900XTX ...bowiem wszystkie te karty maja taki sam rozstaw otworow mocujacych :) . PS. Ceny powysylam wam wieczorkiem. Edytowane 6 Października 2006 przez piotres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 to i mi tez, a co tam [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 to i mi tez, a co tam [; to i mnie też :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 No i nie zapomnij o mnie (Za 3 dni ten topic będzie wyglądał jak ten z Chillerem Titan - 50 pytań o cenę :> ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...