sasek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Witam. Mam pytanie: Czy zasilacz 300W wystarczy do karty GeForce 6600? (mowa tu o zwykłym modelu, nie GT) Mój sprzęt: Athlon XP 2000 + 512 MB RAM TwinMos Asrock k7vt4i - 4x AGP Dysk twardy - Samsung 80 GB 7200 obr/sek Karta muzyczna - zintegrowana na płycie. bardzo prosze o odpowiedż. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 A kto jest producentm i jaki model dokładnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyysiu Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Powinien ale nie musi. Podaj jakieś dokładniejsze dane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasek Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Jutro rozkręce kompa i sprawdze dokadnie. W Aidzie nie pokazuje zasilacza;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 Nie w Aidzie, everescie i w innych tego typu programach takiego info nie znajdziesz :D Zanotuj dokładnie model Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek2107 Opublikowano 7 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2006 jezeli sam nie wiesz coto za zasilacz wiec obstawiamy ze nie jest to jakis "rarytas" np fortron 300w spokojnie takiego 6600 udzwignie codagen nie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 "Noce niespokojne, potargaly prąd...." :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Nie zebym bronil codegena :lol: ale znam przypadek ze podobny konfig tylko proc axp 2600+ i gf6600 mocno wykrecony spokojnie chodzi. I napiecia bez wiekszych skokow i w normach (ofkoz mierzone miernikiem) :blink: Ale widac ze codegen zmiennym jest, jednemu ciagnie jak powyzej a innemu spali sie odrazu na p3 1000 :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Nie jest zmiennym tylko wspomniane przez Ciebie deadfrog zasilacze sa jak samorodki zlota... A wiadomo jak bylo z goraczka zlota :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasek Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Oto specyfikacja mojego zasilacza. Przepisałem wszystko, co było napisane na zasilaczu. Pozdrawiam i prosze o pomoc. TECH MASTER L&C TECHNOLOGI INC. SWITCHING POWER SUPPLY MODEL:LC-B300ATX INPUT 230V - 8/4A 50Hz P4 OUTPUT:300W +3,3V 28A ORANGE +5V 30A RED +12V 15A YELLOW +5VSB 2A PURPLE -5V 0,3A WHITE -12V 0,8A BLUE PS-ON GREEN P.G GRAY +5V and +3,3V total power not exceed max 180W +5V, +12V and +3,3V total power not exceed max 280W Max voltage 300W ACT - 040114-18-LC Na zasiłce była przyklejona taka dodatkowa naklejka: Adding 150% efficiency from 3,3V mode. Special suppor for 3D VGA card. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) Wymien zasilke zanim zmienisz grafe bo mozesz otrzymac pokaz efektow specjalnych made by L&C ;) Edytowane 8 Października 2006 przez Wolan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 U mnie pyka z gownianym Shito :) Patrz sygnatura, i nawet krece bez problemow :) Tyle ze zasilka 3.3 oraz 5V trzyba bez zazutu po oc i w stresie, 12V to skacze jak choragiewka 12.7V nawet czasami nawet jest :) Wiec powinien styknac ten 300stu watowiec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wsad Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) @sbchp250 raczysz żartować - zasiłka do wymiany: koszt 50-120 zł zalezy czy ma być nówka czy uzywka spodziewaj się tak z 12,4-12,5V... ale to da się przeżyć - mieści się w normie ATX - poza tym zawsze lepiej za dużo niż za mało ;).polemizował bym :mrgreen: Edytowane 9 Października 2006 przez wsad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 TECH MASTER L&C TECHNOLOGI INC. SWITCHING POWER SUPPLY MODEL:LC-B300ATX Toć to Modecom Feelek :). Powinien pociągnąć twoją konfigurację bez problemów, spalić też raczej nic nie spali - zabezpieczenia przeciwprzeciążeniowe ma - sam sprawdzałem ;). Tylko z jakością napięć nie będzie przy tej konfiguracji za ciekawie - 12V poleci do góry - spodziewaj się tak z 12,4-12,5V... ale to da się przeżyć - mieści się w normie ATX - poza tym zawsze lepiej za dużo niż za mało ;). Jak masz kasę, to sugeruję się rozejrzeć na allegro za Fortronami z serii GTA, GTF, PFN lub MDN (jeśli zamierzasz zmieniać sprzęt w niedalekiej przyszłości na s754/s939). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Nie zebym bronil codegena :lol: ale znam przypadek ze podobny konfig tylko proc axp 2600+ i gf6600 mocno wykrecony spokojnie chodzi. I napiecia bez wiekszych skokow i w normach (ofkoz mierzone miernikiem) :blink: a pewnego randomowego poranka pufff...... jezeli nie planujesz zadnego oc to zostaw te zasilke, chyba ze masz problemy ze snem to kup cos z tego co luk1999 napisal :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiMR Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Nie chodzi o to, że nie uciągnie mu ten zasilacz g6600, (może też mieć perfekcyjne V) , ale o to że pewnego dnia może tak ot co spalić się ta zasiłka a z nią reszta sprzętu. Miałem tak, jak codegen 300 ni z tego ni z owego spalił mi wszystko co mógł :sad: Z tańszych Polecam jakiegoś Modecoma 350W lub Chiefteca 350W Edytowane 9 Października 2006 przez KiMR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasek Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Czyli zasiłki nie wymieniam, bo i tak nie mam kasy. Moge kupić jakiegoś noname z allegro za 40zł ale po co to? Na jedno wyjdzie. Mam okazje kupić GeForce 6600GT za 350zł i tak właśnie zrobie. Czy GT pobiera więcej mocy niżzwykły 6600? Czy zasilacz napewno styknie? Co powiecie o tym zasilaczu? Na inny mnie niestety nie będzie stać;/ http://www.allegro.pl/item132100792_nowka_...el_gratis_.html Edytowane 12 Października 2006 przez sasek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 http://www.allegro.pl/item131522315_zasila...fvat_odss_.html lepiej dorzucic te 6 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Dozbieraj kasy i weź Fortrona 350 MDN, bo pakowanie się w inną tanią i słabą zasiłkę to poprostu lamerstwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 (edytowane) 2353137[/snapback] AragornPL ale zgodzisz sie ze mną że lepiej te 6zł dorzucić co nie :P A co do Delty też fajny zasilacz, nie to co ten Mustang ;) No co do 6 zł się zgodze, tak samo jak do Fortrona A ten Mustang to jakiś krzak i tyle Edytowane 13 Października 2006 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 AragornPL ale zgodzisz sie ze mną że lepiej te 6zł dorzucić co nie :P A co do Delty też fajny zasilacz, nie to co ten Mustang ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasek Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Qurczę. Naprawdę nie wytyram nic więcej kasy na nowy zasilacz;/ Czy ten mój napewno nie wyrobi 6600GT? Athlony XP nie żrą dużo mocy i tak samo moja płyta główna. Może wystarczy. powiedzcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Jeśli kupisz GF6600GT z z dodatkowym zasilaniem (wtyczka floppy lub jak od twardziela) i nie będziesz kręcił procka to twój zasilacz powinien to przeżyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 poniwien ... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 TAK, POWINIEN. U mnie ciągnął Durona 1,4GHz@2,15GHz@1,85V i Gigabyte Radeona 9550 (435MHz GPU, 550MHz RAM) - wszystko zasilane z linii 5V, a to na pewno nie bierze mniej prądu niż AXP2000+ i GF6600GT. Przestań już ciągnąć ten topic, bo to zaczyna się robić nudne. Nie wierzysz, że pociągnie albo się boisz, to kup Fortrona MDN 350 albo Deltę DPS 350 i będziesz miał święty spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Dobra. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Topic można zamknąć. Po zakupie GT napisze jak wszystko działa. Pozdrawiam i dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...