Dzidaziom Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 To zmieniać zasilator, czy nie?? Jak tak, to na jakiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Podrkęcam proca na 2800MHz, daje mu papu 2,1V (jeszcze nie stabilne, planuje 2,2) i napięcia w idle spadają mi do 11,8 na +12. Do tego grafa odblokowana na 16/6 i chcę żeby chulała do gier z 300/700 do 400/900. Zmieniać tą zasiłkę, czy zostawić? heheh ;d coz za wyobraznia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Omg, o co chodzi? Że daje za dużo prądu? WTF? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Chodzi im o to, że musiałbyś mieć "trochę dobry" procesor, żeby tak szedł :mur: , ciężki jesteś... A jaki zasilacz? Masz podane trochę wyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Musiałby mieć chyba najlepiej kręcącego się Bartona na świecie. 2800Mhz to jeszcze w życiu nie widziałem żeby ktoś wykręcił poza przypadkami mrożenia tego proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 No to mówcie, że niewiara wam w moc mojego CPU... Pytałem sie o zasilator tylko :lol: Tak w ramach ciekawostki to 2873 miałem w biosie, 2780 wbiłem do windowsa, nie zdążyłem screena, a na 2700 pare policzyłem PI... Tylko po prostu komp mi nagle gasnie czasami i się nie chce uruchamiać. Tak momentalnie. Dlatego padło na zasilacz... Warto pakować się w modecomy, czy nie? :D Nie chcę być jakiś oszczędny, ale być może są dobre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Oł je, wyobraźnia czyni cuda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Też się cieszę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Pokaż zrzut superpi z dużej próbki to może uwierzę w te 2800. Zjadłem zęby na podkręcaniu Bartona i przy 2,1V to on zdycha na NF7, a ty tu walisz stabilne 2800. Na czym, na solidnym FC? Bo na WC zapomnij. Poza tym jeśli nawet jest prawdą co mówisz, to zasilacz niedługo zdechnie bo go zajeżdżasz. Nie chcę cię tu oceniać, ale skoro wyjeżdżasz z takimi tekstami to chociaż przydałby się mały dowód. E... Gdzie napisałem, że stabilne 2800? Poza tym nie wiem czy widać, ale to barton mobilny. Poza tym nie na WC, tylko na AC i klilku patentach typu wietrzenie pokoju i nadmuch 2 80 na chłodzenie cpu. Nie żebym coś ten tego, ale to nie ja tu mam bujną wyobraźnie, tylko ktoś tu nie umie czytać ze zrozumieniem. No chyba, że niestabilne 2800 na tym procu jest dla was niezrozumiałe, niektóre z nich tyle robią. Nie wszystkie, sądze, że trafiłem na pierwszy egzemplarz, ale nie jestem pierwszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tAgAn Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 [ciach!]a ... zaraz padne ze smiechu :mur: :mur: :mur: czlowieku zwykly barton 2500 + przy standardowych taktach ma okolo 52*C a ty mi probojesz powiedziec ze na powietrzu wykreciles go na 2700 mhz i obliczyl pi to ile on mial stopni + 132*C i dalej dzialal tak ... wyobraznia czyni cuda dziwne ze ja sie jeszcze z takim bartonem na FC nie spotkalem a co dopiero na zwyklym powietrzu .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Ale to jest barton M, ludzie... Zobacz sobie do tematu o tych prockach na tym forum ze niejeden zrobil taki wynik. Nie kapuje caly czas :lol2: Może zaraz zajarzycie ze to nic wielkiego tylko taki ot przykladzik :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) ludzie dajcie już na luz z tym bartronem... modecomy są spoko ale te produkowane przez fortrona a nie tzw "feel'a". p.s. jak podkręci na 2800 to napewno chętnie sie tym chlopak pochwali a narazie dajmy mu szanse się wykazac :) taaa jasne, prędzej ja nauczę się baletu Dzidaziom zrob te 2800 bo ja chce zobaczyc jak benito to robi...ihihihih Edytowane 14 Listopada 2006 przez Pageup Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 taaa jasne, prędzej ja nauczę się baletu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (edytowane) Podepnę się do tematu: Zmiana kompa co prawda najwcześniej początek 2007, ale muszę wiedzieć mniej więcej ile kasy mogę wydać. (Budę i ew. zasiłkę muszę ze swoich zakupić). Planowany komp: Core 2 Duo 2Gb ram Grafa klasy X1900XT 1x hdd i dvd-rw, audigy 1, 2 wentyle w budzie. Jak widać posiadam tego Neotec'a 380w. Mocą może by wydolił, ale linia 12V to pojedyncze 18A (~215w). Toeretycznie bazuje on na Huntkey'u 350w (z tego co mi wiadomo). Czy będe zmuszony zacząć zbierać fundusze na zasiłkę ? EDIT: błąd Edytowane 14 Listopada 2006 przez serwal4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 (ciach) Jak widać posiadam tego Neotec'a 380w. Mocą morze by wydolił, ale linia 12V to pojedyncze 18A (~215w). Toeretycznie bazuje on na Huntkey'u 350w (z tego co mi wiadomo). Czy będe zmuszony zacząć zbierać fundusze na zasiłkę ? Mysle, ze przy lekkim o/c bedzie ok. Dopiero przy wiekszych wyczynach moze zlapac zadyszke ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Dobra. Pomijając to co pisałem, z innej beczki, bo się nic nie dowiem. Mam Chiefteca 350W, ma na +12v1 10A a na 12v2 15A Czyli on wydoli w sumie 25A w sumie na 12v? Jak to wygląda w praktyce? I żeby mieć więcej fazy musze wziąć coś co ma łącznie więcej amperków? :) Dobrze prawię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Jak widać posiadam tego Neotec'a 380w. Mocą może by wydolił, ale linia 12V to pojedyncze 18A (~215w). Toeretycznie bazuje on na Huntkey'u 350w (z tego co mi wiadomo). Na Huntkey'u bazuje Neotec Maximus. X3800 to zasilka produkcji (o ile się nie mylę) SCI. Wymiana na wspomnianego Huntkey'a ma jak najbardziej sens, chyba, że nie będziesz kręcił. Core dużo prądu nie ciągnie, ale Radeon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 14 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Dobra. Pomijając to co pisałem, z innej beczki, bo się nic nie dowiem. Mam Chiefteca 350W, ma na +12v1 10A a na 12v2 15A Czyli on wydoli w sumie 25A w sumie na 12v? Jak to wygląda w praktyce? I żeby mieć więcej fazy musze wziąć coś co ma łącznie więcej amperków? :) Dobrze prawię? z tego co pamietam ma 18A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Na Huntkey'u bazuje Neotec Maximus. X3800 to zasilka produkcji (o ile się nie mylę) SCI. Wymiana na wspomnianego Huntkey'a ma jak najbardziej sens, chyba, że nie będziesz kręcił. Core dużo prądu nie ciągnie, ale Radeon... O ile dobrze kojarzę to mój Neotec jest produkowany w zakładach Huntkey'a (wg. info na opakowaniu). Stwierdzam, że chyba jednak zostanie on w starym kompie, a do nowego zaopatrzę się w coś mocniejszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 (edytowane) Heh, sorki, nie wiem, skąd mi się wzięło to SCI :) W każdym razie ten zasilacz nie ma nic wspólnego z HK350AP. Edytowane 15 Listopada 2006 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 X3800 to konstrukcja oparta na starym Huntkeyu z pasywnym PFC. Strasznie głośny zasilacz, ale mało awaryjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 Nom głośny to on trochę jest, szczególnie jak się wkręci na wyższe obroty :) Ale BENITO, widzę, że znasz się bardzo dobrze na zasiłkach i chciałbym poznać Twą opinię na me pytanie zadane powyżej: Czy jest szansa na bezproblemowe działanie tego Neotec'a z Core 2 Duo, 2Gb ram i grafie klasy X1900XT?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2006 X3800 daje za mało prądu moim zdaniem. To pojedyncza linia +12v. Szanse są, pytanie jak długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 Ok to zaczynam zbierać kasę na nową zasiłkę :) Dzięki za opinię wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 18 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2006 (edytowane) Na Huntkey'u bazuje Neotec Maximus. X3800 to zasilka produkcji (o ile się nie mylę) SCI. Wymiana na wspomnianego Huntkey'a ma jak najbardziej sens, chyba, że nie będziesz kręcił. Core dużo prądu nie ciągnie, ale Radeon... X3800 też trzaska Huntkey. Co do linii +12V to wiadomo, że w tym akurat zasilaczu nie należy do szczególnie potężnych ;) Edytowane 18 Listopada 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Proszę o pomoc w doborze zasilacza do mojej obecnej konfiguracji, ponieważ przy podkręceniu podzespołów komputera, tak jak w sygnaturze, resetuje się komputer nawet w Windowsie przy niedużym obciążeniu, o grach nawet nie wspomnę (dziwne jest to, że kiedyś tak działał). Stawiam na mój zasilacz FORTRON FSP350-60THA-P, ponieważ po odtaktowaniu podzespołów wszystko działa prawidłowo. Zależy mi żeby oczywiście wszystko działało po podkręceniu prawidłowo, a także na ciszy. Chciałbym aby nowy zasilacz nie działał głośniej niż wspomniany FORTRON, który uważam za cichy. Kwota jaką mogę przeznaczyć to ~200zł. Edytowane 20 Listopada 2006 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 a moze przegiales z oc?:> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 (edytowane) Raczej nie. Ta sytuacja utrzymuje się od kilku tygodni, wcześniej było wszystko ok. Na forum ZENFIST'a polecono mi między innymi zasilacz: - Seasonic S12-380 - http://zenfist.pl/pID/229.htm I właśnie na niego padł mój wybór. Niedługo się w niego zaopatrzę i dam znać jak się sprawuje. Niestety jego cena przekracza 200zł. Kosztuje 259zł. Edytowane 13 Grudnia 2006 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Okej Benito, dance to the music. Pasi? To może teraz mi powiesz, jaki kupić zasilacz? I nie piszę tego na złość, wesołych świat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja widzę 2706 w windowsie + niezły fotomontaż. Pokaż mi coś realnego. Na 2706 to jeszcze przy dobrym chłodzeniu się zgodzę. Ale vcore z programiku jest wybitnie za małe. Poniżej 1,95V nie ma szans na takie cos w przypadku Bartona. JEst to całkowita bzdura. Chcesz się niedrogo zaopatrzyć w dobrą elektrownię to kup sobie Huntkeya HK350AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...