Gerlath Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Niedawno kupiłem na aukcji nr 128116504 od użytkownika Gasto_85 procesor jak w temacie. Niestety u mnie na Asrock939dual-vsta, Delcie465W i TT BT max stable przy 1.4V to 2470MHZ, 1,45V 2530 Poszedłem do znajomego i ubłagałem go o pare godzin na DFI LP NF4: (PSU Tagan) 1.4V 2480MHz, obiecane 2660 robił przy 1,55V(nie mam pewności, bo tylko 30min sp2004). Oczywiście wszystkie opcje ramu i mnożniki HTT zjechane do minimum(dzielnik 133, httx3), MA(cpc)2, nawet wyjąłem jedną kość pamięci bo pomyślałem że kontroler nie wyrabia... nic. U siebie wymieniłem PSU na HPC360sf i wrzuciłem kartę na pci- zero różnicy. Temp u mnie wg RM: 38 stress przy 2530, na dfi 39(to samo chłodzenie). Procesor na 1.4V przy 2530 wchodzi tylko do windy i zwis- na obu płytach. Zmniejszając po kolei o 10MHz taktowania uzyskujemy coraz dłuższe czasy na sp2004 do freeza-od kilku minut dla 2520MHz, do ok 1,5h na 2490MHz. opis Aukcji: Procesor został zakupiony 19.10.2005r, jest na 12 misięcznej gwarancji. Oczywiście w 100% sprawny, zadbany, i czysty, jednym słowem NÓWKA. Procesor jest z bardzo dobrej serii ADA3200DAA4BW przez co posiada ogromny potencjał OC z którego ja niestety nie mogłem do końca skorzystać z powodu słabego zasilacza (Modecom 350W). Procesor na standardowym napięciu (1,4V) chodzi stabilnie na 2660Mhz i wyżej... (PATRZ SCREEN) dalej nie sprawdzałem, ponieważ jak pisałem powyżej blokował mnie zasilacz oraz pamięci, które przy tym zegarze chodziły na 435mhz (i to jest maks tych kości, zwykłe GEILE). Moge tylko dodać że wstaje także na 10x 280, co daje 2800Mhz. Testy takich megahercy pozostawiam tym którzy mają potężną zasiłke ;p Mi wystarczyło 2660Mhz, to i tak olbrzymi wynik ;) Procesor chodził na pożądnym mobo ASUS A8V-E Deluxe, którą także sprzedaje na allegro. do aukcji dodany jest printscreen z super pi..... Na mojego maila : właśnie kończe testować... i widze ze wyobraźnię to ma Pan bujną... 2660 na 1.4V... Taaa nie byłem pewny mojej płyty, więc załatwiłem DFI LP NF4... 2460@1.4, a do 2660 to on potrzebuje 1.55V. Przygoda ze "sprawnymi" pamieciami nic nie nauczyła? dostałem odp: Jak nie umiesz kręcić, albo się nie znasz to pretensje miej do siebie, poza tym kto cie zmuszał do kupna co ?? przy nF4 zapomniałes dodać ultra <Lol> dodam tylko że to ten sam użytkownik który jakiś czas temu sprzedawał 4 hyniksy 512 które jakoby chodziły na "nie wszystkich" płytach głównych, ale kupowało się na własną odpowieizialność(sprzedawał jako "uszkodzone"- jak to się skończyło wystarczy popatrzyć na komentarz negatywny)- szkoda ze skojarzyłem po fakcie:( Jak dla mnie zostałem zrobiony ostro i bez mydła i pozostaje mi się cieszyć że procesor w ogóle chodzi. Może jakieś opinie /pomysły? Bo różnica 200Mhz w oc to raczej "troszkę" za wiele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Widzisz, dałes ciała i to całkiem mocno. Kto patrzy na superPi jako na wyznacznik stabilnosci? Bez screenów z S&M albo Prime'a nie ma nawet po co patrzec na takie selekty z allegro... Pełno cwaniaczków, zrzucających wine na niewiedze lub slaby sprzet. Jedyne co Ci zostalo to postraszenie typka ze przedmiot jest niezgodny z umową i zglosisz to do odpowiednich władz i allegro. Moze zmienkie i zwroci kase.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Zgadzam się w 100% z leborgiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 wg mnie masz 0 szans na odzyskanie kasy - dal screen z superpi , chciales miec pewnosc ze to ustawienia stabilne mogles zadac prime itp.. a swoja droga wystawiaj negatywa - bo widac ze niezly cwaniak z niego jest , a w ten sposob moze uchronisz kogos przed licytacja u niego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) a swoja droga wystawiaj negatywa - bo widac ze niezly cwaniak z niego jest , a w ten sposob moze uchronisz kogos przed licytacja u niegoI tu się również zgodzę. Nie bój się odwetu. Edytowane 7 Października 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Jedyne rozwiązanie to skorzystanie z 1 opcji allegro ;) Czyli tej niby gwaracji, zgłaszasz towar niezgodny z opisem i jak nie dostaniesz kasy od niego to dostaniesz od allegro ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 wg mnie masz 0 szans na odzyskanie kasy - dal screen z superpi , chciales miec pewnosc ze to ustawienia stabilne mogles zadac prime itp.. a swoja droga wystawiaj negatywa - bo widac ze niezly cwaniak z niego jest , a w ten sposob moze uchronisz kogos przed licytacja u niegoWiesz, jakies szanse ma.... Moj znajomy mial kiedys cyrk z procesorem jeszcze na socket A....1700+ ktory mial chodzic na 2.4ghz okazal sie raczej niechetny do wspolpracy na takich zegarach na 4roznych configach...W gruncie rzeczy chodzil na 2.2 przy kosmicznym voltage'u.... Typek nie chcial zwrocic kasy i wine zrzucal wlasnie na nasze "nieumiejetnosci" i slaby zasilacz. Ale po stwierdzeniu ze udamy sie gdzie indziej gdyz towar jest niezgodny z opisem koleś zmiekl...Ale to było dawno temu, i widocznie trafilismy na prawdziwego leszcza.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Ja bym się zdrowo zdenerwował gdyby ktoś odemnie kupił proca, i nie umiał go podkręcić, choćby MAL i RP dobrać na swojej mobo i wystawił mi negatywa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 wg mnie masz 0 szans na odzyskanie kasy - dal screen z superpi , chciales miec pewnosc ze to ustawienia stabilne mogles zadac prime itp.. a swoja droga wystawiaj negatywa - bo widac ze niezly cwaniak z niego jest , a w ten sposob moze uchronisz kogos przed licytacja u niegoWiesz, gdyby na 2660 on choć wstał do windy to bym się nie awanturował, ale on na obu płytach ma freeza zaraz po wejściu do windy na 2550... nawet nic się nie da uruchomić... więc nawet to SPi to blaga....po prostu podrzucił screen z innego procesora lub fake- a to mnie wpieniło , bo mógłbym się pogodzić ze stabilnym np 2600@1.4- bo rożne płyty , spi nie daje pewności etc, ale 2470??? jaką szują trzeba być? może on się J. Kurski nazywa? heh nie, ###############- pewnie i tak moderzy wytną ale niech nazwę gnoja:) edit: procesor jednak działa, choć tyle... więc pewnie go odsprzedam dalej, ze stratą po te kilkadziesiąt zł które stracę nie opłaca się szwędać na policję etc... i bydle pewno na to liczył. A miał być taki ładny prezent dla brata.... edit2 Hary86: a co ma piernik do wiatraka? mal i rp? kiedy proc łapie freeza z braku prądu? dto czemu działa na wyższym napięciu? wszystko poluzowałem w granicach rozsądku, a nawet próbowałem na jednej kości i różnych ustawieniach, jak już pisałem- bez zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) Hary86: a co ma piernik do wiatraka? mal i rp? kiedy proc łapie freeza z braku prądu? dto czemu działa na wyższym napięciu? wszystko poluzowałem w granicach rozsądku, a nawet próbowałem na jednej kości i różnych ustawieniach, jak już pisałem- bez zmian.To ma że dla przykładu moj proc na 7/5 i włączonych przeplotach do 2640 potrzebuje 1,6V a na 8/6 wyłączone przeploty 2640 robi na 1,45... A na 1,57 robi 2800MHz... więc wiesz ;] Zależy też od mobo, na dfi lp nf3250gb musiałem dawać 9/6, co płyta inaczej mnoże się proc zachowywać. Edytowane 7 Października 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 kasy nie odzyskasz na 100% -bo koles widac ze jest cfany . zeby dostac kase z allegro musialbys isc na policje i zglosic oszustwo -i co tam powiesz "prosze pana procesor podkreca za o 200mhz mniej " no przeciez cie wysmieja :) pozatym sa sytuacje takie jak harry mowil... moze on dawal voltaz z cpu-z a ty dajesz taki w biosie itp.. pomijajac chlodzenie -mogl robic wynik w zimie przy -10stopniach itp itd zero szans na odzyskanie kasy - i nie sluchaj nawet tych co mowia inaczej .negatyw wystaw -wszystko co mozesz zorbic w tej sytuacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 To ma że dla przykładu moj proc na 7/5 i włączonych przeplotach do 2640 potrzebuje 1,6V a na 8/6 wyłączone przeploty 2640 robi na 1,45... A na 1,57 robi 2800MHz... więc wiesz ;] Zależy też od mobo, na dfi lp nf3250gb musiałem dawać 9/6, co płyta inaczej mnoże się proc zachowywać. Tak przede wszystkim: wielkie dzieki za uświedomienie mi problemu z MAL i RP- nie wiedziałem że to może być aż tyle. Serio- w końcu mam nad czym znów pomóżdżyć:) Pytałem się kolegi z dfi co robił- bo ustawienia wewnętrzne robił on-:) Ma 2x512 ddr500 kingmax hardcore. I po osiagnięciu max dla proca z dzielnikiem 133, ustawiał dzielnik 166, i 200, odpowiednio ustawiając oba parametry(też nie potrafi powiedzieć dokładnie jakie... hmm musieliśmy się czymś zająć podczas męczenia kompa i używaliśmy napojów wzmacniających podczas imprezy- bo było akurat małe party i tylko dlatego mogłem się dostać do kompa- nie siedział przy nim) A poza tym o czym mowa- gość osiągnął to wg screena na A8V-e deluxe, ta płyta jest tak bogata że nawet parametru cpc(MA) nie można ustawić, a co dopiero MAL, RP. Wejdź na aukcję- numer podany w pierwszym poście i oblukaj screena. Gościu twierdzi ze trzymały go pamięci... geile, tak się skłąda że też je mam, max ich na asrocku to 215fsb(moje lubia niskie timingi), co z tego że nawet do 208 nie doszłem(250x10/166) bo zwiecha w windzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) Po pierwsze to nie baw się w maile jak dziecko tylko dzwoń (za przeproszenie) " z ryjem" i powiedz co myślisz... potem piszesz do allegro a oni wysyłają mu "połuczenie", że towar który otrzymałes nie zgadza się z opisem i że radzą się skontakowac, potem to się pomysli :D Daleko masz do dupka (bo takie wrazenie odniosłem po jego odpowiedzi) Najbardziej podobały mi się 2 rzeczy 1. Procesor jest z bardzo dobrej serii ADA3200DAA4BW przez co posiada ogromny potencjał OC2.przy nF4 zapomniałes dodać ultra <Lol> HHAHAHAH to się nadaje tylko do topicku ALLEGRO LOLE :D Edytowane 7 Października 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) ale oczywiście nie napisał przy jakiej temperaturze uzyskał ten wynik? ;) niegdyś na nowym sempronie (kilka dni miałem ;D) zrobiłem 2,723Ghz przy 1,55v w spi 1M przy otwartym oknie (chłodno wtedy było). Natomiast do stabilnej pracy na codzień w normalnej temperaturze (ok. 45*C) potrrzebował 1,65v przy takich taktach, lub 1,55v do 2,6Ghz ;) Edytowane 7 Października 2006 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Niestety spi to trochę za mało by mówić o stabilu :( Próbuj wycisnąć hajc od allegro, jeśli poszczęści się Tobie odzyskasz 100% kwoty (jak widzę zmieściłeś się w 300). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Niestety spi to trochę za mało by mówić o stabilu :( Próbuj wycisnąć hajc od allegro, jeśli poszczęści się Tobie odzyskasz 100% kwoty (jak widzę zmieściłeś się w 300).Mało nie mało, ale tu chodzi o to że nawet wstać nie chce u niego na takich taktach a co dopiero pi liczyć :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Nawet 16kb :-) Screen można wszędzie znaleźć (gugle) więc z potwierdzeniem tego róznie bywa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
`fdl` Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 wiesz ale z drugiej strony nie wiadomo czym to schłodził :D może tu jakieś okno marcowe miało miejsce oczywiście mogły równie dobrze alphy nie być ustalone tak jak trza i stąd cyrki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 wg mnie masz 0 szans na odzyskanie kasy - dal screen z superpi , chciales miec pewnosc ze to ustawienia stabilne mogles zadac prime itp..A co to by dało?? Jak ktos jest taki cwaniak, to nie widzi chyba problemu w wyszukaniu w necie jakis screenów, albo puszczeniu na wyzszym napieciu i screen otworzyc w zwykłym paincie zeby obnizyc napięcie w cpu-z. Ludzie są wredni. Cięzko teraz komukolwiek na allegro ufać. kiedys kupiłem K8NS. Miała robic HTT 380 a z 312 juz miała ogromne problemy. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 A ja wam mówie - to kwestia temperatury - na jajku zejdziesz do 5*C i bedzie jak allegrowicz mówił ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 To akurat jest jasne :-) Gerlath mógłbyś zapodać link do tej aukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 To akurat jest jasne :-) Gerlath mógłbyś zapodać link do tej aukcji. To dał przecie numer aukcji, co za problem znalezc ta aukcje ;] http://allegro.pl/show_item.php?item=128116504 proszzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) A no - ale ze mnie noobek. ;-) To jest nie możliwe co zrobił... taki wynik, a do tego jeszcze na asusie ... Temp w normie ... Na tym screenie nie widac co z voltkami... ale dupek ... Po komentarzach widac co to za typ Edytowane 8 Października 2006 przez gutman1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 DO ZAINTERESOWANYCH !! PROSZE ŚMIAŁO SKŁADAĆ OFERTY NA MAILA, NIE GRYZE ;P AUkCjKA NIE DOTRWA DO KOŃCA, MAM JUŻ KILKA SADYSFKACJONUJĄCYCH PROPOZYCJI ! NAPRAWDE PROSZE ŚMIAŁO PISAĆ ;P W ZWIĄZKU Z POTRZEBA SZYBKIEJ GOTÓWKI JEŚLI KTOŚ MI DA ~270ZŁ KOŃCZE AUKCJE ;P pisać & NEGOCJOWAĆ !!! pozdrawiam Dziwny tekst, widzac ze chcial zalatwic sprawe poza allegro. Nega mu! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nico26 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 I pomyśleć że myślałem o kupnie tego procka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Kilka dodatkowych danych: Po pierwsze okazało się że jest 100 procent stabilny na 2450@1.4V(11h prime), na 2460-2470 ma jednak freeza po 4-8h:(, tyle dobrego że na 1,45V robi 2530 full stable. Zgodnie z sugestią Hary86 próbowałem pogrzebać w MAL/RP, na memclk133 moja płyta ustawia je na 7/7,przeplot wyłaczony, przyjąłem założenie że ew zmiana któregoś z nich jeżeli coś da to zmieni się stabilność, na 2500MHz@1,4V sp2004 cpu stress freezował po 5-25min(przeważnie 10-16),memtesta proc zaliczył na tych ustawieniach na 400% i go zatrzymałem(wg mnie to już jest dowód że to nie podsystem pamieci/kontrolera, system zachowuje się stabilnie dopóki nie dostanie sp2004cpu stres lub np 3dmarka) ale mimo wszystko zacząłem zmieniać MAL/RP za pomocą A64tweaker, i testując sp2004, przeszedłem ustawienia:8/7;9/7;10/7;8/8;10/8;za kazdym razem freez w zakresie 6-21 minut, freezy skrajne(6 i 21) testowałem powtórnie- drugi freez w normie(10-15min). Przeszedłem więc na dzielnik memclk166(mal/rp płyty 7/6) i przetestowałem wartości 7/5; 8/6;8/7; 9/6; z rezultatem jak powyżej(freez 10-18min). Jako ze w nocy miałem 7 stopni na zewnątrz, mimo że nie podejrzewam problemów z temp- teraz na 2530@1,45 mam 36 stopni stres(pasta się wygrzała), otworzyłem okno na max i temp spadła do 29-30 stopni stess, co jednak nie miało żadnego wpływu na stabilność. Tak więc, o ile ktoś nie ma więcej twórczych sugestii, zakończę moją batalię wystawieniem użytkownikowi Gesto NEGA jak stąd do Warszawy. Podsumowanie: - zostałem wy.... bez mydła na paredziesiąt zł(boli) - nie mam prezentu....wrr - będę miał nega:) + dzięki waszej pomocy pogłębiłem wiedzę o oc platformy 939 + nie nudziłem się w weekend:) (choć moja kobieta i syn mają trochę inne zdanie ...) Niniejszym chciałbym podziękować wszystkim(specjal to : hary86: THX) za pomoc i wsparcie, proszę o zamknięcie tematu bo chyba nie ma co wałkowac dłużej Edit: z ostatniej chwili: coś mnie tknęło i sprawdziłęm "gasto_85" w wyszukiwarce forum. Takiego właśnie podpisu używał użytkownik Gasto który ok rok temu zakupił identyczną płytę i procesor, celem oc tworząc wyjątkowy temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...48&hl=gasto a że nie pochwalił się takim cudnym wynikiem.... dziwne, usiłował przecież brylować w tematach o kartach graficznych NVidii- dla ciekawych- "Gasto" w wyszukiwarce i macie przekrój osobnika:) I takie "coś" rzuca mi w twarz "Jak nie umiesz kręcić, albo się nie znasz to pretensje miej do siebie"? Teraz to mnie troszku zdenerwował. Chyba mu PW wyślę. Końcowy edit: Jako że użytkownik Gasto mimo tego że logował się i był informowany o topicu to nie raczył wypowiedzieć się w temacie o sobie- choć nie wątpię że go czytał,to zamykamy bo ja nie mam nic do dodania ( poza inektywami dot Gasto, ale nie będę się poniżał). powtórnie proszę o zamknięcie tematu Edytowane 11 Października 2006 przez Gerlath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Jak widzimy na screenie z everesta, kolo ma napięcie ~1.65-1.7V przy temperaturze 39*C - pasek koło zegara. Nikt się nie przyjrzał? :huh: Dodatkowo zwala na zasiłkę - ja mam feela 350 i robię na 3200+@2,63 1.55V. Edytowane 20 Października 2006 przez cyrkiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 A skąd wiesz, że to napięcie CPU? 1.7? Boże tego przy noramalnym a/c się nie da zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) A skąd wiesz, że to napięcie CPU? 1.7? Boże tego przy noramalnym a/c się nie da zrobicDa się, sam robiłem takie próby z wentylem od prescotta i szlifowanym ihs :D Spójrz na ten pasek everesta obok zegara (trzeci scr tutaj http://allegro.pl/show_item.php?item=128116504) 1.7V to właśnie vcore, nic nie wiemy o jego chłodzeniu. Edytowane 20 Października 2006 przez cyrkiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 20 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2006 (edytowane) Boże tego przy noramalnym a/c się nie da zrobicJak nie jak tak, 1,8V nawet da się zrobić na staruśkim zalmanie cu, i nie mówie tu o wystawianiu kompa przez okno (pełny a64 wydziela troche wiecej ciepła niż semp ale jestem przekonany ze nie jest to gigantyczna roznica). ;) A co do sprawy to nie można stwierdzić czy to V na cpu ;] Edytowane 20 Października 2006 przez hary86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...