marjuszo Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 no więc jest taki problem: mam neta z Chello i router D-link 4xLAN wcześniej nie było problemu, gdyż było 4 kompy ale teraz jest ich........6 !!!!!!!!!!!! jako czlowiek nieznający sie na sieciach myslalem zeby kupic switch i podlaczyc go do jednego z wyjsc routera, no ale wolałem się popytać i ............powiedziano mi ze to nie bedzie dzialac !!!!!!!! dowiedziałem sie ze jest potrzebny drugi router z TTL+1(nie wiem dokładnie o co z tym chodzi :)) i jego trzeba podłączyć do jednego z wyjść tego d-linka, polecono mi coś takiego: http://return.com.pl/ware/5b70df320a7e8754957888ae242aaacf/ a teraz kilka pytań: 1.czy to bedzie działać??? powiedziano mi ze na 99% tak 2.lepiej sprzedać d-linka i kupić router z większą ilością wyjść, czy tak jak opisałem wyżej 2 routery? 3.czy znacie jakiś tani sklep z roterami powyzej 4xLAN? jakie są ceny takich routerów? PS Dla modów, wiem, że jest dział 'Co kupić' ale przeciez nie bede zakladać 2 tematów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Ale Ci ktoś [ciach!]ły opowiada. Switch kupujesz i po krzyku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 podpiecie switcha do portu lan routera zalatwi sprawe. a z tym kto tak doradza - zerwij kontakt :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 heh.....a doradzili mi w sklepie, z ktorego pochodzi link w pierwszym poście :D. i gościo jeszcze mi tlumaczył, że bardzo dobrze zna sie na sieciach i często też konfiguruje sieci w różnych miejscach :rolleyes: . ale jako że mialem przypadki iż poszedłem do sklepu i o coś sie pytam.......to wychodzi, że wiem wiecej od nich :lol2: .....więc starym i dobrym zwyczajem pytam się o zdanie prawdziwych ekspertów.....czyli WAS :) PS Mam nadzieje, że o tym switchu to piszecie na zasadzie doświadczenia a nie domysłów. Bo w sklepie twierdzili, że switch na 100% nie pojdzie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 witam "gosciu" moze i konfiguruje sieci ale chyba RYBACKIE jesli nie robisz 2 oddzielnych sieci lokalnych to spox tylko przelacznik P.S. drugi router tez da rade tylko po co kase wydawac ( router+switch w jednym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 PS Mam nadzieje, że o tym switchu to piszecie na zasadzie doświadczenia...TAK. Spokojnie kupuj switch. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...