Subvoice Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Ostatnio w rozmowie z Matem przwinął sie temat zapinki na LGA dla X3N. Wydaje mi się, że bardziej niż otwory problemem jest tu sama wielkość bloku. LGA jest zazwyczaj szczelnie obsadzona kondensatorami i szczerze mówiąc nie widziałem płyty głównej z innym rozstawem tych elementów. Jedyna szansa, że zmieszczą się one pod blokiem. Niestety nie jestem w tym momencie w stanie tego sprawdzić "organoleptycznie". Jeżeli ktos ma jakieś doświadczenia w tym temacie to prosze o podzielenie się nimi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Zależy jaką masz płytę. Na Asusa P5B Deluxe wchodzi bezproblemowo PowerX (dość podobny wymiarami do PX'a). Tak to wygląda: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Niestety spód w X3N jest sporo większy. Szczerze mówiąc bardziej liczyłem na to, że kondensatory przy sockecie będą niższe i wejda pod spód bloku. Rozwiązaniem byłoby dorobienie takiej zapinki, która wymuszałaby przesuniecie bloku o te 0,5cm, tylko muszę sprawdzić czy cały IHS procesora łapałby sie na środek bloku (w X3N jest podfezowanie na procesor). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Tylko, jeśli przesuniesz blok, to pogorszy się wydajność bloku, gdyż finy nie będą bezpośrednio nad blokiem. Lepiej będzie, jak zainwestujesz "stówkę" w nowy bloczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...