Hugster Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Witam. Szczerze mówiąc to nie bawiłem się nigdy w kręcenie procków czy pamięci nawet kiedy miałem stacjonarnego AMD XP 1,7 który -jak mi ktoś powiedział- jest do tego dobry. Ale tak z ciekawości spytam czy wogóle jest sens coś ruszać?... Na dzień dzisiejszy przesiadłem się na laptopa Toshiby - model M60-182. Specyfikacja: Procesor: Intel Pentium M Centrino Częstotliwość taktowania : 2.0 GHz Zewnętrzna częstotliwość taktowania : 533 MHz Pamięć podręczna drugiego poziomu : 2 MB Pamięć: 2048mb ddrII 533MHz (2x1024mb) Grafika: Producent : ATI MOBILITY™ RADEON® X700 Ilość pamięci : 128 MB (własna) Podłączona magistrala : PCI Express o 16-krotnej szybkości Poniżej załączam kilka screenów które być może przydadzą się Wam. Temp. procka cały czas jest w granicach 40-43 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arm Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 to jest rzeczywiście ekstremalne tylko nie wiem dokładnie jak to nazwać :lol: 1,7 nie koniecznie taki hoho do oc jak to było palomino to se mogłes pokręcić ... tego bym nie ruszał :razz: - brakuje ci wydajności ? a może gry nie chodzą ? - do gier są desktopy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Tu akurat nowe gry pomykają na max detalach i z tego jestem zadowolony :) Tak jak mówie, pytam z czystej ciekawości. Bo jedyne co mi się nie podoba to fakt, że po instalacji SP2 czas uruchamiania jest masakryczny :/ wcześniej na ekranie ładowania pasek przeleciał 3 razy i system był gotowy. Tak samo w poprzednim stacjonarnym kompie, ze wspomnianym adm xp1,7. Czas uruchamiania się całego systemu (z autostartem) wynosił jakieś 25sekund a teraz... średnio z 14'cie razy ten paseczek musi przelecieć :mad: Bo jeśli by to pominąć to nie ma na co narzekać w tym lapku. --- Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arm Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 skoro wcześniej pasek latał trzy razy a teraz lata 14 to wina leży w oprogramowaniu i nawet jakbyś podkręcił toto na azocie to nie uzyskał byś zadowalających efektów - poczytaj o optymalizacji windy, o Sp2, o alternatywnych systemach, o nLite, power XP 2.0 ( dostępny w sieci e-mule ) itp podkręcaniem niewielu tu zdziałasz :wink: również pozdrawiam :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hugster Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 No widać się nie zrozumieliśmy. Dobrze wiem o tym że nie w podkręcaniu sposóba na szybsze ładowanie się windy. Dzięki Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 aby skrócić czas ładowania się systemu wywal wszystkie pliki z folderu c:/windows/prefetch, następnie wejdź do rejestru (Start->Uruchom->regedit), znajdź klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\Prefetch Parametrs i zmień wartość Enable Prefetch na 0. u mnie pomogło i zamiast 10 kółkek, pasek robi max 3 :] pozdrawiam mystery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...