bublus Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) Chodzi jak zwykle o to samo czyli w moim przypadku o cisze bo jestem strasznie na tym punkcie przewrażliwiony. Wczoraj przerobiłem swój zasilacz (taki jak w podpisie) zasilacz miał jeden wentyl od spodu 120x120 zastąpiłem go dwoma ARCTIC FAN PRO 2jeden od spodu tak jak ten 120 był i drugi przykręciłem na zewnątrz zasilacza żeby wyciągał powietrze. no ale nie w tym rzecz, bo chodzi o to że dalej jest głośno bo chodzą one na ~1700 obr./min. bo mają czujniki tem. i tu jest moje pytanie: czy jak podłączę je do regulatora obrotów i skręcę na 5V to one będą chodziły na te 5V tj. jakieś 1000 obr./min. czy ten czujnik im przypadkiem nie będzie dalej regulował prędkości, bo chodzi o to żeby mi ten czujnik czasami nie spowolnił ich bardziej bo groziło by to ich zatrzymaniem co w rezultacie pewnie by się skończyło spaleniem zasiłki. Edytowane 7 Października 2006 przez bublus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 To wywal ten czujnik żeby w niczym nie przeszkadzał i dawaj je na 5v, ten Fortron sie chyba tak nie grzeje więc takie dwa wentylki powinny wystarczyć a tak nawiasem to nie lepiej było zapodać jakąs cichą 120-stke?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublus Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) cichą 120 hmmm... myślałem nad fanderkiem 120 ale nie wiedziałem czy jak go puszcze na 5V czy wystarczy i czy będzie cichy a nie chciałem 40zł wydawać w błoto bo mnie na to nie stać a te dwa Arcticki leżały u mnie w szafie to włożyłem chodź sprawiło mi to dużo trudu bo upchać je było trudno ;/ ale jak bym załóżył tego Fandera i miał by chodzić cicho i 5V by stykło to mógł bym zainwestować w niego :> Edytowane 7 Października 2006 przez bublus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Myśle że Fander jest tutaj wskazany, masz przy nim taki ,,ogonek,, i sobie regulujesz prędkość, a na 5V powinien wystarczyć a będzie niesłyszalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Te ARCTIC FAN PRO 2 puszczone na 5V wogóle nie wstają, nie wiem jak na 7V. Do chłodzenia budy są względnie ciche. Ale i tak Fandera również polecam, sam go będę brał, jak przyjdzie składać nowy komp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...