Skocz do zawartości
lukaszek1905

3800+ Venice Vs. 3700+ San Diego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zamierzam kupic nowego procka, Zdecydowałem się że będzie to s.939, a nie AM2.

Wybieram pomiędzy 3800+ Venice(2,4Ghz) , a 3700+ San Diego(2,2Ghz).

JAk już ktoś wspomniał Venice lepiej się kręcą. WYPOWiEDŹCIE SIE na ten temat!

CENA PROCKÓW JEST BARDZO PODOBNA!!!!Wręcz taka sama.

NA jakim co więcej sie pokręci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałbym San Diego 1MB cache i niezła podatność na oc - przy obecnych cenach tych cpu gdy można używanego dostać za 300 pln nie ma co się szczypać :>

Chyba że interesuje Cie coś z tego:

http://www.allegro.pl/item131479556_selekt..._1_4v_s939.html

http://www.allegro.pl/item131740928_athlon...e_2700_mhz.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Venice.

Tylko czemu 3800+ ? nie lepiej 3200+ i troche podkrecic ? na jedno wyjdzie

]każdy procek idzie coś podkręcić,

ale jakbym kupił 3800+ to też podkręce,

ale jestem zdecydowany na 3500+ venice, wypowiedźcie się na ten temat,

bo ogólnie to słyszalem że SanDiego nie są tak dobre do OC jak Venice.

ale jakie jest wasze zdanie....... z góy thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

]każdy procek idzie coś podkręcić,

ale jakbym kupił 3800+ to też podkręce,

ale jestem zdecydowany na 3500+ venice, wypowiedźcie się na ten temat,

bo ogólnie to słyszalem że SanDiego nie są tak dobre do OC jak Venice.

ale jakie jest wasze zdanie....... z góy thx

ale ty nie rozumiesz że 3000+ 3200+ 3500+ i 3800+ to jest wszysko to samo i tak samo sie podkreca bo jest na tym samym rdzeniu

a jak już wybierasz miedzy venice'm a sandiego to wybór jest oczywisty - tylko ten drugi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram przedmówców - SAN DIEGO!! :)

A którego leipiej kupować San Diego?? 1.35V czy 1.40V?? Bo gdzieś przeczytałem żeby któreoś z tych modeli nie kupować ale nie umiem teraz tego znaleźć...

Edytowane przez Rafcioo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ty nie rozumiesz że 3000+ 3200+ 3500+ i 3800+ to jest wszysko to samo i tak samo sie podkreca bo jest na tym samym rdzeniu

a jak już wybierasz miedzy venice'm a sandiego to wybór jest oczywisty - tylko ten drugi

tz. że każdy z tych modeli podkręci się na ta samą cześtotliwość?? (np. 3000+ podkręce na x Ghz a 3500+ tez na x Ghz )??

kurde niewiem co wtbrac dalej czy sandiego czy venice, bo z innych źródeł wiem że venice, a jaką pł gł. do san giego, albo venice? i za ile stoją?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tz. że każdy z tych modeli podkręci się na ta samą cześtotliwość?? (np. 3000+ podkręce na x Ghz a 3500+ tez na x Ghz )??

kurde niewiem co wtbrac dalej czy sandiego czy venice, bo z innych źródeł wiem że venice, a jaką pł gł. do san giego, albo venice? i za ile stoją?

tyle że wyciągnąć na nieselekcjonowanym venicu 2,8ghz to będzie ogromny problem, a większość san diego 2.9-3 osiąga bez problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie karzdysandiego bedzie się tak ładnie kręcił :P znajomy ma sandiego co nie może 2,7GHz przektroczyć ;] na DFI LP i patriotach LLK.

czy ja wiem czy ten 1MB cache L2 daje jakieś wielki przyrost wydajności, gdzieś widziałem testy 3500+ vs 3700+ i nawet 1% różnicy nie było :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie karzdysandiego bedzie się tak ładnie kręcił :P znajomy ma sandiego co nie może 2,7GHz przektroczyć ;] na DFI LP i patriotach LLK.

czy ja wiem czy ten 1MB cache L2 daje jakieś wielki przyrost wydajności, gdzieś widziałem testy 3500+ vs 3700+ i nawet 1% różnicy nie było :P

Mi sie np trafiła niezbyt dobra sztuka SD. Na 1.5V robi 2.7GHz, na 1.55V 2.8GHz (ale nie jest to full stabilne, niby działa ale pod SP2004 wywala go :| ) Tyle ze o jest tylko na Asrocku i wspołpracuje z cieniaskimi Twionmosami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to z SD widzę loteryjka jak zwykle ?;] własnie planuję takiego

jak to się grzeje ? na ninji 2,8 ~1,5v daje rade ? (ciisza,, fander 700-800rpm)

nie miałem tego procka ale dam se głowe uciąć że da rade (pewnie nawet na passive przy jakimś przeweiwie)

z tego co wiem to SD kreci sie lepiej niż venice - jeśli nawet trafi sie kiepska sztuka to i tak SD bedzie wydajniejszy albo na podobnym poziomie co venice z wiekszym zegarem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to z SD widzę loteryjka jak zwykle ?;] własnie planuję takiego

jak to się grzeje ? na ninji 2,8 ~1,5v daje rade ? (ciisza,, fander 700-800rpm)

U mnie na freezerze z Fanderem FX120 max obr. przy 2.7GHz i 1.5V w stresie tak do 50C, na Ninji powinno byc wyraznie lepiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Z tych dwoch tylko SD. Kupiłem na allegro jakis czas temu nie selkta, pierwszy z brzegu. Pare dni na ac chodził 2880mhz powyżej już tt sie pocił. Na wc na codzień 2950 na 1,47v do 3ghz potrzebuje już 1,55v. Po 3 tygodniach zdjołem czape i oc sie nie poprawiło ale tempy spadły o 8 st.

Screny tutaj

http://img75.imageshack.us/img75/8391/26181216vsq9.jpg

http://img438.imageshack.us/img438/6779/28601376vlw0.jpg

http://img512.imageshack.us/img512/387/3gh...raiprimejw5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko i wylacznie San Diego sam mam takiego nioe wiem czy top selekt czy nie na boxowym wentylu v 1,5 2,85ghz sie skrecil pamieci mam jak w sigu . Mnie sie procek podoba przedewszystkim czytalem ze dobry jest do gier:) lepszy niz np 3800+ X2 w rzeczach operacyjnych fwujadrowka lepsza troszke:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi