WormBoy Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 Byłem ostatnio sprawdzić jak sprawuje się 512 u sąsiadów , u których ją instalowałem.Wtedy tranfer był max. 10-12kB/s , teraz jest już w normie osiągając 63-65 kB/s. Pingów nie sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 28 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2006 U znajomego pingi google.pl 60-80 ms u mnie podobnie. Strony się ładują szybko ,ale mogło by być lepiej. Bo czasem się net dławi na sekundę ,dwie (ale rzadko) . Polecam zainstalować też cFosSpeed. ;) To że komuś się tak trafiło i ma kiepskie pingi to nie oznacza ,że należy DIALOG obrzucać błotem. Bo jak na razie to jedna z najlepszych (dostępnych dla większości) ofert. Wolicie beznadziejną neostradę z limitami ,które już dawno powinny być zdjęte ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sithh Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Nikt Dialogu z błotem nie miesza, ale przyznasz, że wraz ze wzrostem pingów maleje zadowolenie z usługi :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 jaki jest upload na 2mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 5 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2006 jaki jest upload na 2mb? Około 60 KB/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) No i mam to com chciał.......a raczej nie chciał.....Nie całe dwa tygodnie się nacieszyłem....k#@!% Już trzy dni mineły a ja wciąż dzwonię i proszę o poprawę. Ponoć Administrator ma się tym zając i do mnie przedzwonić.....akurat. :blink: Bez komentarza. Edytowane 6 Listopada 2006 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 A mozesz pokazac badanie tracert? Ciekawi mnie na ktorym wezle jest problem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) A mozesz pokazac badanie tracert? Ciekawi mnie na ktorym wezle jest problem.. -EDIT- Faktycznie.....zadzwonili z dialogu :blink:. Administrator sprawdził moje łącze i w centrali wykryli jakieś "przebicia" :blink:. Monter ma się zjawić między godziną 16 a 18. Jestem pod wrażeniem... Edytowane 7 Listopada 2006 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mission123 Opublikowano 9 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2006 Jak myślicie czy róznica między Dialogiem a Neostradą jest tak duża. Chodzi mi o to czy faktycznie cały czas są takie wysokie pingi. Chciałbym mieć DIALOG 2Mb ale sie zastanawiam i nie moge nic wywnioskować. Dużo ściagam i jak sie trafi jakaś gierka MULTI to także chciałbym komfortowo sobie pograć, a nie grać z 1 sekundowym opoznieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WormBoy Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Jak myślicie czy róznica między Dialogiem a Neostradą jest tak duża. Chodzi mi o to czy faktycznie cały czas są takie wysokie pingi. Chciałbym mieć DIALOG 2Mb ale sie zastanawiam i nie moge nic wywnioskować. Dużo ściagam i jak sie trafi jakaś gierka MULTI to także chciałbym komfortowo sobie pograć, a nie grać z 1 sekundowym opoznieniem.Właśnie w ramach nowej promocji zmieniłem 1Mbit za 122 pln brutto na 2Mbit za 99 pln brutto :D Usługi jeszcze przyśpieszyli (był weekend)ale na 1Mbit jak już wcześniej pisałem pingi w CSS na polskich serwach ok 35-45, na zachodnich 60-80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Czy Dialnet dsl można podzielić na 2 kompy używając 'udostepnienia połączenia internetowego' ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Mam Dialnet DSL 1 od 2 lat. Niedługo mi się kończy umowa i chyba przejdę na DSL 2. Takto tylko jedną awarię miałem w tym czasie. Wcześniej miałem ISDN 115kbit, słaba jakość tego łącza z Dialogu była. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) pomocy zalozyli mi tego 2mb i jestem zalamany max z wp.pl to 180kb, torrenty jeszcze nigdy nie mialem 150kb, dla porownania wczesnije mialem 1mb tez z dialoga i mialem 120kb/s z torrentow i 120-130kb/s wp.pl?? w czy tkwi problem bo jestem troche zdenerwowany..?? Edytowane 3 Grudnia 2006 przez zajaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sayetan Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 wpisz sobie proxy w3cache.dialog.net.pl port 8080 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajaczek Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2006 (edytowane) no tak ale koles ktory mieszka dwie bramy obok i ma to samo lacze ma z wp.pl 200-300kb a z torrentow 230kb/s strasznie mnie to denerwuje mam max na torrnetach 130kb/s a na 1mb mialem wczesnije 120kb/s i tak bylo ciagle wsadzalem kabel do innej sieciowki i tak samo.. masakra co mozna na to poradzic dzwonic do dialoga i robic borute? zrobilem jeszcze z tym kolesiem test na stronie www.speedtest.pl on ma dw:2100kbps a ja mam dw:1700kbps,1600kbps zrobilismy 3 proby i u niego tak jak widac:(( zrobilem jeszcze takie testy jak tak patrze po innych to jest tragedia:( Edytowane 3 Grudnia 2006 przez zajaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 (edytowane) Nie wiem jak u was ,ale u mnie pingi spadły i to dość mocno. Mogę szczerze powiedzieć że o jakieś 30 % :lol: Od 2 dni mam w Q3 i ET pingi w granicach 40-55 ,a wcześniej miałem ok. 80 ;) Mam nadzieję że to nie jakaś awaria :lol: i tak zostanie. Edytowane 16 Grudnia 2006 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 Tak to prawda, Dialog od jakiegoś czasu znacznie poprawił czasy dostępu. U mnie obserwuję to już od dłuższego czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tatka Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Bueh, a ja mam jeszcze #%#@*@ 13 miesięcy słodyczy korzystania z Neo przed sobą... To niesprawiedliwe! Jak podłączałam net, w Dialogu nie było takiej oferty. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 tatka jestem w takiej samej sytuacji jak ty, mam 14 miechów, a najlepsze jest to, że mieszkam w mieście gdzie dialog już dawno rozpoczął swą działalność ale jakoś im jeszcze daleko do mnie - w sumie około 1km Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Heh jednak mogę przejść na DSL 2 w promocji za 1zł, mimo iż umowa kończy mi się 30 stycznia. Od 31 będę mieć DSL 2mbit najprawdopodobniej na 15 miesięcy za 100zł razem z telefonem. Co mi się bardzo opłaca, gdyż teraz płacę 120zł +50zł (abonament telefoniczny) , a posiadam Dialnet DSL 1. Miałem możliwość migracji na 3 lata na DSL 3, ale jest to nieopłacalne. Pozdrawiam Neho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...