Pawelek69 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Witam Dzisiaj moja koleżanka kupiła notebooka TOSHIBA Satellite L30-114. Wszystko było by ok. gdyby nie jeden mankament: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f00975b0e6ff734.html Mam pytania: 1. Czy odnieść komputer do sklepu? 2. Notebook i Windows nie był jeszcze rejestrowany w Toshibie, czy tam mam się kontaktować z gwarancją? 3. Czy samemu można wyciągnąć z laptopa klawisze i je zamienić tak samo jak w zwykłej klawiaturze? Edytowane 9 Października 2006 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azazel85 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Niech spróbuje odnieść laptopa do sklepu. Powinni jej chyba bez problemu wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Witam Dzisiaj moja koleżanka kupiła notebooka TOSHIBA Satellite L30-114. Wszystko było by ok. gdyby nie jeden mankament: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f00975b0e6ff734.html Mam pytania: 1. Czy odnieść komputer do sklepu? 2. Notebook i Windows nie był jeszcze rejestrowany w Toshibie, czy tam mam się kontaktować z gwarancją? 3. Czy samemu można wyciągnąć z laptopa klawisze i je zamienić tak samo jak w zwykłej klawiaturze? Na czym miałby polegać ten błąd. Bo jeżli chodzi o rozmieszczenie klawiszy to nie jest błędem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Na czym miałby polegać ten błąd. Bo jeżli chodzi o rozmieszczenie klawiszy to nie jest błędem. F2 jest pomylone z F3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Przeczytaj sam początek - ogólnie nie polecam dłubać przy klawiszach od laptopa :D bo jak uwalisz to będziesz musiał sobie zafundować nowa klawiaturę za swoje (koleżanki) pieniądze Edytowane 9 Października 2006 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzakart Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 ogólnie nie polecam dłubać przy klawiszach od laptopa Podczas czyszczenia klawy spokojnie ze 3 razy "wyrwałem" klawisze szmatką i zawsze były całe, także sądzę, iż aby je popsuć trzeba być zdolnym albo mieć pecha :) Spróbuj delkiatnie wyważyć te F-ki i podmienić, wątpie by był problem z tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 (edytowane) Jesli nie jest to jakis czeski bład tej serii, to lepiej odnies do sklepu i przynajmniej wyjasnij ta sprawe. Moze sie okazac ze ktos juz cos dłubał w twoim laptopie, a skoro tak, to warto sie dowiedziec dlaczego. Edytowane 9 Października 2006 przez TeQuila SunRise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucjan1948 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Przeczytaj sam początek - ogólnie nie polecam dłubać przy klawiszach od laptopa :D bo jak uwalisz to będziesz musiał sobie zafundować nowa klawiaturę za swoje (koleżanki) pieniądze Widzę "Kucyk", że Ty masz pecha wczesniej walczyłes z Blaskiem a teraz z Oriką. Przyznam się szczerze, że Asusy wypadły przy zakupie notebooka przez mnie tylko z powodu serwisu. Co dotyczy klawiatury to w pierwszym momencie nie zauważyłem tego błędu i tu raczej należy pójsć do sklepu i tam wyjasnić (nie wszystkie klawiatury są łatwo rozbieralne jak np. w Dellu). :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Ale czy lepiej tam najpierw zadzwonić i się spytać czy od razu przytaszczyć laptopa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Ale czy lepiej tam najpierw zadzwonić i się spytać czy od razu przytaszczyć laptopa? Nie rozumiem w czym Ty masz problem. Sprzęt ma wadę (fabryczną?) Z tego powodu nie spełnia Twoich oczekiwań. Bierzesz ten szmelc pod pachę i zanosisz do sklepu. Niech wymienią na „sprawny” egzemplarz. Sprawdź tylko czy klawisze przypadkiem nie działają poprawnie (F3 mimo że jest na pozycji F2 może spełnia funkcję F3) Wtedy sprawa byłaby ciekawa, bo ciężko uznać to za błąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Nie rozumiem w czym Ty masz problem. Sprzęt ma wadę (fabryczną?) Z tego powodu nie spełnia Twoich oczekiwań. Bierzesz ten szmelc pod pachę i zanosisz do sklepu. Niech wymienią na „sprawny” egzemplarz. Sprawdź tylko czy klawisze przypadkiem nie działają poprawnie (F3 mimo że jest na pozycji F2 może spełnia funkcję F3) Wtedy sprawa byłaby ciekawa, bo ciężko uznać to za błąd.F2 działa jako F3 i na odwrót, więc są pozamienianie. Jutro idę z tym do sklepu i napiszę jak się sprawa potoczyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2006 Kurcze, sam byś wymienił sobie i tyle :-) Jak pisał już Dzakart trzeba być naprawdę ciężko pokrzywdzonym przez życie aby uwalić klawisze w Tośce. W Asusach faktycznie klawki się sypią, ale Tosia robi porządne i jeszcze nie widziałem aby ktoś uwalił klawisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Widzę "Kucyk", że Ty masz pecha wczesniej walczyłes z Blaskiem a teraz z Oriką. Przyznam się szczerze, że Asusy wypadły przy zakupie notebooka przez mnie tylko z powodu serwisu. o przepraszam, klawiatura przyszła, miało być 220netto + kurier, a było 150 brutto więc ogólnie najs :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Witam! Dzisiaj byłem w sklepie i pan serwisant wymienił klawisze podważając je śrubokrętem od prawej strony. Więc wszystko jest OK. Dziękuję za porady i zainteresowanie tematem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...