luk1999 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Ta opcja, którą podałem wyżej służy właśnie do zmiany napięcia procesora. Niżej pod nią masz opcję od zmiany napięcia RAM - daj na maksa i wtedy sprawdź, czy pójdzie ci CAS2. Jak ma się wentylator 6cm to obroty na poziomie 4000-5000 obr/min to standard. Tyle że jest strasznie głośno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ja wiem ze ona sluzy to zmiany napiecia procesora i o nia bym sie nie pytal gdy bym ja mial w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) To bardzo dziwne senor - BIOSVIEW pokazuje zawsze tylko to, co zobaczysz w setup'ie. Otwierałem plik modbin'em i ta opcja też tam jest :). W obu przypadkach sprawdzałem właśnie BIOS 12C. Edytowane 14 Października 2006 przez luk1999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 hej mam pytanie: musialem wlozyc inny procek do mobo aby go sprawdzic, przy okazji wyczyscilem swoj procek i radiator i wentylator, byly strasznie zakurzone po wlaczeniu kompa okazalo sie ze temperatura procka spadla o prawie 10 stopni, teraz po jakis 4-5 h uzytkowania kompa mam ok 30-2 stopni smiac mi sie chce z tak niskiej temp, bo procek juz mial przestawiana fsb na 166 i chodzi na 2ghz, czy to jest normalne czy speedfan mi zle pokazuje temp?? acha jeszcze jedno po tym czyszczeniu fan z 4900 zmienil rpm na 4600 nie wiem dlaczego... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Hmm, niebardzo chce mi się wierzyc w tak duży spadek temperatury od samego czyszczenia - może podczas przekładania procka poruszyłeś ten "dzyndzel" w podstawce od pomiaru temperatury i teraz nie styka on tak dobrze, jak wcześniej? Jak przekładałeś procesory, to trzeba było zadrutować przy okazji procka na 1,85V i sprawdzić, czy pociagnie FSB200-210MHz - bo widzę, że ma naprawdę duży potencjał... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...