Skocz do zawartości
Bulizzor

Dobry Pomysł?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Lubie sobie pograć w najnowsze gry, a niestety moj komp powoli nie domaga. Chcialem kupic nowego ale nie mam tyle kasy wiec chcialem zapytac czy ponizszy lifting pozwoli mi pośmigac w nowe gry na niezłym poziomie (np FEAR)

- po pierwsze myslalem o zamianie mojej grafiki z GF fx5200 na GF 7600GS

- po drugie dokupić kość 512ram identyczną do tych dwóch co mam (razem byłoby 1gb ramu)

- no i myslalem zeby zasilacz wymienic bo ten co mam to jest mocny szajs 300watowy na np. Chiefteca 350W lub 400W (jezeli 350 starczy to wole przy pozostac przy tej opcji)

Co o tym wszystkim sądzicie? Da to pożądany rezultat?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu zebrałbym trochę więcej kasy i już przesiadł się na PCI-E. Jest to kosztowniejsze, ale w przyszłości masz większe pole manewru.

Kup teraz kartę pod AGP, to za jakiś czas będzie Ci ją ciężko sprzedać. Zwróć uwagę również na to, że odpowiedniki kart PCI-E pod AGP są droższe, albo w ogóle nie dostępne. To jest moja rada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze to nie jest zbyt przyszlosciowe myslenie...Chcialem pod AM2 stworzyc nowy zestawik a starego kompa sprzedac, lecz koszt nowego to ok 2300 (takiego jakiego chce) a ja mogę dać góra 1800. No chyba że za tą sumę bym mógł fajnego kompa złożyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S64 2800+ - 158zł

DFI Infinity M2G ULTRA - 364zł

Patriot LLK 667 CL4 - 540zł

GALAXY 7600GS ZALMAN - 550zł

łacznie 1612z zostaje jeszcze na zasilke mozesz wziąć ta i zupelnie starczy do tego konfiga http://zenfist.pl/pID/209.htm

w sumie nie powiedziales czy te 1800 to lacznie z kasa za starego kompa czy bez i co jeszcze potrzebujesz kupic bo zakladalem ze dyski i nagrywarka przechodza ze starego

Edytowane przez lucas234

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1800zł to kasa na pudło nowe wliczam juz w tą kwote kase ze sprzedazy kompa starego. wiec mam 1800 no i dysk i nagryware tez musze kupic...sprzedaje pudlo i kupuje pudlo.

poprostu musze całego nowego kompa kupic. tylko monitor zostawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ASRock DualSata 2

Venice 3000+/3200+ [jakiś selekt za ~240zł]

<nie wiem jakie DDRki polecić....>

Galaxy 7600GS

Topower 400W

Seagate 160GB 7200.9

Benq/Nec <poczytaj może jaki>

---------------

Ja bym coś takiego złożył.