Skocz do zawartości
piotres

Kontenery Di/ln2 Dla Sli/cf (rev 1 & 2 & 3)

Rekomendowane odpowiedzi

Siema

Co tu duzo pisac ...DI/Ln2 SLI/CF kit :D . Rura Cu fi 42 mm przecieta na pol, calosc ok. 27 cm wysokosci .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

To jest zestaw ktory wyprodukowalem w czerwcu 2006r. Byl on zbudowany dla 2 kolegow, jeden mial 7900GT, a drugi X1900XTX i wcale nie planowali oni uzywac kontenerkow w SLI/CF, w zwiazku z czym izolacja jest gruba na 19 mm, na SLI by byla za gruba.

W sierpniu zrobilem podobny zestaw, nieco zmieniona konstrukcja (leciutko :wink: ) i izolacja juz w specu na SLI/CF, czyli ciensza :) . Jutro wrzuce fotki drugiego zestawu .

Cena - jak zwykle - poprosze PW :wink: .

pozdro

piotres

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotres sorki, ale musze.

Fajnie, ze zrobiles cos takiego, ale : one mi wygladaja na podrobke mouse gpu. Wzorowales sie na nich ?

Ogolnie fajne, ale spawy dopracuj i bedzie git jak nasze polskie realia :)

btw: poprosze cene na PW

:blink: :blink:

Mickey nigdy z tego co wiem nie robil GPU z przecietej na pol rury, albo przecinal zwykla rure pod katem i robil laczenie na dole, albo uzywal kolanek, albo teraz robi solidy :wink: .

A co z tymi spawami sie nie tak ?? :unsure: To ze nie wyszlofiwalem po spawaniu nadmiarow spoiwa do ostatniej "kropeczki" brazu ?

pozdro

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staaaareee.... widzialem przed wakacjami. B-) Ladne rurki nawet :D

Piotres sorki, ale musze.

Fajnie, ze zrobiles cos takiego, ale : one mi wygladaja na podrobke mouse gpu. Wzorowales sie na nich ?

No bez przesady, to juz nie mozna zrobic kontenerka z polowki rury (chyba jedyne podobienstwo) zeby nie byc posadzonym o plagiat? Zreszta Mouse nigdy nie pokazuje bebechow swoich rur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piknie :wink: , a ta izolacja nie będzie zaczepiać o grafe\laminat ? Proszę o cenę . :rolleyes:

Edit: Odrazu napisz jak sie u Ciebie cenią zapinki ;) na CPU (fc)

Mysle ze przy skrecaniu "ulegnie" :wink: ...w koncu to jest bardzo miekka pianka .

Obiecany drugi zestaw - roznica jest w zaslepce dolnej - w pierwszym zestawie byla to zwykla kapa 42mm, w tym zestawie jest to customowy korek grubosci 5mm, robiony na tokarce :D . Grubosc izolacji to 9mm, bowiem zestaw mial byc uzywany na roznych setupach SLI .

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

pozdrawiam

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za długie te kontenery? Imho 15-20cm by spokojnie starczyło

Cenke poprosze ;)

Ja uwazam ze nie sa za dlugie, do samego Ln2 moglyby byc krotsze, ale w koncu jakis drobny zapas DI powienien sie tam miescic, a to raptem polowa 42mm, wiec pojemnosc i tak nie jest zbyt wielka .

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie za długie te kontenery? Imho 15-20cm by spokojnie starczyło

Cenke poprosze ;)

one nie sa za krotkie...pamietasz moje w gda? w nich nie da rady uzyc di bo zaraz wykipie wieksza czesc, a ln2 tez sie mocno gotuje i wylewa sie, odpowiednia wysokosc to ok 35-40cm imho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

one nie sa za krotkie...pamietasz moje w gda? w nich nie da rady uzyc di bo zaraz wykipie wieksza czesc, a ln2 tez sie mocno gotuje i wylewa sie, odpowiednia wysokosc to ok 35-40cm imho

Przy takiej konstrukcji jak obecna i wysokosci 35 cm to juz by trzeba baardzo porzadny stelaz do trzymania kart w pionie stosowac ...taki kontenerek jednak swoje wazy :? A laminat ochlodzony do -150*C jest chyba dosyc kruchy :lol: .

@Masell : Oczywiscie ze za komplet :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy takiej konstrukcji jak obecna i wysokosci 35 cm to juz by trzeba baardzo porzadny stelaz do trzymania kart w pionie stosowac ...taki kontenerek jednak swoje wazy :? A laminat ochlodzony do -150*C jest chyba dosyc kruchy :lol: .

@Masell : Oczywiscie ze za komplet :) .

po zamrozeniu pcb ln2 dalej sie ciezko lamie, to raz, a po 2 to po co tobie karty w pionie ?, moja byc troche pod skosem nic im sie nie stanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh spokojnie :-P Napisalem, ze mi to przypomina kontenerek od Myszki.

:wink:

po zamrozeniu pcb ln2 dalej sie ciezko lamie, to raz, a po 2 to po co tobie karty w pionie ?, moja byc troche pod skosem nic im sie nie stanie

U Ciebie troche pod skosem to jakies 30 stopni odchylu od normy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Blache Cu moglem jedynie kupic 0.3 mm (za cienka).

2. Plaskownik ma wieksza mase, w zwiazku z czym bedzie dluzej utrzymywal zimno .

1. Rozumiem, ~1mm bylaby ok

2. Przyczynia sie takze do łamania graf :D

Swoja droga zimny laminat nie jest kruchy - patrz zmagania romka z k7s5a zalana ln2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te kontenery są tylko na jeden typ kart? (chodzi o otwory mocujące)

Sa na wszystkie najnowsze karty jak 7900GTX czy X1900XTX ...bowiem wszystkie te karty maja taki sam rozstaw otworow mocujacych :) .

PS. Ceny powysylam wam wieczorkiem.

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi