Dzidaziom Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Zapewne było nieraz, ale foruma szukajka to nie google no i 213 stron przeglądania też mi sie nie widzi :) Mam abita NF7-S 2.0 xp-m 2500+ i hdd maxtora i szukam jednego, lub kilku programów które będą pokazywały temperatury. Słyszałem, że np. AIDA pokazuje temperatury z szujnika w płycie, a sa programy, które pokazują temperatury z czujnika w rdzeniu. Są? Jakie? Jakiś programik, który w miarę dokładnie pokaże temperature HDD i nie będzie zajmował 100MB chipset w sumie jest mało istotny, to mi pokaże AIDA. No i doszły mnie słuchy, że istnieją programy, które obniżają w IDLU temperature proca o kilka stopni... Jakie? No i czy to tylko fikcja? Pozdo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 http://www.almico.com/sfdownload.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marjuszo Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 no jasneeeeeeee że jest program, który obniża temp proca(AMD Duron i Athlon), ja używałem na Bartonie 2500@2,4GHz zapodaj maila na PW to wieczorkiem podeśle :) PS Zawsze mialem otwartą budę i po zastosowaniu tego programu różnica między IDLE bez tego programu a z tym programem wynosiła ok 8-10C !!!!!!!!!!!!!! program działa na zasadzie, że wyłącza nieużywaną część pamięci L2 a w STRESS(co logiczne) cała pamięć jest włączona i temp jest taka sama, niezależnie czy masz program czy nie. Czyli chodzi o to, że temp na procu jest sporo niższa jeżeli np. słuchamy mp3 lub oglądamy film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Jest jakiś inny program, który automatycznie robi wykresy temperatury na bieżąco oprócz speedfana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) MBM5 (MotherBoard Monitor 5). http://mbm.livewiredev.com/ Swoja droga co ci nie pasuje w SpeedFanie?? Edytowane 11 Października 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thelazyone Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 MotherBoard Monitor nie jest już rozwijany od dawna. SpeedFan daje dodatkowo kontrole na wentylatorkami (jak płyta pozwala) No i jest jeszcze Samurize, który ściągnie temperatury ze SpeedFana lub MotherBoard Monitor'a i pokaże ci je (jak i milion innych danych o kompie - jak będziesz chciał) gdzie będziesz chciał i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 MBM 5 nie jest rozwijany, ale bez problemu obsluguje NF7 i potrafi wyswietlac wykresy temperatury. Ponawiam pytanie - co ci nie pasuje w SpeedFanie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 MotherBoard Monitor nie jest już rozwijany od dawna. SpeedFan daje dodatkowo kontrole na wentylatorkami (jak płyta pozwala) No i jest jeszcze Samurize, który ściągnie temperatury ze SpeedFana lub MotherBoard Monitor'a i pokaże ci je (jak i milion innych danych o kompie - jak będziesz chciał) gdzie będziesz chciał i jak. Sam program MBM moze nie jest rozwijany, ale ma za to swietna ceche - sam definiujesz czujniki ktore mierza dane temp. Jesli dobrze pokombinujesz, to spokojnie skonfigurujesz to z najnowszymi plytami nawet... A z NF7-S dziala bez problemu - sam uzywalem MBM jak mialem taka plyte... teraz z reszta tez uzywam MBM - najlepszy tego typu program wg mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 Ponawiam pytanie - co ci nie pasuje w SpeedFanie?? Jakoś tak bez jebnięcia jest i tyle :lol: Powalczę z mbm niebawem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ale masz problem :mur:. Ew spróbuj NextSensor, ale nie wiem czy obsługuje NF7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ale masz problem :mur:. Ew spróbuj NextSensor, ale nie wiem czy obsługuje NF7. Nie miałeś kiedyś takiej akcji, że coś Ci ine pasuje i sam ne wiesz czemu? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2006 Ale masz problem :mur:. Ew spróbuj NextSensor, ale nie wiem czy obsługuje NF7. Fajne to to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...