lukaszek1905 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Witam. Zamierzam kupic nowego procka, Zdecydowałem się że będzie to s.939, a nie AM2. Wybieram pomiędzy 3800+ Venice(2,4Ghz) , a 3700+ San Diego(2,2Ghz). JAk już ktoś wspomniał Venice lepiej się kręcą. WYPOWiEDŹCIE SIE na ten temat! CENA PROCKÓW JEST BARDZO PODOBNA!!!!Wręcz taka sama. NA jakim co więcej sie pokręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Venice. Tylko czemu 3800+ ? nie lepiej 3200+ i troche podkrecic ? na jedno wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Jesli zalezy Ci na 1 mb cache to bierz San Diego. Jesli nie to najtanszego Venice i podkrecaj :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 jak koniecznie z tych 2 -to tylko san diego a w sumie to lepiej kupic jakiegos uzywanego "selekta" -bardzo tanio chodza obecnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Po co 3800+, lepiej 3000+/3200+, ale jak już chcesz powyżej 2000MHz to bierz SanDiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Brałbym San Diego 1MB cache i niezła podatność na oc - przy obecnych cenach tych cpu gdy można używanego dostać za 300 pln nie ma co się szczypać :> Chyba że interesuje Cie coś z tego: http://www.allegro.pl/item131479556_selekt..._1_4v_s939.html http://www.allegro.pl/item131740928_athlon...e_2700_mhz.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 (edytowane) IMO San diego, 1mb cache robi swoje a ,,oce,, jest niezłe :wink: Edytowane 6 Października 2006 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 JW. San Diego ;] 1mb kaszu i dobre o/c ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Venice. Tylko czemu 3800+ ? nie lepiej 3200+ i troche podkrecic ? na jedno wyjdzie ]każdy procek idzie coś podkręcić, ale jakbym kupił 3800+ to też podkręce, ale jestem zdecydowany na 3500+ venice, wypowiedźcie się na ten temat, bo ogólnie to słyszalem że SanDiego nie są tak dobre do OC jak Venice. ale jakie jest wasze zdanie....... z góy thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 ]każdy procek idzie coś podkręcić, ale jakbym kupił 3800+ to też podkręce, ale jestem zdecydowany na 3500+ venice, wypowiedźcie się na ten temat, bo ogólnie to słyszalem że SanDiego nie są tak dobre do OC jak Venice. ale jakie jest wasze zdanie....... z góy thx ale ty nie rozumiesz że 3000+ 3200+ 3500+ i 3800+ to jest wszysko to samo i tak samo sie podkreca bo jest na tym samym rdzeniu a jak już wybierasz miedzy venice'm a sandiego to wybór jest oczywisty - tylko ten drugi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 ale jestem zdecydowany na 3500+ venice, wypowiedźcie się na ten temat,Lepiej dopłacić do 3700+ SanDiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 San Diego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafcioo Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Popieram przedmówców - SAN DIEGO!! :) A którego leipiej kupować San Diego?? 1.35V czy 1.40V?? Bo gdzieś przeczytałem żeby któreoś z tych modeli nie kupować ale nie umiem teraz tego znaleźć... Edytowane 10 Października 2006 przez Rafcioo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek1905 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 ale ty nie rozumiesz że 3000+ 3200+ 3500+ i 3800+ to jest wszysko to samo i tak samo sie podkreca bo jest na tym samym rdzeniu a jak już wybierasz miedzy venice'm a sandiego to wybór jest oczywisty - tylko ten drugi tz. że każdy z tych modeli podkręci się na ta samą cześtotliwość?? (np. 3000+ podkręce na x Ghz a 3500+ tez na x Ghz )?? kurde niewiem co wtbrac dalej czy sandiego czy venice, bo z innych źródeł wiem że venice, a jaką pł gł. do san giego, albo venice? i za ile stoją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sinsx Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Z reguły najlepiej kręci się 3000+ - nawet do 2.8Ghz. Przy 3.0Ghz podobno system nie wstaje. Za obstaję za Venice'ami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 tz. że każdy z tych modeli podkręci się na ta samą cześtotliwość?? (np. 3000+ podkręce na x Ghz a 3500+ tez