Plumpi Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Mój kumpel ma mały problem. Ma Celka 333MHz na płycie Shuttla nie wiem dokładnie jakiej, do tego jakaś Rivka i SoundBlasterek. Problem polega na tym że gdy <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> kompa to cisza. To znaczy słychać jak odpala sie twardziel i CD jak Flopp chrumka i to wszystko monitor się nie załancza. Zrobi restarcik i działa. Czsami musi go włączyć i wyłączyć z sieci i tesh zadziała. Dziwna sprawa. Doradzcie przez co może się tak dziać ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Skoro on go wlacza i stacja sobie warknie to znaczy ze ogolnie komp chodzi tylko grafika nie startuje. Pogrzebac przy grafice , wyjac<>wlozyc , sprawdzic inna karte.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 jak mowisz ze po odpieciu od sieci- niech sprawdzi zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naquim Opublikowano 3 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2003 Mógł odpaść jakiś malutki elemencik płyty głównej, kondensatorek czy coś podobnego. Wtedy zdarzją sie takie problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 4 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2003 widzialem kiedys takie cudo na plytce A_Trenda pod amd k6-2 550, komp czasem startowal, czasami byl gluchy (nawet dyski nie startowaly), pomagalo odlaczenie od sieci na pare minut - po wymienie plyty bylo jakis czas dobrze pozniej znowu to samo.......doszedlem z kumplem do wnioskow ze to plyta ma problem ze startowaniem zasilacza (bo na krotko jak sie startowalo to dzialalo) - ten problem jest dla mnie zagadka - i najlepiej radze tobie poprobowac wsadzic inny zasilacz jak nie pomoze inna plyte i wtedy moze sie wyjasni co nie dziala - i co trzeba ew. zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plumpi Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 Jeśli was to zainteresuje to rozwiązałem ten problem. Przełożyłem kość ramu w inny slot na płycie głównej i zmieniłem kabel podłanczający CD i HDD. Jestem ciekaw czy w innych przypadkach to samo by zadziałało :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckm.pl Opublikowano 5 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2003 widzialem kiedys takie cudo na plytce A_Trenda pod amd k6-2 550, komp czasem startowal, czasami byl gluchy (nawet dyski nie startowaly), pomagalo odlaczenie od sieci na pare minut - po wymienie plyty bylo jakis czas dobrze pozniej znowu to samo.......doszedlem z kumplem do wnioskow ze to plyta ma problem ze startowaniem zasilacza (bo na krotko jak sie startowalo to dzialalo) - ten problem jest dla mnie zagadka - i najlepiej radze tobie poprobowac wsadzic inny zasilacz jak nie pomoze inna plyte i wtedy moze sie wyjasni co nie dziala - i co trzeba ew. zmienic dokładnie... jakiś czas temu też mi się pojawił ten problem na starym sprzęcie z A-trendem na pokładzie i jak niespodziewanie się pojawił w takich samych niewyjaśnionych okolicznościach zniknął Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...