Skocz do zawartości
TheGreK

Duron 1600

Rekomendowane odpowiedzi

Ta opcja, którą podałem wyżej służy właśnie do zmiany napięcia procesora. Niżej pod nią masz opcję od zmiany napięcia RAM - daj na maksa i wtedy sprawdź, czy pójdzie ci CAS2.

Jak ma się wentylator 6cm to obroty na poziomie 4000-5000 obr/min to standard. Tyle że jest strasznie głośno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To bardzo dziwne senor - BIOSVIEW pokazuje zawsze tylko to, co zobaczysz w setup'ie. Otwierałem plik modbin'em i ta opcja też tam jest :). W obu przypadkach sprawdzałem właśnie BIOS 12C.

Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej mam pytanie: musialem wlozyc inny procek do mobo aby go sprawdzic, przy okazji wyczyscilem swoj procek i radiator i wentylator, byly strasznie zakurzone po wlaczeniu kompa okazalo sie ze temperatura procka spadla o prawie 10 stopni, teraz po jakis 4-5 h uzytkowania kompa mam ok 30-2 stopni smiac mi sie chce z tak niskiej temp, bo procek juz mial przestawiana fsb na 166 i chodzi na 2ghz, czy to jest normalne czy speedfan mi zle pokazuje temp?? acha jeszcze jedno po tym czyszczeniu fan z 4900 zmienil rpm na 4600 nie wiem dlaczego...

post-142330-1162121808_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, niebardzo chce mi się wierzyc w tak duży spadek temperatury od samego czyszczenia - może podczas przekładania procka poruszyłeś ten "dzyndzel" w podstawce od pomiaru temperatury i teraz nie styka on tak dobrze, jak wcześniej? Jak przekładałeś procesory, to trzeba było zadrutować przy okazji procka na 1,85V i sprawdzić, czy pociagnie FSB200-210MHz - bo widzę, że ma naprawdę duży potencjał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...