arthurrr Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Witam! To mój pierwszy post :) Mam pewiem problem i nie wiem jak go rozwiązać. Chodzi oczywiście o to co napisałem w temacie, ale teraz napiszę dokłądniej. Nie wiem co kupić: 1.Kingston 1024MB DDR 400mhz 2.MSI GeForce 6600GT 128/128 3.MSI GeForce 7600GT 256/128 (lub ten sam model tylko innej firmy, ale to potem) I jeżeli wybrałbym pamięc to miałbym 2x1024MB DualChannel, jeżeli kartę graficzną to miałbym w SLI, a jeżeli punkt 3 to musiałbym sprzedać tą kartę co mam i kupić tą lepszą. No i mam dw pytania: 1. Co bardziej zwiększy mi wydajność: druga kość pamięci, czy dwie karty 6600GT, czy może 7600GT? 2. Jeżeli karta graficzna to która opcja? Czy 2x6600Gt czy 1x7600GT? Mam do wydania (jeżeli na pamięć lub na drugą 6600Gt) 470zł lub (jeżeli na 7600GT) 800zł. Pozdraiwam i z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Jedno jest pewne - nie kupuj drugiej 6600GT do bo jedno 76GT zjada ja na śniadanko Sli :> Z gpu to Galaxy 7600GS@GT Zalman 256Mb GDDR3 Edytowane 9 Października 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 No bo jest jeszcze druga opcja. Mogę zaczekać do 11 grudnia, bo wtedy będę miał już nie 800zł tylko 900zł. no i wtedy dopiero mogę się zastanowić nad kartą graficzną. Tyle, że to dopiero w grudniu, a do tego czasu dużo rzeczy się jeszcze może zmienić (czyt. ceny mogą spaść lub podskoczyć). Jak myślicie? Lepiej teraz kupić 7600GT czy zaczekać do grudnia i kupić np. 7900GS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 ani 6600gt w sli, ani 7600gs@gt, ani 7600gt tylko i wyłącznie 7900gs GALAXY 7900GS 256DDR3 256bit 1.4ns 475/1400 HIT !! za 698 od RaduMira i kręcisz :) lub GALAXY 7900GS 256DDR3 256bit 1.2ns 540/1500 ZALMAN za 764 i też kręcisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 A czemu ten RaduMir Ma tak tanio te karty? Normalnie przecież kosztują 900zł. Na przykład taka -> 7900gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 1. Kompu jest drogi 2. Galaxy nie życzy sobie duże za swe produkty (co się chwali), a przy okazji grafy te przy niższej cenie mają lepsze chłodzenie zazwyczaj i lepiej nadają się do o/c. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 nie patrz na komputronik tam zawsze mają drogo. Jak ma tanio to nic tylko brać:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 poza tym RaduMir to chyba Niemiec z forum więc napisz do niego co i jak :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Dokladnie napisz do niego na PW to moze nawet jakas fajna znizke dostaniesz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 No więc kupuję teraz karte (tzn. za 2-3 tygodnie). No i pytanie do was: Którą? Wiem, że ma to być 7900GS, ale problem tkwi w paru rzeczach: 1. Jaka firma? 2. Z komputronika czy z Allegro (no chyba, że znajdę w podobnej cenie w jakimś sklepie)? Do wyboru mam: Gainward 7900GS 256/256 Galaxy 7900GS 256/256 Spis kart z serii GF 7900GS w komputroniku Wszystkie są dobre, ale musi być ta jedna najlepsza, no i przydałoby się żeby na mojej płycie głównej zmieściły się dwie, bo jak zobaczyłem zdjęcie jednej (Gainward Bliss) to wydaje mi się, że dwie się nie zmieszczą o ile w ogóle Gigabyte by tak spieprzył płytę główną że dwie karty graf. nie wejdą. Pozdraiwam i z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Jestem za galaxy albo asus. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Jestem za galaxy albo asus. Może link? A co myślicie o tej -> Gainward bliss golden sample Wygląda kosmicznie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 @arthurrr podałem Ci wyżej link do RaduMira z kartą za 764, zawsze to te 6 zł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) @arthurrr podałem Ci wyżej link do RaduMira z kartą za 764, zawsze to te 6 zł ;) O jejkuś się czepiasz ;) To te same karty. No to jaką w końcu? Z kompuronika wybrałem takie: leadtek ta też jest na allegro) asus (ta też jest na allegro) gigabyte galaxy No i przypominam o tych z allegro: Gainward Galaxy Edytowane 9 Października 2006 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 No to jaką w końcu? Gainwarda czy Galaxy czy może Gigabyte/Asus z komputronika?Byle nie z Komputronika - no chyba że nie szanujesz swoich pieniędzy :> A jak juz masz pole manewru i chciałeś za 900 brać 7900GS :D to może w końcu 7900GTO - Niemiec ma ponieżej 1k zdaje się. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Byle nie z Komputronika - no chyba że nie szanujesz swoich pieniędzy :> A jak juz masz pole manewru i chciałeś za 900 brać 7900GS :D to może w końcu 7900GTO - Niemiec ma ponieżej 1k zdaje się. No wlaściwie masz rację z komputronikiem, a zresztą na allegro też sklepy sprzedają. Nie no bez przesady już nie mogę dołożyć do tych 900zł. 7900GS wystarczy. Czyli do wyboru: Leadtek Asus Gainward Galaxy Którą wybrać (wszystkie są z allegro)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Galaxy http://allegro.pl/item133132504_galaxy_790...500_zalman.html Edytowane 9 Października 2006 przez -Caleb- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Jak wyżej, Galaxy @ Zalman @ 256Mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Bierz 7900GTO, a nie GS'a. 1029zł na pamieciach 1,1ns Jak nie masz tyle, to po prostu dozbieraj, bo napewno warto. Edytowane 9 Października 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthurrr Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) EDIT: Wielkie dzięki za pomoc. Musże was przeprosić, bo okazało się, że nie kupuję karty, bo przemyślałem to i zrozumiałem, że narazie nie potrzebuję nowej karty, w przyszłym roku jak będę miał urodziny (tj. maj) coś pomyśle. Postanowiłem, że kupię pamięć, wentylator do obudowy i podkręcę 6600GT trochę bardziej niż mam. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA Edytowane 10 Października 2006 przez arthurrr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...