Szalik13 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Posiadam procesor E6300 do tego R. X1900XT i zastanawiam sie czy na zasilaczem. myślałem nad którymś z tych Tagan 500-U25 DUAL ENGINE albo Hiper HPU-4K580-MU-V2 czy moze coś innego za tą cene ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 tagan... ps ale tez porownanie dales.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) bez dwoch zdan tagan... imho jeden z najlepszych zasilaczy na rynku Edytowane 8 Października 2006 przez Kean Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik13 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 a jak nie ten tagan to jaki ? bo nie wiem czy mnie nie przebiją na aukcji a mój budzet to 380 zł max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) Jak Hiper to ta wersja. Ciekawy zasilacz jak za tą cenę, sam posiadam. Moc szczytową do 630W! Po włączeniu komputera jest prawie niesłyszalny, po ok 10 minutach, kiedy się nagrzeje wentylatory zaczynają chodzić głośniej, ale nadal jest cicho. Jeżeli nie musisz mieć extremalnej ciszy to jest to świetny wybór. PS. IMO ten Tagan na pewno nie pójdzie za tą cenę ;) Edytowane 8 Października 2006 przez _Quba_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik13 Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 Właśnie o tej wersji mówiłem... dałes ten sam link co ja :) dobra a z innych zasiłek za tą cene ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Moc szczytowa 630W.........:lol: pół sekundy przed samozapłonem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik13 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Tam kij z tą moca szczytową :) widziałem recenzje tego Hipera w gazecie i spisywał sie bardzo dobrze... porównywano go z taganem U22 480W Ale jak nie ten hiper to jaki za ta cene ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Daj spokój z tym Hiperem. Miałem go kiedyś i gorszego badziewia nie widziałe. Owszem przy słabym sprzęcie dał radę, ale przy Sandiego 3700@ 3GHz i x1800XT@PE mało kompa z dymem nie puścił. Do twojego dobre bądą: Chieftec CFT500A 12S Enermax Liberty 400W Topower P7 420 Kolejność przypdkowa Edytowane 9 Października 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 a ja z uporem maniaka podaj jeszcze topka p3 450w :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Quba_ Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Daj spokój z tym Hiperem. Miałem go kiedyś i gorszego badziewia nie widziałe. Owszem przy słabym sprzęcie dał radę, ale przy Sandiego 3700@ 3GHz i x1800XT@PE mało kompa z dymem nie puścił. Moim zdaniem lekko przesadzasz ;) Nie sądzę, żeby puścił z dymem kompa, bo nie jest to jakiś badziew tylko dobra zasiłka. Podaje dobre napięcia, jest ciężka i bardzo dobrze wykonana. Cytat z benchmark.pl "Pora na testy, które są przecież najważniejsze. Hiper 580W zmusił do dużego wysiłku naszą platformę testową, wymagając sporych obciążeń, poradził sobie znakomicie, utrzymując napięcia z minimalnymi wahaniami. Spoglądając na zbiorcze zestawienie testowe widzimy, że jest to jeden z najmocniejszych i najbardziej stabilnych zasilaczy. Duże słowa uznania, Hiper zaczyna się nam coraz bardziej podobać, choć początkowe wyroby firmowane tą marką traktowaliśmy z pewną nieufnością." Źródło: http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://..._HPU_4B580.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik13 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 To co w końcu wziąć ? Który z tych co podaliscie będzie the best Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 boze no tagan... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Cytat z benchmark.pl "Pora na testy, które są przecież najważniejsze. Hiper 580W zmusił do dużego wysiłku naszą platformę testową, wymagając sporych obciążeń, poradził sobie znakomicie, utrzymując napięcia z minimalnymi wahaniami. Spoglądając na zbiorcze zestawienie testowe widzimy, że jest to jeden z najmocniejszych i najbardziej stabilnych zasilaczy. Duże słowa uznania, Hiper zaczyna się nam coraz bardziej podobać, choć początkowe wyroby firmowane tą marką traktowaliśmy z pewną nieufnością." Testy benchmarka są [ciach!]o warte. Robią je ludzie nie mający zielonego pojęcia o sprzęcie. A tak poza tym, to nie dziwię się, że u Ciebie Hiper dobrze się spisuje, bo tak naprawdę nie ma co tam ciągnąć. U mnie było już jakieś obciążenie dla zasilacza i pokazał, że nie jest tworzony do takiego wysiłku. W tej cenie są o wiele lepsze konstrukcje. Do autora: jeśli kupisz jedną z moich propozycji na pewno będziesz zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik13 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Ja myslałem nad któryms z tych 1Be Quiet! Straight Power E5 500W 2CHIEFTEC 560W CFT-560A juz był proponowanył ale daje dla porownania 3Tagan 480-U22 SLI aczkolwiek słyszałem, ze ten tagan jest głośny .... Ogólnie zależy mi na tym, zęby zasilacz był możliwie jak najcichszy i dosć wydajny a przede wszystkim, zeby te napięcia trzymał najbardziej bym sie skłaniał na Be Quiet chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 ten tagan napewno nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalik13 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 a Be Quiet ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 a Be Quiet ??Z tamtych to ten chieftec lepszy. Zastanow sie tylko po co ci taki mocny zasilacz. Ulegasz marketingowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BorysVasiliev Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Z tamtych to ten chieftec lepszy. Zastanow sie tylko po co ci taki mocny zasilacz. Ulegasz marketingowi. a może topower P3 500W cena 360 zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...