Viperus Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 (edytowane) Witam Co o tym myślicie ?: Acer Aspire 5102NWLMi Ekran: 15,4" 1280x800 Procesor: Turion TL50 1,6 Wielkość dysku: 80GB Wielkość pamięci RAM: 512MB Napęd optyczny: DVD RW Waga: Sieć bezprzewodowa WLAN: b/g Wiem że acery to low end ale na ten cel zamierzam wydać max 3k zł, chciałbym żeby proc był dwurdzeniowy. Zastanawiam się jeszcze nad: Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3405 Ekran: 14" 1280x800 Procesor: Centrino Duo T2050 1,66 Wielkość dysku: 80GB Wielkość pamięci RAM: 512MB Napęd optyczny: DVD RW Waga: 2,4kg System operacyjny: Linux Sieć bezprzewodowa WLAN: a/b/g LG F1-225GY Ekran: 15,4" 1280x800 Procesor: Centrino Duo T2250 1,7 Wielkość dysku: 60GB Wielkość pamięci RAM: 512MB Napęd optyczny: DVD RW Waga: 2,8kg System operacyjny: WinXP Home Sieć bezprzewodowa WLAN: a/b/g Asus A6M-Q024 Ekran: 15,4" 1280x800 Procesor: Turion TL50 1,6 Wielkość dysku: 80GB Wielkość pamięci RAM: 512MB System operacyjny: brak Sieć bezprzewodowa WLAN: a/b/g Edytowane 8 Października 2006 przez Miper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hush Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Ja bym zastanawiał sie nad LG i FS, Acer też fajny - lepsza grafa, ale Acery nie zachwycają jakościa wykonania :/ Idz do jakiegoś sklepu i porównaj sobie matryce tych laptopów (LG i FS powinny mieć dość niezłe matryce) i zastanów sie czy możesz pozwolić sobie na ustępstwo w kwestii dysku 60GB vs. 80GB. Przy okazji zobacz która klawiatura będzie bardziej Ci pasowała (LG ma klawiaturę numeryczną, a jakość i parametry będa podobne, a może nawet identyczne - bo LG w wielu modelach stosuje identyczne klawiatury co FS) Zastanów sie też czy potrzebny Ci będzie orginalny Windows - niektóre uczelnie (Poliyechnika wrocławska na przykład) proponują swoim studentom orginalnego Windowsa XP Home za darmo, a wersje Pro za 10EURO. Dobrze zastanów sie sie nad laptopikiem a na pewno będziesz zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Witam Co o tym myślicie ?: Acer Aspire 5102NWLMi Ekran: 15,4" 1280x800 Procesor: Turion TL50 1,6 Wielkość dysku: 80GB Wielkość pamięci RAM: 512MB Napęd optyczny: DVD RW Waga: Sieć bezprzewodowa WLAN: b/g Wiem że acery to low end ale na ten cel zamierzam wydać max 3k zł, chciałbym żeby proc był dwurdzeniowy. Zastanawiam się jeszcze nad: Fujitsu-Siemens Amilo Pro V3405 Ekran: 14" 1280x800 Procesor: Centrino Duo T2050 1,66 Wielkość dysku: 80GB Wielkość pamięci RAM: 512MB Napęd optyczny: DVD RW Waga: 2,4kg System operacyjny: Linux Sieć bezprzewodowa WLAN: a/b/g LG F1-225GY Ekran: 15,4" 1280x800 Procesor: Centrino Duo T2250 1,7 Wielkość dysku: 60GB Wielkość pamięci RAM: 512MB Napęd optyczny: DVD RW Waga: 2,8kg System operacyjny: WinXP Home Sieć bezprzewodowa WLAN: a/b/g ztycznosc z acerem mialem 3 razy w zyciu w tym raz z tym własnie ktorego opisujesz iz robil na mnie fatalne wrazenie... a sugerijac sie uzytkownikami forum odradzam :) co o obu pozostałych to bym wzioł lg ze wzgledu na ciut szybszy procek ( intel w stos do amd to sporo dłuższy czas pracy na bateriach ) i wieksza matryce no i ma org xp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Hmm więc LG, acera kupił mój kolega i musze przyznać że nie jest to solidna maszynka. Może macie coś innego w podobnej cenie ? Na systemie specjanie mi nie zależy, w akademiku nie mieszkam to może łapanek nie bedzie a w razie czego to będe wiał tylko żeby laptop za dużo nie ważtył ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 delik e1505?? np tu jest za 3200 http://mm-notebooks.pl/sklep/product_info....products_id=667 chyba ze granica 3k jest scisła i nieprzekraczalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Jak sądze między tym dellem a LG i FS jest spora różnica w jakości poza tym dysk 100GB i szybki proc są warte tych 200zł więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hush Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Procek jest taki sam jak w FS i ciut gorszy od LG, co do jakości można byłoby dyskutować. Jest jeszcze jedna kwestia - wyglad laptopa - Dell jest według mnie brzydki, ale chyba to kwestia gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 A jest coś do 3500zł z inną grafą niż GMA950 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) na core duo nie ma mowy... na centrino ( p4m) tak jest szansa ze cos znajdziesz lecz musisz sie spieszyyc bo moge p4m sie niedlugo skonczyc na zecz cd i c2d... a przynajmniej gdzies to wyczytałem.. a rozwazales sprowadzenie sprzetu z usa?? oplaty za przelew i przesyłke mieszcza sie w granicach 250 zl. =] popatrz sobie tutaj moze cos znajdziesz amazon.com a tu firma polamer do ktorej robisz shipping a potem oni ci wysyłaja ale musiałbys sie dowiedziec dokładnie o procedure... pzdr =] edit: a jak juz cos znajdziesz to polecam pricegrabbera wpisujesz sobie ktory lapek a on ci wyrzuca rozne konfiguracje i sklepy w ktorych jest dostępny =] edit2: np tu masz toshibki w ladnych cenach... Edytowane 8 Października 2006 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) Import odpada, niemam na to czasu ani chęci, Znalazłem fajnego ASUSA A6M-Q024: http://notebooki.pl/notebook/pokaz-od-skapiec/1819/ Procesor AMD Turion 64X2 TL-50 1.6 GHz Pamięć RAM 512 MB DDR2 Napędy DVD Super Multi drive Double Layer Dysk Twardy 80 GB Matryca 15,4" TFT WXGA Crystal View 1280x800 Karta Graficzna NVIDIA GeForce Go 6100 do 64MB Karta Dźwiękowa AC97 Bateria Li-Ion Typ Wskaźnika Touch Pad Komunikacja Modem 56K V.90 (V.92 ready), 10/100BaseTX FastEthernet, IEEE 802.11b/g Złącza 4x USB 2.0, PCMCIA, RJ-11, RJ-45, s-video, IEEE 1394, DVI, VGA, czytnik kart (SD, MM, MS, MS Pro) System zainstalowany Brak Gwarancja 24 miesiące (producenta) Wymiary i waga 284 x 35,2 x 354 mm; 2,8 kg Uwagi GRATIS torba i myszka do notebooka I co o tym myślicie ? Asus spoko firma, a na pokładzie jest Go6100(chyba lepszy od GMA950). Tylko ten turion może się grzać :/ Edytowane 8 Października 2006 przez Miper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 I co o tym myślicie ? Asus spoko firma, a na pokładzie jest Go6100(chyba lepszy od GMA950). Tylko ten turion może się grzać :/ grafika i tak jest zintegrowana i tak.. tu dla turiona + za 64 bit jesli sie nie myle ale raczej o wyniku powyzej 2h na baterii mozesz zapomniec... ja bym sie zastanawial w tym momencie miedzy asusem a dellem.. i wziol bym dela za prace na tbateriach i procka cd pomimo ze jest 32 bit :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Nie zależy mi na długim czasie pracy na bateriach i 2h w zupełności mi wystarczy, teraz liczy się możliwie jak najlepsza grafika a Gf Go6100 chyba będzie wydajniejszy od GMA950 które ma i tak problem z kompatybilnością z grami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) [bedzie wydajniejszy jeznakze probowalbym poszukac czegos na x300.. po tym co mam w budzie nie ufam gf'om tu masz spis lapkow z x300 na pokładzie http://www.ati.com/buy/onboard/mobile/mobi...radeonx300.html oprocz tego an stronei atiego mozesz inne poprzegladac tj x700 itp Edytowane 8 Października 2006 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 BenQ S73G ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 chyba nie spełnia warunku cena <= 3000 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Nie mam aż tyle kasy, max to 3500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 No to jezeli chcesz jest wersja z celeronem za 3,3k a zawsze to X1600 na pokladzie . Tutaj masz najnowsza recke . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 A będzie można potem go wymienić na CD lub C2D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasajas Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 a moze Acer TravelMate 4104 WLMi mocna strona sa procek i grafa a reszta ujdze ale cena jest tak gdzies w granicach 3,5k bawilem sie nim i nie jest taki tragiczny choc mogli go troszke solidniej wykonac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) Ten acer odpada, jeden rdzeń, słabe wykonanie i duża cena, jedynie grafa może być ale za tą cene to nie warto. Wezmę coś z Turionem X2: Fujitsu-Siemens AMILO PA1510 z X1100 lub ASUS A6M Q024 z Gf Go6100 a może jeszcze coś innego Tylko ta grafa Toshiba Tecra A4 (Intel PM 750 1.86GHz, 512DDR) - X1100 3dmark 03: 2430 pkt 3dmark 05: 968 pkt Natomiast GF go 6100 na Asusie A6M-Q006H (turion64 x2 tl50, 1gb ddr2) ma wyniki: 3dmark 03: 1213 pkt 3dmark 05: 631 pkt Czy ten FS ma dobrą matrycę ? Jak z jakością, mam nadzieję że lepsza od Acera. Edytowane 8 Października 2006 przez Miper Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 A będzie można potem go wymienić na CD lub C2D ?Tak bedzie mozna , jest na Napa wiec wpakujesz CD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 A będzie można potem go wymienić na CD lub C2D ? jesli jest na chispecie i945 gm alb i945pw to jak najbardziej po ew modyfkacji biosu jesli jednak studiujejsz infe to raczej nie grasz zabardzo a pozatym patrzac na syg z desktopem to masz ynke do grania masz =] lepiej niz turiona chyab nie trafisz i bierz asusa najlepszy CHYBA z fs, lg asus... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Może się zdarzyć że pogram na sieci więc dobrze by było żeby grafa dała rady dla np. Battlefielda 2. A tak na co dzień to nie gram w gry 3d, jedynie online np. ogame. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Może się zdarzyć że pogram na sieci więc dobrze by było żeby grafa dała rady dla np. Battlefielda 2. A tak na co dzień to nie gram w gry 3d, jedynie online np. ogame.to albo ten joybook czy jak mu tam albo inne conajmniej x1400albo odpowienik... mi na gf4Ti 4800 bt2 nawet wlaczyc sie nie chciał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Ciekawe ile trzeba by było dopłacać do tego Benqa żeby mieć CD, a z resztą cen celek nie może być taki zły, za kilka miechów i tak ceny będą mniejsze. Wiecie może czy ta grafa też da się wymienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modzel Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 na core duo nie ma mowy... na centrino ( p4m) tak jest szansa ze cos znajdziesz lecz musisz sie spieszyyc bo moge p4m sie niedlugo skonczyc na zecz cd i c2d... a przynajmniej gdzies to wyczytałem.. a rozwazales sprowadzenie sprzetu z usa?? oplaty za przelew i przesyłke mieszcza sie w granicach 250 zl. =] popatrz sobie tutaj moze cos znajdziesz amazon.com a tu firma polamer do ktorej robisz shipping a potem oni ci wysyłaja ale musiałbys sie dowiedziec dokładnie o procedure... pzdr =] edit: a jak juz cos znajdziesz to polecam pricegrabbera wpisujesz sobie ktory lapek a on ci wyrzuca rozne konfiguracje i sklepy w ktorych jest dostępny =] edit2: np tu masz toshibki w ladnych cenach... mozesz cos wiecej napisac o sprowadzaniu laptopow z usa? cos z podatkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 z tego co sie orientuje... bo mialem tak zrobic ale znalazlem inny sposob 1 kupujesz w sklepie internetowym 2 shipping adres podajesz tej firmy polamer wczesniej piszac do nich maila z zapytaniem czy mozna itp. 3 paczka do nich przychodzi oni moga opakowa to np w jakies swoje cus i potem przesyłma morska lub lotnicza ( drozsza dosłownie o grosze ) leci paczka do wawy z ego co kojarze a potem kurier powinien ci ja dostarczyc... co do cła to CHYBA i PODKRESLAM CHYBA urzad celny nie moze i do niej zajrzec... a co wazne!! najpeliej jakby sklep internetowy mogl wysłac to jako gift.. piszesz sam do siebie karteczke z zyczeniami czy cus innego... bo przeciez nikt nie dostaje prezentów za pobraniem :) i teoretycznie wszystko powinno byc ok... ale polecam przekrecic do tej firmy maja siedzibe w warszawie na puławskiej i u nich sie wszystkiego dokładnie dowiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Cło nie, ale VAT to juz jak najbardziej. I co to ma znaczenie ze gift ? jesli wartosc przekracza te 50$ to moze byc nawet i spadek, haracz dla panstwa trzeba oddac. Lepiej dobrze sie dowiedz jak ominac VAT, bo bedzie zgrzytanie zebow jak z laptopem przyjdzie rachunek na dodatkowe 600zł.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Zamówiłem sobie Benq-a S73EG z 1GB ramu za 3100zł, mam nadzieje że będzie działał dobrze i mnie nie zawiedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qudlaty Opublikowano 19 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2006 Gdzie zamówiłeś tego Benq-a w takiej cenie i to jeszcze z 1GB ramu? Na skapiec.pl ten model z 512mb ramu stoi za 3249,99-3737,00 zł Pytam z czystej ciekawosci :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...