Skocz do zawartości
ModdingKing

Nowy blok full stress 35*C

Rekomendowane odpowiedzi

Dżizus !!!

co ja widze -

cyna rozprowadzona jest po całej wewnętrznej powierzchni bloku

toż to przeciez nawet pamuła nie robi tego w swoim syfie :? :?

przeciez to sie calkowicie mija z celem !!

to taki blok jest po prostu do (_|_) ! KASZANAAAA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie przepływ wody przez układ wynosi około 300l/h; u mnie w bloku nie wudać śladów cyny jest za to zielony nalot; na moim bloku tez sa skazy i co najgorsze jest nierówny przez co nie moge dobrze wypolerować środka bloku; czekam teraz na nowa zapinke; wydaje mi sie ze po założeniu copper shim i lepszej zapinki osiągne temperature w max stres około 45 stopni; a moze thorn mierzył temperature mb??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dżizus !!!

co ja widze -

cyna rozprowadzona jest po całej wewnętrznej powierzchni bloku

toż to przeciez nawet pamuła nie robi tego w swoim syfie :? :?

przeciez to sie calkowicie mija z celem !!

to taki blok jest po prostu do (_|_) ! KASZANAAAA

no fuckt Dołączona grafika

skad taki poroniony pomysl ? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnia rzecz jaka przychodzi mi do glowy jako przyczyna tak kiepskich wynikow to zapowietrzenie bloku, sprobojcie przy wlaczonej pompce i odpietym bloku poobracac nim na wszystkie strony tak zeby ewentualne pelcherzyki powietrza mogly sie wydostac (wlew wody na dole wylot na gorze)

- jesli to nie pomoze to jestem gotow zrobic przez weekend swoj nastepny blok wiercony i wyslac go na moj koszt ktoremus z posiadaczy tego superhiper wynalazku do testow bo albo konstrukcja jest zwalona albo wykonanie do d. albo odczyty na waszych mobo sa az tak zawyzone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zdjecie copper shim'a obnizylo temp. wpierw z 52C do 41C (woda ok. 20C) na 1.8ghz @ 1.85V a po tym jak pobawilem sie z zamocowaniem i nalozeniem pasty do 39C (woda ok. 18-19C) przy 1.95ghz @ 1.9V

mam pytnko jaka masz tem. w pokoju? bo te tem wody sa chyba niskie.

a jescze jedno, twoj blok musial byc troche "nierowny" skoro zdjales coppers shima (czy dobrze mysle)?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ostatnia rzecz jaka przychodzi mi do glowy jako przyczyna tak kiepskich wynikow to zapowietrzenie bloku, sprobojcie przy wlaczonej pompce i odpietym bloku poobracac nim na wszystkie strony tak zeby ewentualne pelcherzyki powietrza mogly sie wydostac (wlew wody na dole wylot na gorze)  

- jesli to nie pomoze to jestem gotow zrobic przez weekend swoj nastepny blok wiercony i wyslac go na moj koszt ktoremus z posiadaczy tego superhiper wynalazku do testow bo albo konstrukcja jest zwalona albo wykonanie do d. albo odczyty na waszych mobo sa az tak zawyzone

ja chętnie przetestue twój blok i porównam go z black boxem; jak coś to dajmi znać na majla : birdman@pf.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po 3 tygodniach oczekiwania na zapinke z plexi, wysłaną już przez pana z miko( tak mi napisął), postanowaiłem sam sobie ją zrobić; pare godzin roboty, i jest; założyłem wszystko i porównałem wyniki uzyskiwane na epox 8rda+ (zapinka z plexi) i msi kt4v (zwykła zapinka od miko); po testach (ponad godzina wygrzewania) stwierdzam: thorn ma racje, ten blok nie przekracza u mnie 36,5 stopnia (procek wydziela około 69 wat); zastanawia mnie tylko jedno: dlaczego temperatura w stresi i w idle różnią się tylko o jeden stopień??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano wydajny to jest, u mnie tez roznica w idle/stres to tylko 1 stopien.

gdy mam w domu okolo 25 stopni to temp proca w stres 34/idle 33, przy temp w domu 22 = temp w idle 31/stres 33

a co do miko to za pierwszym razem przyslali mi razem z blackboxem badziewna zapinke na socketa, napisalem do nich ze chcialbym kupic jeszcze z plexi i costam nawymyslalem, ze blok troche z wadami mam. po tygodniu zapinka byla u mnie, o dziwo za friko :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ano wydajny to jest, u mnie tez roznica w idle/stres to tylko 1 stopien.

gdy mam w domu okolo 25 stopni to temp proca w stres 34/idle 33, przy temp w domu 22 = temp w idle 31/stres 33

a co do miko to za pierwszym razem przyslali mi razem z blackboxem badziewna zapinke na socketa, napisalem do nich ze chcialbym kupic jeszcze z plexi i costam nawymyslalem, ze blok troche z wadami mam. po tygodniu zapinka byla u mnie, o dziwo za friko  :D

ekhm............ ciekawe na jakim procu........... chyba duronku 600 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie chodzi athlon 2000xp 0,13 A0 11,5x166 i maksymalnie mam 36,5 stopnia (temperatura otocznia około 24 stopni, a opis sprzetu powinien byc w tym topicu); tyle ze mam małe problemy z dokładnym odpowietrzneim nagrzewnicy (chyba cos mi tam wpadło i tamuje przepływ);

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na podstawie moich doświadczeń, uważam że temperatury które osiągnoł thorn, są straszliwie podejrzane...(biorąc pod uwage że miał słąbszą pompe i mniejszą chłodnice)

rotfl, no i wyszlo szydlo z wora ;), wezcie tez pod uwage ewentalne bledne odczyty diod termicznych procesorow, zawyzanie/zanizanie temp itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

QRWAA!!!!!!!!!!

Właśnie mialem juz zainstalowane Wc!!!!!1

wszystko. akwarium itd itd. wszystko dzialalo...... ale kurna byla za wysoka temperatura wiec pomyslalem ze zle dokrecone....... ic o?????

roz<span style="color:red;">[ciach!]</span>lilem sobie juiz 2 zabki socket A.......!!!!!!!!!!

Kupuje wlasnie inny blok a ten wystawiam na aukcje........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie miałem nic złego na myśli ;) ale chyba znasz zasady forum???

nie no sorry ale jestem fqrwiony bo moj nowy epox ma dopiero 2 miechy a juz ma rozpierdzielone zabki od socketa. czy wy byscie sie nie wkurzyli????

chce kupic jakis blok. prosze o propozycje na maila......

sorki jeszcze raz...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zamontuj sobie blok do otworów wokół socketa... u mnie BAARDZO pomogło (jeśli chodzi o wyniki)

tak wlasnie chce tylko ze na ten blok nei da si zapinki zandej wlozyc......

zmieniam moze na blue box tylko chce zobaczyc tego bloczka a miko sie nie laduje!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie da sie?? hmm to jak ten blok wygląda??

tak jak na tej aukcji. tylko ze ma 2x wieksza plexe podwojona...........

wiec nie ma szans

ale sie umowilem ze snap'em ze mi wysle ten ego blok frezowany. za 60zl z wysylka mi sie oplaca. a na wakacje kupie sobie nukleona......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ekhm............ ciekawe na jakim procu........... chyba duronku 600 :D

na amd xp 1700+

moja buda: http://members.lycos.co.uk/gterror/

narazie 4 foty (czasami niedziala)

pytanie : kto wie jaka moze byc roznica w temp z pompka zatopiona w zbiorniku, a pomka niezatopiona np. eheim, chodzi o roznice temp wody

P.S. przy temp otoczenia 20 mam na procu temp 29 :D[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi