Fireman Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Ok, Alojzy1, w odpowiedzi na Twojego maila Działa to przy założeniu, że pamiątki masz symetrycznie, po obu stronach, a nie wiem, jak jest na Twoim palicie. Jeżeli masz tylko po jednej stronie, to o ile się nie mylę, oznaczałoby to 64 bit szynę pamięci. u mnie na pamiątki są ułożone tak jak na twoim rysunku czyli po dwóch stronach a mam 64bitową szynę, przynajmniej tak sądze bo mam MX200... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 MX200 mają 64bit chyba wszystkie. A w przypadku Alojzego1 dałem ciała, bo nie doczytałem, że on ma 32mB pamięci na karcie :lol:- moja wina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanekdc Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Ja mam GF2MX200 i z 175/166@240/200 chodzi stabilnie, pamiatki mam samsunga.Na biosie zmienilem na default 180/180 , radiatorek z 486DX , pasta ze srebrem i jakos dziala... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 Ta też mam samsunga. Może to klucz do sukcesu na tej grafie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 8 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2003 nie zauważyłem jakiegoś znacznego wzrostu temp. (organoleptycznie) założe radiatorki i zobaczymy co z tego wyjdzie :DNie zauwazyles bo SDR`y sie nie grzeja tak jak DDR`y , dlatego w sumie radiatory na nich nie maja wiekrzego sensu... ale sprobowac mozna.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 nie zauważyłem jakiegoś znacznego wzrostu temp. (organoleptycznie) założe radiatorki i zobaczymy co z tego wyjdzie :DNie zauwazyles bo SDR`y sie nie grzeja tak jak DDR`y , dlatego w sumie radiatory na nich nie maja wiekrzego sensu... ale sprobowac mozna.. A ja się nie zgadzam z tą obiegową opinią :( Założenie radiatorków na pamięci + dobra pasta + dobry wiatrak to klucz do sukcesu :) Ja jak zacząłem podkręcać o godz 21 to poszedłem spać o drugiej i dalej nie znalazłem maxa... Miałem MX200 (default 175/143) a teraz chodzi 265/200 właśnie dzięki radiatorom na pamięciach, bez nich miałbym 265/190 a to ciach!owo. Szkoda że to 64-bit. Rdzeń A1, pamięci ciach!owe, ale karta Pine :) Wiatrak z procka 6x6 4800rpm wieje na pamięci, radiatory z 486 na pamięciach klejone kropelką :) i jazda!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 9 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2003 Ja tez mam zmodowana karte przecierz. Tobie akurat sie te pamiatki dobrze kreca (jakie masz???) a mi nie.. Mam wentylator 4500rpm, duze radiatory i paste ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 no to jak na dzisiejszy dzień, to mam cora 175@180, bo nie ma chłodzenia z kąd skombinować, a co do pamiątek to 143@195 bez radiatorków, 197 małe artefakty przy fill rate w 3dmark 2001SE, przy 200 nie kończy testów, i tera mam pytanka dwa: -ile mógłbym wycisnąć przy założeniu radiatorków na pamiątki, bo nie wydają mi się być ciepłe, a jednak nie da rady więcej -mógłby ktoś mnie oświecić i polecić jakiś klej do przyklejenia radiatorków na pamiątki, chodzi mi o raczej o klej z sklepu budowlanego u mnie w pobliżu cięzko o sklep z artykułami tego typu, słyszałem że niektórzy serwują kropelką? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 mialem takiego CREATIVE - core na 228- do 235 czasem jak bylo zimno w pokoju PAMIATKI na 398MHz stabilnie :D :wink:Mysle ze gdybym zalozyl jakies ladne radiatorki na pamieci to tez bym dobry wynik osiagnal, niestety cos mnie podkusilo wymienic ja na nowa w ramach gwarancji, udalo sie i nie zaluje, teraz katuje Winfasta MX440 (max. stabilne: 370/550 - duzymi krokami zblizam sie do 6000 w 3DM2K1 :mrgreen:). Pozdr... spawatch ja tez mam taka karte jak ty tylko palita i ja mam bez problemu 6203pkt bez zadnego dodatkowego chlodzenia z konfigiem takim jak ponizej:)))))))))))))))))))))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 no to jak na dzisiejszy dzień, to mam cora 175@180, bo nie ma chłodzenia z kąd skombinować, a co do pamiątek to 143@195 bez radiatorków, 197 małe artefakty przy fill rate w 3dmark 2001SE,Kurde jakie to pamiatki ? Jaka to marka karty ?? Chcialbym zeby sie moje tak krecily, w polaczeniu z moim core`m 200@266 (bo PS nie pozwala:() to bylo by cos... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ravenoth Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Mam GeForce 2MX 400 64MB i od jakiegoś czasu bawię się overclockingiem przy pomocy RivaTuner. Udało mi się podciągnąć rdzeń z 200 do 220 a pamięć z 167 do 190. Próbowałem więcej ale pojawiają się artefakty (kropki jakieś migają na ekranie kurde, głównie w Warcraft3 i Hot Pursuit 2). Przeczytałem na tym forum poradę Dijkstry dotyczącą radiatora od Durona i zrobiłem sobie coś takiego. Użyłem pasty na bazie srebra (nic się nie zwarło) i sprężyn od spinaczy do bielizny (super patent, Dijkstra :)). Niestety radiatory na pamięciach nic nie pomogły, nie są nawet ciepłe a problem z artefaktami jest nadal. Może dałem za mało pasty (rozsmarowałem ją cienko na pamięciach bo bałem się dawać więcej żeby nie wycisnąć spod radiatorów)? Przy okazji zauważyłem że w biosie jest możliwość zwiększenia napięcia na AGP. Może to coś pomoże? Czy zwiększając napięcie nie spalę karty? Rdzeń też kijowo się podkręca a ma radiator i mały wentylatorek. Pomóżcie, dobrzy ludzie, a Allach Wam w dziec... chciałem powiedzieć w szybkich grafach wynagrodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 no to jak na dzisiejszy dzień, to mam cora 175@180, bo nie ma chłodzenia z kąd skombinować, a co do pamiątek to 143@195 bez radiatorków, 197 małe artefakty przy fill rate w 3dmark 2001SE,Kurde jakie to pamiatki ? Jaka to marka karty ?? Chcialbym zeby sie moje tak krecily, w polaczeniu z moim core`m 200@266 (bo PS nie pozwala:() to bylo by cos... Karta jest firmy PROCOMP, pamiątki zaś SAMSUNG oprócz numerków piszę też 145 czyli prawdopodobnie taktowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Khunu jaki ty masz wynik w 3d marku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 a ja swojego palita mx mam zamiar przerobic na quadro mxr, tylko musze jeszcze upewnic sie za to te 2 rezystory o ktorych mysle musze przelutowac ... szybciej miec nie bede przy moim procku ale ladniej na pewno (softquadro juz sprawdzalem - extra), szukam teraz tylko flasha amica do karty bo bios juz zanlazlem, tylko nie wiem gdzie dorwac scalak (a276308a-70 dip) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baltazaar Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 a ja swojego palita mx mam zamiar przerobic na quadro mxr, tylko musze jeszcze upewnic sie za to te 2 rezystory o ktorych mysle musze przelutowac ... szybciej miec nie bede przy moim procku ale ladniej na pewno (softquadro juz sprawdzalem - extra), szukam teraz tylko flasha amica do karty bo bios juz zanlazlem, tylko nie wiem gdzie dorwac scalak (a276308a-70 dip) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 ja mam creativoskiego Geforca 2 GTS krece go z 200/333 do 230/365 i obraz sie chrzani ale to pewnie przez to ze na pamiatkach nie mam radiatorów i przez to sie cholernie grzeja.Musze cos wykombinowac(pamiatki mam marki Infineon - dobre to to?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Khunu jaki ty masz wynik w 3d marku? czasem 1300 a czasem 1800 - wiem że to jest bez sensu ;) ale jest. 3dmark ma różne jazdy z tymi kartami. Karta jest 64-bitowa więc w 32bitach to wogóle chłam, ale w 3dmarku to już dopiero. Niektóre egzemplarze chodzą dobrze inne po czasie spadają nagle z 2400 do 1000 3dmarków. Na 16bit ustawię to mam 3444 3dmarki... Ale testowałem oprócz tego dwie takie karty i wszystki były gorsze od mojej. Jedyne, co działa niezawodnie to timedemo w Q3A ;) Napisz na jakim ustawieniu mam test zrobić to ci powiem. Co do radiatorów to dają około 5-10MHz, w sam raz, żeby dociągnąć do ładnej, okrągłej liczby. Moje pamięci to chyba EMT czy ENT sam nie pamiętam, myślałem że jakieś <span style="color:red;">[ciach!]</span>iane a tu taka niespodzianka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lookout Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Kurde tez mam takie jakies ent czy cos, moze kupie jakas lepsza paste, ten titan to chyba jakis syf jednak... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Khunu, ten twój wynik jest więcej niż beznadziejny :( Ja mam na niekręconej karcie i procu 2500 z hakiem, a mam sdram Moim zdaniem nawet pomimo 64 bit szyny powinieneś mieć więcej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 u mnie podobnie jest a raczej powinno być jak sobie cora wykręce to dam znać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 chodziło mi raczej o wynik khunu oczywiście, bo nie wiem czy można mieć więcej z mx200-mówie do Dijkstra, przeciesz ty to masz mx400:?:, u gościa z zwykłym 2MX 32MB żeby nie ściemnić to chyba wynik był z przedziału od 2400-2800 nie pamiętam dokładnie a u niego jest szyna 128bit, ale reasumując takiej aż różnicy to chyba nie powinno być ale cóż zrobić, widocznie za coś sie płaciło kupując mx400, ja u siebie na 1024x764 16bit mam 28003d marków i przypomne że jeszcze nie taktowałem rdzenia... BTW przyszedł mi głupi pomysł do głowy ale może istotną sprawą jest pojemność twoich pamiątrek - 64MB:?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 To nie 64 mB pamięci, Fireman. Robiłem u siebie test na grafie kumpla, ma dokładnie to samo, prolink mx400, tylko z 32 mb, i różnic w 3d marku 2001 nie było. W 3dmark 2003 pewnie już będą :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 kurde troche dziwna sprawa khunu z tą twoją kartą bo u mnie przy 1024x768 16bit jest 2800 jak z resztą wcześniej mówiłem ale z kolei włączyłem sobie dzisiaj defoulta w 3d marku i zobaczyłem wynik 1847 czyli tak jak u ciebie, czemu ty masz taki spadek przy 32 bitach ?(u mnie cora jeszcze nie kręciłem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekt Opublikowano 24 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2003 ja z mojego asusowskiego gf2 mx400 32 sdram (175/166) wyciagnolem na razie 200/200 i chodzi bez zadnego dodatkowego chlodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 ja z mojego asusowskiego gf2 mx400 32 sdram (175/166) wyciagnolem na razie 200/200 i chodzi bez zadnego dodatkowego chlodzenia w sumie teraz często bywa że tak jest :D tzn. trzeba mieć tzw. dupiate szczescie zeby dorwac cos gorszego ale zdarza sie tobie gratuluje widze przed karta przyszlossc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuxmen Opublikowano 25 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2003 ja mam syfa jakiegoś gf mx 400 64 mb ramu standardowo było 200/143 na procku mam tylko mały radiatorek a na pamięcaich nic i dojechałem spokojnie do 250 na procu i 190 na pamięciach powyżej 190 arfeakty w grze a proca może by poszedł na 260 ale to prawie nic nie daje liczy sie pamięc o 10 mhz na procu to tylko 1 klatka w nfsp2 a 5 mhz na pamięci to koło 2-3 klatki tak więc matw się o pamięcia a procem się nie przejmuj ale ile się da to kręć powinieneś wyjść przynajmniej do 250-270 bo masza iwatrak a janie mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 moje pamiątki bez radiatorów idą ze 167 na 216-220 jakies vdata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 moje pamiątki bez radiatorów idą ze 167 na 216-220 jakies vdata ile mają ns? chyba przypadkiem na mx400 trafiły... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 6 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2003 Nie pisze na nich i nie wiem gdzie sprawdzieć powiedz gdzie to zobacze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...