Havoc Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Ciekawy powód nieznalezienia. A gdyby Cię nie poprosiła to byś znalazł? :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Dodatek do prezentu urodzinowego :) W pierwszej chwili nic nie czuć - ot, całkiem dobra czekolada. Dopiero po chwili zaczyna dawać czadu, i ostry posmak zostaje w ustach dosyć długo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Heh podobnie jak w hitach z chilli :P Milka choco and rice :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2010 Z tańszych czekolad coś takiego ostatnio jadłem Jak generalnie nie przepadam za wyrobami Milki tak ta akurat okazała się całkiem niezła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Jasne, tylko ta cena. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Jasne, tylko ta cena. B-) Normalna cena. Za 100g Lindt'a płacisz średnio 7zł. Czyli za 5kg zapłaciłbyś 350zł. ;) Okazja ! ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Ja ostatnio zajadam się klasyką: Szkoda że już nie pakują w sreberko i papier :( 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°°° Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2011 Szkoda że już nie pakują w sreberko i papier :( YogiCK, tak to były czasy. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2011 Z serii czekoladowe przygody YogiCK B-) Na początku jak to zwykle u Lindta - zwykła, bardzo dobra czekolada. Dopiero przy oblizaniu ust lub palców (:P) może wyczuć posmak soli. O dziwo bardzo pasuje, nie przeszkadza różnica smaków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianqwer Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ostatnio zajadałem się Studentską prosto z Czech :D Szybko znikła :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Też czytałem, że jest dobra. akurat jadę do Lubawki za kilka dni i na pewno w Kralovcu postaram się ją nabyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Oddawajcie krew - ja oddaje 4fun od lat i zapomniałem napisać o jednym - genialna jest tam czekolada szczególnie mleczna i bakaliowa. Dla mnie tylko LIndt lepszy. Smak świetny jak na takie coś. Czekolad dostajemy 8 (3 mleczne,2 bakaliowe, 1 kokosowa i 2 deserowe). Nie lubię deserowej tylko z tych to zawsze można oddać ;). Tak to klasa sama w sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Wedel edycja limitowa, gruszka, truskawka, mieta mniam mniam. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2011 yuucOm fakt w CKD czekolady dają naprawdę smaczne. Aż się zapomina ile to krwi upłynęło. Oddawałem 3 razy jak na razie, ale nie długo oddam jeszcze raz. Z innych czekolad to oczywiście studencka. Była kiedyś taka czekolada trójkątna, ale nie ta co obecnie można kupić w marketach (Toblerone). Była podobna, ale "cała" Taki podłużny trójkąt. Była też z orzechami i bakaliami oczywiście. Ostatnio ją jadłem z 10 lat temu :) Po za tym lubię też Milkę z orzechami i Wedla mleczna też niezła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2011 Kolejna ciekawostka czekoladowa ;) Połączenie mocno gorzkiej czekolady z płynnym nadzieniem pomarańczowym daje radę 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ktoś wie gdzie można dostać Studencką w Polsce po za Allegro i internetem ? Naprawdę pyszna czekolada i ostatnio jak jadłem to kupowałem osobiście będąc w Czechach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ja się nigdzie nie spotkałem, niestety :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Ogólnie rzecz biorąc, Wedel i Milka niech się schowają, przy dużo wyższej ich cenie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Zależy od gustu, mi ta czekolada w ogóle nie podchodzi. Aktualnie lubię Alpen Gold Nussbeisser : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FoX 13 Opublikowano 9 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2012 Dla smakoszy mlecznej czekolady polecam Terravitę Niesamowicie smaczna, bardzo korzystna cenowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Jak ktoś ma ochotę na coś innego niż to co jest w sklepie za rogiem to polecam: http://www.manufakturaczekolady.pl/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 +1 nieźle. zjeść skomponowaną przez siebię czekolade. fajna sprawa na prezent dla ukochanej. tylko trafić w gust będzie trudno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirekk Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Manufaktura w Krk jest bezkonkurencyjna. Jak ktoś jest przejazdem warto wstąpić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Jak ktoś ma ochotę na coś innego niż to co jest w sklepie za rogiem to polecam: http://www.manufakturaczekolady.pl/ Szkoda że ceny są takie duże. Jeśli 34 zł wychodzi za 100 gram gorzkiej to ja wymiękam. Oczywiście "drogo" to pojęcie względne zależy od grubości portfela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Produkt rzemieślniczy swoje kosztuje. Poza tym takiej czekolady nie wsuwa się na co dzień, raz kiedy można się szarpnąć żeby popieścić podniebienie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2015 Może i dobra. Sposób jej produkcji niby jest inny. Ale ja i tak wolę studencką. Na allegro jej pełno, więc nie trzeba do Chech jeździć jak kiedyś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Dobra ta studencka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Zamówiłem te: http://www.czeskimarket.pl/p1010-Czekolada-Studentska-Gruszka-Limitowana-Zielona http://www.czeskimarket.pl/p7-czekolada-studentska-wisniowa http://www.czeskimarket.pl/p6-czekolada-studentska-biala http://www.czeskimarket.pl/p1460-Czekolada-Studentska-Mleczna-grzane-wino-Jablko-Cynamon-przyprawy-koniec-sierpnia-2015 Pewnie na przyszły tydzień dopiero, zobaczymy czy smaczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2015 Dobra ta studencka? Na pewno lepsza niz Milka czy inna z dostępnych w kazdym spożywczym. Ja tam tradycyjnie mleczna z bakaliami. Czyli po prostu klasyczna. Cena IMO bardzo dobra bo czekolada jest dosc gruba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) A więc paczka doszła, nawet tabliczki nie połamanane. Obsługa sklepu ok,każdy etap zamówienia jest potwierdzony mailem. Tylko posmakowałem: http://www.czeskimarket.pl/p1010-Czekolada-Studentska-Gruszka-Limitowana-Zielona Od razu wyczuwamy aromat gruszki, ale w niektórych kawałkach smak ginie w reszcie dodatków, sama czekolada wydała mi się za słodka. Wymaga dalszych degustacji :P http://www.czeskimarket.pl/p1460-Czekolada-Studentska-Mleczna-grzane-wino-Jablko-Cynamon-przyprawy-koniec-sierpnia-2015 Aromaty zastawiają na długo w "posmaku", że się tak wyrażę. Idealna jako dodatek do kawy czy "sznapsa". Imo czekolady lepsze od Wawela, Wedla i Milki. Resztę opisze jutro. Edytowane 17 Lipca 2015 przez KaszaWspraju 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...