Skocz do zawartości
Plumpi

Nie Zawsze Odpala :(

Rekomendowane odpowiedzi

Mój kumpel ma mały problem. Ma Celka 333MHz na płycie Shuttla nie wiem dokładnie jakiej, do tego jakaś Rivka i SoundBlasterek. Problem polega na tym że gdy <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span> kompa to cisza. To znaczy słychać jak odpala sie twardziel i CD jak Flopp chrumka i to wszystko monitor się nie załancza. Zrobi restarcik i działa. Czsami musi go włączyć i wyłączyć z sieci i tesh zadziała. Dziwna sprawa. Doradzcie przez co może się tak dziać ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem kiedys takie cudo na plytce A_Trenda pod amd k6-2 550, komp czasem startowal, czasami byl gluchy (nawet dyski nie startowaly), pomagalo odlaczenie od sieci na pare minut - po wymienie plyty bylo jakis czas dobrze pozniej znowu to samo.......doszedlem z kumplem do wnioskow ze to plyta ma problem ze startowaniem zasilacza (bo na krotko jak sie startowalo to dzialalo) - ten problem jest dla mnie zagadka - i najlepiej radze tobie poprobowac wsadzic inny zasilacz jak nie pomoze inna plyte i wtedy moze sie wyjasni co nie dziala - i co trzeba ew. zmienic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli was to zainteresuje to rozwiązałem ten problem. Przełożyłem kość ramu w inny slot na płycie głównej i zmieniłem kabel podłanczający CD i HDD. Jestem ciekaw czy w innych przypadkach to samo by zadziałało :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzialem kiedys takie cudo na plytce A_Trenda pod amd k6-2 550, komp czasem startowal, czasami byl gluchy (nawet dyski nie startowaly), pomagalo odlaczenie od sieci na pare minut - po wymienie plyty bylo jakis czas dobrze pozniej znowu to samo.......doszedlem z kumplem do wnioskow ze to plyta ma problem ze startowaniem zasilacza (bo na krotko jak sie startowalo to dzialalo) - ten problem jest dla mnie zagadka - i najlepiej radze tobie poprobowac wsadzic inny zasilacz jak nie pomoze inna plyte i wtedy moze sie wyjasni co nie dziala - i co trzeba ew. zmienic

dokładnie... jakiś czas temu też mi się pojawił ten problem na starym sprzęcie z A-trendem na pokładzie i jak niespodziewanie się pojawił w takich samych niewyjaśnionych okolicznościach zniknął

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...