Skocz do zawartości
marjuszo

Router Powyżej 4xlan

Rekomendowane odpowiedzi

no więc jest taki problem:

mam neta z Chello i router D-link 4xLAN

wcześniej nie było problemu, gdyż było 4 kompy ale teraz jest ich........6 !!!!!!!!!!!!

jako czlowiek nieznający sie na sieciach myslalem zeby kupic switch i podlaczyc go do jednego z wyjsc routera, no ale wolałem się popytać i ............powiedziano mi ze to nie bedzie dzialac !!!!!!!!

dowiedziałem sie ze jest potrzebny drugi router z TTL+1(nie wiem dokładnie o co z tym chodzi :)) i jego trzeba podłączyć do jednego z wyjść tego d-linka, polecono mi coś takiego:

http://return.com.pl/ware/5b70df320a7e8754957888ae242aaacf/

a teraz kilka pytań:

1.czy to bedzie działać??? powiedziano mi ze na 99% tak

2.lepiej sprzedać d-linka i kupić router z większą ilością wyjść, czy tak jak opisałem wyżej 2 routery?

3.czy znacie jakiś tani sklep z roterami powyzej 4xLAN? jakie są ceny takich routerów?

PS Dla modów, wiem, że jest dział 'Co kupić' ale przeciez nie bede zakladać 2 tematów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh.....a doradzili mi w sklepie, z ktorego pochodzi link w pierwszym poście :D.

i gościo jeszcze mi tlumaczył, że bardzo dobrze zna sie na sieciach i często też konfiguruje sieci w różnych miejscach :rolleyes: .

ale jako że mialem przypadki iż poszedłem do sklepu i o coś sie pytam.......to wychodzi, że wiem wiecej od nich :lol2: .....więc starym i dobrym zwyczajem pytam się o zdanie prawdziwych ekspertów.....czyli WAS :)

PS Mam nadzieje, że o tym switchu to piszecie na zasadzie doświadczenia a nie domysłów. Bo w sklepie twierdzili, że switch na 100% nie pojdzie ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi