Skocz do zawartości
RsNeo

Czyzby Uszkodzona Plyta Glowna?

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

Dzisiaj ja mam ladny problem niemoge zainstalowac windowsa ani odpalic juz istniejacego.

System instaluje sie normalnie lecz juz po restarcie sie nieuruchamia.

Niezawiesza sie lecz mysli ekran botowania aktywny lecz po okolo 40 do 60sek wywala blue screen z napisem mniejwiecej UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME.

I nic niepomaga mozecie cos pomoc?

PS

komp taki jak w podpisie

W tej chwili instaluje windowsa na nowym dysku...

PS2

Nic nieruszalem w biosie poprostu sie zawiesil i juz nieodpalil

Prosze o pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z ostatniej chwili:

bardzo podobna sytuacja komp startuje , jest ekran logowania (jak sie pospiesze to i zdaze sie zalogowac) ale po kilkudziesieciu sekundach niebieska zmora i zostaje tylko restart.

Nie dalo sie zainstalowac ani naprawic windy (wieszal sie)

Okazalo sie ze poszla sie j... jedna pamiec z mojego duala, gdy ja wyciaglem wszystko wrocilo do normy (no prawie mam tylko polowe ramu na singlu).

Memtest pokazal ze bede mial fajny breloczek z mojego Geil'a

edit : nie sugeruje ze u Ciebie poszedl ram ale najprawdopodobniej masz problemy z hardware - zepsuc sie mogla np. tasma do hdd - najlepie drugi podobny komp i zabawa w przekladanie czesci

Edytowane przez Cloperflake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może być RAM, taśma, dysk lub zasilacz. Płyty także nie wykluczam, ale sprawdzanie jednak proponuję zacząć od ramu. Zanim go wymienisz na nowy, to przeczyść dokładnie kompa z kurzu. Oczywiście komp powinien być wtedy odcięty od zasilania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi