yuucOm Opublikowano 8 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2006 (edytowane) Witam. Mam problem bo nie moge znaleźć w miare taniej zasilki minimum realne 500W (wszystkie co znajduje to chodzą po ok 500 zł :/). Macie jakieś propozycje dla mnie dobrej zaśilki która pociagnie przyszłe karty (g80 itp) ? Chodzi mi o jakąś zasilke z przedziału (300-350 zł) min 500W. Chciałem sie dodatkowo spytać czy moj Modecom 350W (nie feel) pociągnie gf 7900gs ? Z tego co mi wiadomo nie kręcony 5900xt pobiera 80-90W w steresie (ja mam kreconego jak widać) a karty z rodziny 7900 troche mniej nawet jak wynika z tego obrazka: http://www.xbitlabs.com/images/video/gefor...00gtx/power.gif. Moim zdaniem zasilka powinna wytrzymać 7900gs ale jakie jest Wasze zdanie ? Edytowane 8 Października 2006 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Amacrox Frei Erde 550W http://zenfist.pl/pID/1021.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhaal Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 AeroCool AeroPower 550W http://zenfist.pl/pID/125.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Lepiej Amacrox'a niż Aerocoola wg. mnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 a może Enermax Liberty 500W 389 zł http://www.4max.pl/default.asp?g=113&g...mp;produkt=2262 :plom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Jesli to modecom MC to spokojnie pociagnie, ktos niedawno odpalal podobny zestaw z 7900gs na nim bez problemow. Z zasilka pod G80 bym poczekal co producenci wymysla w tej kwestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) topower p3 i p7-moim zdaniem nawet włabsze wersje 420 i 450w spokojnie starczą to tego sprzetru.Obecne zasialcze mają bardzo mocne linie 12v. Edytowane 10 Października 2006 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Do tego tak ale na przyszłość mogą nie starczyć ;/. Nie mam kasy zeby co zmiane karty wywalać 400 zł na zasilke ;). Narazie bym brał Amacrox Frei Erde 550W albo Enermax Liberty 500W. Problem w tym ze: nie wiem czy te Amacrox'y są dobre (1 raz słysze o tej firmie :oops:) a poza tym ma tylko 15A na lini 12V. TEn ENermax jest git ale za drogi :(. Ehh nie wiem co wybrać narazie. Ktoś z Was miał albo ma zasilke Amacrox'a ? chciałbym wiedzieć czy dobrze trzymaja napiecia i czy w ogole sa dobre ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lucas234 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 ten amacrox to fortron i nie ma 15A na lini 12V tylko 44A lacznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 aha czyli wszystko nowe pociągnie ;). Ej wielkie dzieki bo serio nie słyszałem o takiej firmie. Skoro jest dobra to chyba wybór mam z głowy (do tego 550W wiec jeszcze lepiej). Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 W okolicach 350zł nie ma nic wydajniejszego niż chieftec CFT 500 A12S. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) BENITO a w okolicach 400zł (450złmax) co jest godnego polecenia obok enermax liberty 500W ? Edytowane 9 Października 2006 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wolan Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Tagan u25 500W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Cooltek 500w polece od siebie ;) tzw. Antec z papstem = Cooltek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 (edytowane) ModeCom MC-500ATX 2.0 PFC 245zł. W okolicach 350zł nie ma nic wydajniejszego niż chieftec CFT 500 A12S. za 360zł mogę kupić CFT 620A 12S Edytowane 10 Października 2006 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Tylko po co ci 620W. Spawać chcesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 chodziło mi tylko o to,że skoro wersja 500W kosztuje ok.300zł,to lepiej jest dołozyć 60zł i kupić wersję 620W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 (edytowane) Tylko po co ci 620W. Spawać chcesz ? To wejdz na dfi-street, a dopiero sie za glowe chwycisz. Edytowane 10 Października 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zasialtory 500W wzwyż są potrzebne tylko do SLi/CF i dwuprocesorowych AMD-ków jednocześnie. Przy konfigach 1xCPU, 1XGPU nawet po OC nie ma to sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 To wejdz na dfi-street, a dopiero sie za glowe chwycisz.Tam nawet w zasadach forum krzycza minimalna moc zasilacza od jakiej w ogole udzielaja porad :) Ale amerykance lubia duze rzeczy, tak jak wielgachne silniki w samochodach - podobnie z zasilkami. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Jakbym zarabial tyle co oni i kupowal sprzet po amerykanskich a nie europejskich cenach to tez by mi to bylo obojetne czy mam 100 W czy moze 300 W za duzo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Sorki ze odświeżam ten temat ale właśnie jutro bede kupował zasilacz i nie jestem pewien co wybrać. Czy: http://zenfist.pl/pID/1055.htm albo: http://zenfist.pl/pID/1021.htm a moze dopłacić do: http://zenfist.pl/pID/1050.htm. Wiem ze na tym ostatnim działa c2d plus sli 8800gtx wiec ogromny zapas mocy ma, ale nie wiem czy ten Amacrox by nie wystarczył. Jak sądzicie ? (srednio znam tą firme). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pageup Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 amacrox ma zasilki FSP chyba modele GLN z tego co pamietam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Czyli który z tych 3 najlepszy ? ;) A jaki jest w ogóle najlepszy zasilacz do 400 zł ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2006 Jezu, człowieku, poczytaj trochę i pomyśl! W tej cenie czego nie kupisz (no może poza Taganem U15) to i tak będziesz zadowolony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...