Fredek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Witam W zasiłce siedzi mi Revoltec Dark Red, obecnie chodzi na 12v i chciałbym go puścic na 5 lub 7v ale z tego co słyszałem to niskie napięcia szkodzą diodą, czy to prawda?? p.s nie wiem czy to odpowiedni dział ale po częsci dotyczy wentylka a po częsci diód, więc jakby co to sry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banti Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Używam ponad rok takiego revolteca 8x8 tylko że blue led podłaczonego na 5v i nie zauważyłem żeby było ciś nie tak z diodami. Podłączony spowrotem na 12v ładnie świecą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 THX za info :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Ale pod 5V świecą zauważalnie słabiej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) Tak, o wiele słabiej. Mam tu gdzieś AC z LED to postaram sie zrobić fotkę porównawczą i wrzucić zaraz do posta. Jak powiedział tak zrobił... 5V: 12V: Porównanie: Edytowane 7 Października 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Dokładnie, wentylek na 5v świeci słabiej no ale skoro w niczym to nie przeszkadza to OK :wink: Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...