Bulizzor Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Witam. Lubie sobie pograć w najnowsze gry, a niestety moj komp powoli nie domaga. Chcialem kupic nowego ale nie mam tyle kasy wiec chcialem zapytac czy ponizszy lifting pozwoli mi pośmigac w nowe gry na niezłym poziomie (np FEAR) - po pierwsze myslalem o zamianie mojej grafiki z GF fx5200 na GF 7600GS - po drugie dokupić kość 512ram identyczną do tych dwóch co mam (razem byłoby 1gb ramu) - no i myslalem zeby zasilacz wymienic bo ten co mam to jest mocny szajs 300watowy na np. Chiefteca 350W lub 400W (jezeli 350 starczy to wole przy pozostac przy tej opcji) Co o tym wszystkim sądzicie? Da to pożądany rezultat? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Na twoim miejscu zebrałbym trochę więcej kasy i już przesiadł się na PCI-E. Jest to kosztowniejsze, ale w przyszłości masz większe pole manewru. Kup teraz kartę pod AGP, to za jakiś czas będzie Ci ją ciężko sprzedać. Zwróć uwagę również na to, że odpowiedniki kart PCI-E pod AGP są droższe, albo w ogóle nie dostępne. To jest moja rada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Kupowanie 7600 do takiego konfigu jest zakupem bezsensownym. Nie wykorzystasz, a w przyszłości AGP ci się nie przyda. IMO optymalne rozwiązanie to 6600GT. ---- Powiedz ile masz kasy to może się coś złoży. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 wiem ze to nie jest zbyt przyszlosciowe myslenie...Chcialem pod AM2 stworzyc nowy zestawik a starego kompa sprzedac, lecz koszt nowego to ok 2300 (takiego jakiego chce) a ja mogę dać góra 1800. No chyba że za tą sumę bym mógł fajnego kompa złożyc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Z palcem w d... zlozysz fajnego kompa na s939, wcale nie trzeba sie pakowac w am2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 nie sądzisz ze trzeba podążąć za nowymi technologiami? poza tym gotowe konfigi są wszystkie na AM2 i nawet nie wiedzialbym jakie na 939 komponenty kupowac. Kompa chcialbym miec ze 3 lata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) S64 2800+ - 158zł DFI Infinity M2G ULTRA - 364zł Patriot LLK 667 CL4 - 540zł GALAXY 7600GS ZALMAN - 550zł łacznie 1612z zostaje jeszcze na zasilke mozesz wziąć ta i zupelnie starczy do tego konfiga http://zenfist.pl/pID/209.htm w sumie nie powiedziales czy te 1800 to lacznie z kasa za starego kompa czy bez i co jeszcze potrzebujesz kupic bo zakladalem ze dyski i nagrywarka przechodza ze starego Edytowane 7 Października 2006 przez lucas234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 1800zł to kasa na pudło nowe wliczam juz w tą kwote kase ze sprzedazy kompa starego. wiec mam 1800 no i dysk i nagryware tez musze kupic...sprzedaje pudlo i kupuje pudlo. poprostu musze całego nowego kompa kupic. tylko monitor zostawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 A ja jednak pozostal bym przy s939 czyli zlozyl cos takiego: DFI Dfi Rs482 Infinity Soc 939 AMD Opteron (slekt) badz tez poszukac x2 na rdzeniu Toledo. 1GB GoodRam. Galaxy 7600GS / 7900GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) ASRock DualSata 2 Venice 3000+/3200+ [jakiś selekt za ~240zł] <nie wiem jakie DDRki polecić....> Galaxy 7600GS Topower 400W Seagate 160GB 7200.9 Benq/Nec <poczytaj może jaki> --------------- Ja bym coś takiego złożył. Edytowane 8 Października 2006 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...