Skocz do zawartości
Gość Rafcioo

Zasilacz Do 200 Zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Podrkęcam proca na 2800MHz, daje mu papu 2,1V (jeszcze nie stabilne, planuje 2,2) i napięcia w idle spadają mi do 11,8 na +12. Do tego grafa odblokowana na 16/6 i chcę żeby chulała do gier z 300/700 do 400/900. Zmieniać tą zasiłkę, czy zostawić?

heheh ;d coz za wyobraznia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mówcie, że niewiara wam w moc mojego CPU...

Pytałem sie o zasilator tylko :lol:

Tak w ramach ciekawostki to 2873 miałem w biosie, 2780 wbiłem do windowsa, nie zdążyłem screena, a na 2700 pare policzyłem PI... Tylko po prostu komp mi nagle gasnie czasami i się nie chce uruchamiać. Tak momentalnie. Dlatego padło na zasilacz...

Warto pakować się w modecomy, czy nie? :D Nie chcę być jakiś oszczędny, ale być może są dobre...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż zrzut superpi z dużej próbki to może uwierzę w te 2800.

Zjadłem zęby na podkręcaniu Bartona i przy 2,1V to on zdycha na NF7, a ty tu walisz stabilne 2800.

Na czym, na solidnym FC?

Bo na WC zapomnij.

Poza tym jeśli nawet jest prawdą co mówisz, to zasilacz niedługo zdechnie bo go zajeżdżasz.

Nie chcę cię tu oceniać, ale skoro wyjeżdżasz z takimi tekstami to chociaż przydałby się mały dowód.

E...

Gdzie napisałem, że stabilne 2800?

Poza tym nie wiem czy widać, ale to barton mobilny.

Poza tym nie na WC, tylko na AC i klilku patentach typu wietrzenie pokoju i nadmuch 2 80 na chłodzenie cpu.

Nie żebym coś ten tego, ale to nie ja tu mam bujną wyobraźnie, tylko ktoś tu nie umie czytać ze zrozumieniem.

No chyba, że niestabilne 2800 na tym procu jest dla was niezrozumiałe, niektóre z nich tyle robią. Nie wszystkie, sądze, że trafiłem na pierwszy egzemplarz, ale nie jestem pierwszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[ciach!]a ... zaraz padne ze smiechu :mur: :mur: :mur: czlowieku zwykly barton 2500 + przy standardowych taktach ma okolo 52*C a ty mi probojesz powiedziec ze na powietrzu wykreciles go na 2700 mhz i obliczyl pi to ile on mial stopni + 132*C i dalej dzialal tak ... wyobraznia czyni cuda dziwne ze ja sie jeszcze z takim bartonem na FC nie spotkalem a co dopiero na zwyklym powietrzu ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie dajcie już na luz z tym bartronem...

modecomy są spoko ale te produkowane przez fortrona a nie tzw "feel'a".

p.s. jak podkręci na 2800 to napewno chętnie sie tym chlopak pochwali a narazie dajmy mu szanse się wykazac :)

taaa jasne, prędzej ja nauczę się baletu

Dzidaziom zrob te 2800 bo ja chce zobaczyc jak benito to robi...ihihihih Edytowane przez Pageup

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podepnę się do tematu:

Zmiana kompa co prawda najwcześniej początek 2007, ale muszę wiedzieć mniej więcej ile kasy mogę wydać. (Budę i ew. zasiłkę muszę ze swoich zakupić).

Planowany komp:

Core 2 Duo

2Gb ram

Grafa klasy X1900XT

1x hdd i dvd-rw, audigy 1, 2 wentyle w budzie.

Jak widać posiadam tego Neotec'a 380w. Mocą może by wydolił, ale linia 12V to pojedyncze 18A (~215w).

Toeretycznie bazuje on na Huntkey'u 350w (z tego co mi wiadomo).

Czy będe zmuszony zacząć zbierać fundusze na zasiłkę ?

EDIT: błąd

Edytowane przez serwal4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(ciach)

Jak widać posiadam tego Neotec'a 380w. Mocą morze by wydolił, ale linia 12V to pojedyncze 18A (~215w).

Czy będe zmuszony zacząć zbierać fundusze na zasiłkę ?

Mysle, ze przy lekkim o/c bedzie ok. Dopiero przy wiekszych wyczynach moze zlapac zadyszke ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra.

Pomijając to co pisałem, z innej beczki, bo się nic nie dowiem.

Mam Chiefteca 350W, ma na +12v1 10A a na 12v2 15A

Czyli on wydoli w sumie 25A w sumie na 12v? Jak to wygląda w praktyce? I żeby mieć więcej fazy musze wziąć coś co ma łącznie więcej amperków? :)

Dobrze prawię?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widać posiadam tego Neotec'a 380w. Mocą może by wydolił, ale linia 12V to pojedyncze 18A (~215w).

Na Huntkey'u bazuje Neotec Maximus. X3800 to zasilka produkcji (o ile się nie mylę) SCI. Wymiana na wspomnianego Huntkey'a ma jak najbardziej sens, chyba, że nie będziesz kręcił. Core dużo prądu nie ciągnie, ale Radeon...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra.

Pomijając to co pisałem, z innej beczki, bo się nic nie dowiem.

Mam Chiefteca 350W, ma na +12v1 10A a na 12v2 15A

Czyli on wydoli w sumie 25A w sumie na 12v? Jak to wygląda w praktyce? I żeby mieć więcej fazy musze wziąć coś co ma łącznie więcej amperków? :)

Dobrze prawię?

z tego co pamietam ma 18A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Huntkey'u bazuje Neotec Maximus. X3800 to zasilka produkcji (o ile się nie mylę) SCI. Wymiana na wspomnianego Huntkey'a ma jak najbardziej sens, chyba, że nie będziesz kręcił. Core dużo prądu nie ciągnie, ale Radeon...

O ile dobrze kojarzę to mój Neotec jest produkowany w zakładach Huntkey'a (wg. info na opakowaniu).

Stwierdzam, że chyba jednak zostanie on w starym kompie, a do nowego zaopatrzę się w coś mocniejszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom głośny to on trochę jest, szczególnie jak się wkręci na wyższe obroty :)

Ale BENITO, widzę, że znasz się bardzo dobrze na zasiłkach i chciałbym poznać Twą opinię na me pytanie zadane powyżej:

Czy jest szansa na bezproblemowe działanie tego Neotec'a z Core 2 Duo, 2Gb ram i grafie klasy X1900XT??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

X3800 też trzaska Huntkey. Co do linii +12V to wiadomo, że w tym akurat zasilaczu nie należy do szczególnie potężnych ;)

Edytowane przez Zenfist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o pomoc w doborze zasilacza do mojej obecnej konfiguracji, ponieważ przy podkręceniu podzespołów komputera, tak jak w sygnaturze, resetuje się komputer nawet w Windowsie przy niedużym obciążeniu, o grach nawet nie wspomnę (dziwne jest to, że kiedyś tak działał).

Stawiam na mój zasilacz FORTRON FSP350-60THA-P, ponieważ po odtaktowaniu podzespołów wszystko działa prawidłowo.

Zależy mi żeby oczywiście wszystko działało po podkręceniu prawidłowo, a także na ciszy. Chciałbym aby nowy zasilacz nie działał głośniej niż wspomniany FORTRON, który uważam za cichy.

Kwota jaką mogę przeznaczyć to ~200zł.

Edytowane przez RoyalC333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie. Ta sytuacja utrzymuje się od kilku tygodni, wcześniej było wszystko ok.

Na forum ZENFIST'a polecono mi między innymi zasilacz:

- Seasonic S12-380 - http://zenfist.pl/pID/229.htm

I właśnie na niego padł mój wybór. Niedługo się w niego zaopatrzę i dam znać jak się sprawuje.

Niestety jego cena przekracza 200zł. Kosztuje 259zł.

Edytowane przez RoyalC333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widzę 2706 w windowsie + niezły fotomontaż. Pokaż mi coś realnego.

Na 2706 to jeszcze przy dobrym chłodzeniu się zgodzę. Ale vcore z programiku jest wybitnie za małe. Poniżej 1,95V nie ma szans na takie cos w przypadku Bartona. JEst to całkowita bzdura.

Chcesz się niedrogo zaopatrzyć w dobrą elektrownię to kup sobie Huntkeya HK350AP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi