niepooczach Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Witam Zamierzam kupić nowy komputer za +- 3000 i potrzebuję rady. Przejżałem najnowsze tematy na forum z czego wyłoniło się poniższe zestawienie (tylko na te elementy muszę wydać kasę). Nie zakładałbym nowego tematu, gdyby nie fakt, że sprzęt poza graniem ma mi służyć do pracy - głównie obróbka 2D - Photoshop, Corel, Illustrator itp. - nie jestem pewien więc na jakie rzeczy powinienem zwrócić uwagę - procek? ram? ... ntel Core2 Duo E6300 1.86 729 Asus P5B Deluxe Intel, P965 681 2x512 Geil 667MHz 569 7900GS GALAXY ZALMAN 540/1500 799 ATX 560W Chieftec CFT-560A-12S (Fan 120mm) 334 ceny z www.gral.pl Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Intel C2D E6300 Gigabyte DS3 2x1gb Geil 7600GS Galaxy / 7900GS Zasilka jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niepooczach Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 dzieki za odp Vejita, ale mogłbym wiedziec dlaczego płyta Gigabyte? na innym forum doradzaja mi raczej Asusa. Jest jakas znaczaca różnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Znaczacej roznicy nie ma. Gigabyte posiada lepsze mozliwosci OC i jest tansza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AcsShaDe Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Geile oczywscie ultra 800MHz cl4 ~ 615zł. Gigabyte dlatego ze robi wyzsze fbs za nizsza cene Ps. Vejita widze ze sie przekonales do tego ds3 i geil'i bo czesniej byles za p5b dlx i gr pro B-) Edytowane 11 Października 2006 przez AcsShaDe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niepooczach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 OK, chyba zdecyduję sie na coś takiego: Intel Core2 Duo E6300 Asus P5B Deluxe, P965 DDR2 2048MB 667MHz Patriot DualDDR2 GeForce 7900GS Galaxy 256MB ATX 450W Chieftec (Fan 120mm) Czy waszym zdaniem będzie ok? I z czego najwyżej mógłbym zrezygnować (co zredukować?) bo nie wiem czy uzbieram ponad 3k? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 ZASILACZ DO ZMIANY. Na noname najprawdopodobniej zaraz po uruchomieniu bedzie jedno wielkie "boom" Do takiego zestawu polecil bym Cheftec GPS-450. No i nie kupuj 2gb ramu... Obecnie ramy kosztuja koszmarne pieniadze. Kup narazie 1gb i po swietach dokup druga kosc 1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 ZASILACZ DO ZMIANY. Na noname najprawdopodobniej zaraz po uruchomieniu bedzie jedno wielkie "boom" Do takiego zestawu polecil bym Cheftec GPS-450. No i nie kupuj 2gb ramu... Obecnie ramy kosztuja koszmarne pieniadze. Kup narazie 1gb i po swietach dokup druga kosc 1gb ja mam już dość starego tagana 380W i spokojnie wystarcza, a sprzęt jest po OC - z tego co widze to ma być podobny config i wcale mocnego zasilacza nie potrzeba te 450W to sobie bedzie odpoczywać 2GB do takiej karty to mninimum - co z tego że bedziesz miał płynną animacje jak bedze doczytywać z dysku i ciąć dla przykładu mi GTR 2 z 60 przeciwnikami pobiera 2.5 GB Intel Core2 Duo E6300 Asus P5B Deluxe, P965 DDR2 2048MB 667MHz Patriot DualDDR2 GeForce 7900GS Galaxy 256MB ATX 450W Chieftec (Fan 120mm) 1. ok 2. ok jeśli nie planujesz SLI w przyszłości 3. może lepiej byle jakie Geile tylko że z serii ULTRA oczywiście 2x1Gb (moje 667 spokojnie chodzią ponad 1000 MHz) 4. ok 5. ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Ale rozumiesz ze to jest noname. Racja tego configa pociagna by ModeCom MC-350W z palcem w d*** ale ten zasilacz ma pewnie realne 300W i napiecia skacza jak nienormalne. No i kupno 2gb ramu przy obecnych cenach mija sie z celem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Ale rozumiesz ze to jest noname. Racja tego configa pociagna by ModeCom MC-350W z palcem w d*** ale ten zasilacz ma pewnie realne 300W i napiecia skacza jak nienormalne. No i kupno 2gb ramu przy obecnych cenach mija sie z celem.od kiedy chieftec to noname ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 o.O wielkie sorry. Nie doczytałem ze to Cheftec. Myslalem ze chodzi o zasilacz klasy "noname" dodawany do obudowy. Poprostu zle przeczytalem i wprowadzilem sie w blad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 o.O wielkie sorry. Nie doczytałem ze to Cheftec. Myslalem ze chodzi o zasilacz klasy "noname" dodawany do obudowy. Poprostu zle przeczytalem i wprowadzilem sie w blad.LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 mobo zmień na DS3 i ramy na Geil 667 ;] bedzie taniej a napewno nie gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) Masz racje bedzie taniej ale tragicznie. DS3 gryzie sie z 7900GS od Galaxy uniemozliwiajac stabilna prace i podkrecanie... Edytowane 12 Października 2006 przez Vejita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Gdzie ty widziałeś że to się gryzie??? Kolega z Tweka ma DS3 i Galaxy 7900GS i wszystko dobrze u niego działa :P nie wiem kto Ci takie bajki naopowiadał :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Poczytaj sobie w tematach o 7900GS i DS3... Stabilna praca po OC tych 2 komponentow jest wrecz niemozliwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 dziwne u niego jest wszystko ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niepooczach Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 hej, wielkie dzięki za pomoc! chyba zostane przy asusie, zbyt wiele głosów za tą płytka żeby zmieniać. I chyba zrobię jak Vejita radzi - 1gb ram teraz, 1bg po nowym roku (pomęczę sie te kilka miesiecy :)). za to kupie troche lepszy zasilacz. jak cos nie tak to piszcie plis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 hej, wielkie dzięki za pomoc! chyba zostane przy asusie, zbyt wiele głosów za tą płytka żeby zmieniać. I chyba zrobię jak Vejita radzi - 1gb ram teraz, 1bg po nowym roku (pomęczę sie te kilka miesiecy :)). za to kupie troche lepszy zasilacz. jak cos nie tak to piszcie plis tylko nie wiem czy wiesz ale ceny napewno nie beda spadać po świętach tak odrazu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...