na x Ghz )?? kurde niewiem co wtbrac dalej czy sandiego czy venice, bo z innych źródeł wiem że venice, a jaką pł gł. do san giego, albo venice? i za ile stoją? tyle że wyciągnąć na nieselekcjonowanym venicu 2,8ghz to będzie ogromny problem, a większość san diego 2.9-3 osiąga bez problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Dokladnie... jezeli do SD dolozy sie WC to 3ghz mamy praktycznie gwarantowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) San diego :) Edytowane 11 Października 2006 przez Martinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Mozna wiedziec czym go chlodzisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 W okienku MBM po prawej stronie w drugim rzedzie jest kratka o naswie "Woda"... ;) Ale spokojnie - na Ninji tez tak lecial. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Ninja @ Fander ? A to jest juz max procka czy ma jeszcze jakis "potencjal" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Tak, Ninja i Fander. To ustawienie jest na codzien (patrz moj sig). Max to 3,2GHz latem. Czekam na zime... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 nie karzdysandiego bedzie się tak ładnie kręcił :P znajomy ma sandiego co nie może 2,7GHz przektroczyć ;] na DFI LP i patriotach LLK. czy ja wiem czy ten 1MB cache L2 daje jakieś wielki przyrost wydajności, gdzieś widziałem testy 3500+ vs 3700+ i nawet 1% różnicy nie było :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Ale w Windowsie roznica cache sie odczuwalna... szczegolnie pod obciazeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 nie karzdysandiego bedzie się tak ładnie kręcił :P znajomy ma sandiego co nie może 2,7GHz przektroczyć ;] na DFI LP i patriotach LLK. czy ja wiem czy ten 1MB cache L2 daje jakieś wielki przyrost wydajności, gdzieś widziałem testy 3500+ vs 3700+ i nawet 1% różnicy nie było :P Mi sie np trafiła niezbyt dobra sztuka SD. Na 1.5V robi 2.7GHz, na 1.55V 2.8GHz (ale nie jest to full stabilne, niby działa ale pod SP2004 wywala go :| ) Tyle ze o jest tylko na Asrocku i wspołpracuje z cieniaskimi Twionmosami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 to z SD widzę loteryjka jak zwykle ?;] własnie planuję takiego jak to się grzeje ? na ninji 2,8 ~1,5v daje rade ? (ciisza,, fander 700-800rpm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 to z SD widzę loteryjka jak zwykle ?;] własnie planuję takiego jak to się grzeje ? na ninji 2,8 ~1,5v daje rade ? (ciisza,, fander 700-800rpm) nie miałem tego procka ale dam se głowe uciąć że da rade (pewnie nawet na passive przy jakimś przeweiwie) z tego co wiem to SD kreci sie lepiej niż venice - jeśli nawet trafi sie kiepska sztuka to i tak SD bedzie wydajniejszy albo na podobnym poziomie co venice z wiekszym zegarem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 to z SD widzę loteryjka jak zwykle ?;] własnie planuję takiego jak to się grzeje ? na ninji 2,8 ~1,5v daje rade ? (ciisza,, fander 700-800rpm) U mnie na freezerze z Fanderem FX120 max obr. przy 2.7GHz i 1.5V w stresie tak do 50C, na Ninji powinno byc wyraznie lepiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pewin Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Witam. Z tych dwoch tylko SD. Kupiłem na allegro jakis czas temu nie selkta, pierwszy z brzegu. Pare dni na ac chodził 2880mhz powyżej już tt sie pocił. Na wc na codzień 2950 na 1,47v do 3ghz potrzebuje już 1,55v. Po 3 tygodniach zdjołem czape i oc sie nie poprawiło ale tempy spadły o 8 st. Screny tutaj http://img75.imageshack.us/img75/8391/26181216vsq9.jpg http://img438.imageshack.us/img438/6779/28601376vlw0.jpg http://img512.imageshack.us/img512/387/3gh...raiprimejw5.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Tylko i wylacznie San Diego sam mam takiego nioe wiem czy top selekt czy nie na boxowym wentylu v 1,5 2,85ghz sie skrecil pamieci mam jak w sigu . Mnie sie procek podoba przedewszystkim czytalem ze dobry jest do gier:) lepszy niz np 3800+ X2 w rzeczach operacyjnych fwujadrowka lepsza troszke:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...