Skocz do zawartości
adzio_tuning

Mam 500 Zl :)

Rekomendowane odpowiedzi

jeszcze w tym tygodniu będę miał powyższą ilość funduszy...

z tego co usłyszałem pamięci stanieją w pierwszych miesiącach 2007 :huh: jeśli to prawda i ktoś mi to sensownie udowodni to raczej nie ma sensu narazie ;)

a co do procesora to wygląda tak: mam Winchestera, kręci się na 2.55 max, przy 1.45 ;) możliwe że poszedł by na więcej <_<

i mam zamiar kupić Opterona 144

moje pytanie czy się opłaca?

PS: mobo na pewno nie zmienie bo nie mam kasy na nową grafę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze w tym tygodniu będę miał powyższą ilość funduszy...

z tego co usłyszałem pamięci stanieją w pierwszych miesiącach 2007 :huh: jeśli to prawda i ktoś mi to sensownie udowodni to raczej nie ma sensu narazie ;)

Zawsze tak jest, że pamięci w miesiącach styczeń(pod koniec) - marzec są najtańsze, później ceny idą w górę. A te ceny ramu na dzień dzisiejszy, to jakieś kpiny. Procki również po nowym roku tanieją, więc lepiej uzbroić się w cierpliwość i poczekać. DX10 w grudniu, nowe układy itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu zbierałbym kasiorę dalej. BTW zauważyłem, że masz nieciekawy zasilacz. Radziłbym go zmienić, bo na nowej grafice może nastąpić detonacja. Imo pierwszym twoim zakupem powinna być dobra zasiłka np Chieftec GPS 450W (~200 zł), bądź Modecom MC 350W (~110 zł). Procka bym nie zmieniał, sprzedałbym te 2x256 (póki drogi, wieczysta gwara na ram jest, więc po co się zastanawiać) na twoim miejscu i kupił np. 2x512 Twinmosa. I nie kupuj nic teraz, bo zrobisz największą głupotę w życiu ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na twoim miejscu zbierałbym kasiorę dalej. BTW zauważyłem, że masz nieciekawy zasilacz. Radziłbym go zmienić, bo na nowej grafice może nastąpić detonacja. Imo pierwszym twoim zakupem powinna być dobra zasiłka np Chieftec GPS 450W (~200 zł), bądź Modecom MC 350W (~110 zł). Procka bym nie zmieniał, sprzedałbym te 2x256 (póki drogi, wieczysta gwara na ram jest, więc po co się zastanawiać) na twoim miejscu i kupił np. 2x512 Twinmosa. I nie kupuj nic teraz, bo zrobisz największą głupotę w życiu ;) .

zasiłke myślałem sobie kupić fortrona 400, albo jakby mi więcej kasiorki zostało to topower p5 400

co do pamięci to chyba braciszek w spadku dostanie :lol2: a jak nie to też się opyli na allegro ;)

więc będę czekał ... B)

dobra, dzięki za podpowiedź :)

PS; głupot w życiu choć krótkim popełniłem już dużo :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz tego Topowera... ma on problemy z asymetrycznym obciazeniem lini 5v/12v. Polecam w tej cenie Chieftec GPS-450

no moze ;) zobaczymy jak to bedzie

ja właśnie kupiłem 2x512mb Patrioty XBLK... za 500zł :] bardzo tanio... prawie za darmo :P

hehe prawie :D

na początku przyszłego roku jest szansa żeby je dostac w granicach 400-450 ? :rolleyes:

Edytowane przez adzio_tuning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasiłke myślałem sobie kupić fortrona 400, albo jakby mi więcej kasiorki zostało to topower p5 400

co do pamięci to chyba braciszek w spadku dostanie :lol2: a jak nie to też się opyli na allegro ;)

po 1 nie widze powodu żeby zmieniać proca do 2mx no chyba że to nie do gier tylko do czegoś innego ( tylko czego ) :wink:

a po 2 nie nastawiaj się że kupisz fortrona 400W za 50 zł i sie sianem wykręcisz - ten zasilacz sienie nadaje do twojego cfg ma słaba linię 12V

edit: nom spoko :]

Edytowane przez wsad

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi