Skocz do zawartości
bublus

Zasilacz + Arctic Fan Pro 2

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi jak zwykle o to samo czyli w moim przypadku o cisze bo jestem strasznie na tym punkcie przewrażliwiony.

Wczoraj przerobiłem swój zasilacz (taki jak w podpisie) zasilacz miał jeden wentyl od spodu 120x120

zastąpiłem go dwoma ARCTIC FAN PRO 2jeden od spodu tak jak ten 120 był i drugi przykręciłem na zewnątrz zasilacza żeby wyciągał powietrze.

no ale nie w tym rzecz, bo chodzi o to że dalej jest głośno bo chodzą one na ~1700 obr./min. bo mają czujniki tem.

i tu jest moje pytanie:

czy jak podłączę je do regulatora obrotów i skręcę na 5V to one będą chodziły na te 5V tj. jakieś 1000 obr./min. czy ten czujnik im przypadkiem nie będzie dalej regulował prędkości, bo chodzi o to żeby mi ten czujnik czasami nie spowolnił ich bardziej bo groziło by to ich zatrzymaniem co w rezultacie pewnie by się skończyło spaleniem zasiłki.

Edytowane przez bublus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cichą 120 hmmm...

myślałem nad fanderkiem 120 ale nie wiedziałem czy jak go puszcze na 5V czy wystarczy i czy będzie cichy a nie chciałem 40zł wydawać w błoto bo mnie na to nie stać a te dwa Arcticki leżały u mnie w szafie to włożyłem chodź sprawiło mi to dużo trudu bo upchać je było trudno ;/

ale jak bym załóżył tego Fandera i miał by chodzić cicho i 5V by stykło to mógł bym zainwestować w niego :>

Edytowane przez bublus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi