Skocz do zawartości
Matic27

Avacs Soundman 4(cmi8738)

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest taka,kupiłem wczoraj tą karte pod PCI wczesniej miałem zintegrowane na mojej MOBO Ac97 włozyłem ją do złącza i odpaliłem kompa,w biosie wyłączyłem ac97.Uruchomiłem komputer ponownie i chciałem zainstalować sterowniki(sam karty nie wykrył) włączyłem instalator jednak on ciągle stał przy "Waiting for audio driver to be ready".Sciągnełem takze najnowsze sterowniki prosto z strony CMI chciałem uruchomić instalator a tu:

post-140707-1160410204_thumb.jpg

Byłem także na stronie avacs:

http://www.avacs.com.pl/index.php?sterowniki=1

Jednak nie znalazłem tak sterowników do XP,probowałem tymi do NT ale przy wgrywaniu nastepował restart <_< .

Prosze o pomoc,bo juz kombinuje... szukam...,kombinuje... szukam.. :wink:

Mam nadzieje ze tu dostane odpowiedź bo na "tłiku" zadałem kilka pytan i nic;)

Pozdrawiam

Edytowane przez Matic27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Problemik już minął,poradziłem sobie;)

Teraz oczywiscie pojawił sie inny,odłączyłem tą nową karte(mialem do testowania) i powinnien mi działać realtek ac97 ,sterowniki zainstalowałem(przed podłączeniem tej nowej musiałem odinstalować) karte w menadżerze widzi.Ale nie widzi jej jako urządzenie miskujące;/.

Usługa windows audio działa;]

Już sam nie wiem... :huh:

edit;]

w opcjach sterownika pokazuje status "Sterownik włączony ale nie został uruchomiony"

Edytowane przez Matic27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi