lubmich Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Znajomy ostatnio wezwał mnie do "naprawy" komputera. Problemem był blue screan z błędem brzmiącym mniej więcej niemożliwość odczytania pliku rejestru badz ... dalej nie pamiętam. Posłużyłem się płytką - naprawiłem (auto naprawa) i system wstał poprawnie (z wyczyszczonym rejestrem). I zapomniał bym o wszystkim gdyby nie telefon, że sytuacja się powtórzyła. Przy mnie dwa razy restartowałem i było ok. Dysk zdążyłem przetestować NDD przed odejśćiem ze stanowiska - co może być przyczyną jeszcze takiego zachowania - jutro tam się spowrotem wybieram i średnio wiem czego szukać. Konfiguracja tamtego kompa to athlon na czipsecie via (nie pamietam dokładnie - zainstalowane via pack). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Żeby odpowiedzieć na to pytanie muszę znać dokładnie o jaki błąd chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Nie chciało mi się szukać - poddałem się i zrobiłem reinstalkę. Znajomy ma zapamiętywać co robił i w razie problemów postaram się dojść do przyczyny. W błędzie był komunkat o niemożności wczytania windowssystem32driverssystem Nie wiem czy problemem nie był NU2002 bez upgradu - przy uruchomieniu dawał komunikat o możliwej błędnej wspłópracy z win2k +SP3 - a że tamten komputer nie ma sieci to mam problem ze ściągnięciem łatki - nie można jej ściągnąć jako pliku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Eh, miałem dokładnie to samo u kumpla ostatnio. Instalowałem mu 2k na abicie BE6-II, cel.466mhz, WD8GB ata66 9na raidzie) riva 16mb (nie wiem dokładnie która). Zainstalowałem wszystko, divery, wordy, i UWAGA- norton utilities 2002. I po zaniesieniu mu kompa do domu za chwile telefon, że nie wstaje- ten sam komunikat, błąd rejestru. Przeinstlowałem wszystko (NU2002 chyba też, teraz myślę) i znów to samo. Ma teraz piękny, sprawdzony, niezawodny win98, a po Twoim poście myślę, że problem mógł być właśnie w NU2002... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Windows 2000 ma jakieś kłopoty z Norton Utilities 2002. Nie wiem jak NU 2003, ale warto spróbować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Ale jak ściągniesz poprawki do NU 2002 to wszystko jest ok - tak jest u mnie. Kłopot jest chyba tylko przy NU 2002 (podstawowy bez poprawek) i SP3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...