Skocz do zawartości
lubmich

Win2k i bład pliku rejestru

Rekomendowane odpowiedzi

Znajomy ostatnio wezwał mnie do "naprawy" komputera. Problemem był blue screan z błędem brzmiącym mniej więcej niemożliwość odczytania pliku rejestru badz ... dalej nie pamiętam. Posłużyłem się płytką - naprawiłem (auto naprawa) i system wstał poprawnie (z wyczyszczonym rejestrem). I zapomniał bym o wszystkim gdyby nie telefon, że sytuacja się powtórzyła. Przy mnie dwa razy restartowałem i było ok. Dysk zdążyłem przetestować NDD przed odejśćiem ze stanowiska - co może być przyczyną jeszcze takiego zachowania - jutro tam się spowrotem wybieram i średnio wiem czego szukać. Konfiguracja tamtego kompa to athlon na czipsecie via (nie pamietam dokładnie - zainstalowane via pack).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chciało mi się szukać - poddałem się i zrobiłem reinstalkę. Znajomy ma zapamiętywać co robił i w razie problemów postaram się dojść do przyczyny. W błędzie był komunkat o niemożności wczytania windowssystem32driverssystem Nie wiem czy problemem nie był NU2002 bez upgradu - przy uruchomieniu dawał komunikat o możliwej błędnej wspłópracy z win2k +SP3 - a że tamten komputer nie ma sieci to mam problem ze ściągnięciem łatki - nie można jej ściągnąć jako pliku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh, miałem dokładnie to samo u kumpla ostatnio.

Instalowałem mu 2k na abicie BE6-II, cel.466mhz, WD8GB ata66 9na raidzie) riva 16mb (nie wiem dokładnie która). Zainstalowałem wszystko, divery, wordy, i UWAGA- norton utilities 2002. I po zaniesieniu mu kompa do domu za chwile telefon, że nie wstaje- ten sam komunikat, błąd rejestru. Przeinstlowałem wszystko (NU2002 chyba też, teraz myślę) i znów to samo. Ma teraz piękny, sprawdzony, niezawodny win98, a po Twoim poście myślę, że problem mógł być właśnie w NU2002...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi