Gość Bio Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) Mam pytanko :] Wczoraj nam kolo ze specjalizacji (taki przedmiot w budzie) powiedział, że jak ktoś jest chętny to może zaprezentować, jak można postawić Router na linuxie/windowsie. Jako że jestem leniem i nie chce mi się prezentować ale dla siebie chciałbym wiedzieć. Jaka wersja/dystrybucja linuxa byłaby dobra? Jak to w ogóle zrobić? Czytałem narazie artykuł na PC Worldkomputer. Mile widziana jakiś bardziej szczegółowy opis - jesli chodzi o linuxa to tylko odpaliłem knoppixa i akieś 4 lata temu instalowałem mandrake :] Edytowane 11 Października 2006 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Jako, że "jesteś leniem" nie podam Ci odpowiedzi :) Ale jak poszukasz to znajdziesz kilka podobnych tematów na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 bo nie chce prezentować na lekcji dlatego (w grupie same debile)... po za tym wtedy to by było uważane za zadanie domowe i polecą mi %... btw.: mile widziany linux, który sam się kapnie na jakim sprzęcie chodzi... nauczyciel mi sterów pod linuxa nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) google nie boli btw.: woman for a studniówka raczej tu nie znajdziesz ;] podpowiedź : nnd. pld, coyote linux - najprostsze, najpopularniejsze bramki ;] Edytowane 11 Października 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 jakbyś przeczytał dokładnie to byś widział, że napisałem o znalezieniu artykułu na pc world komputer... i to by było jesli chodzi o osiągnięcia w szukaniu na google... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haquim Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 jakbyś przeczytał dokładnie to byś widział, że napisałem o znalezieniu artykułu na pc world komputer... i to by było jesli chodzi o osiągnięcia w szukaniu na google... :google: zgadnij co to ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 no to już sam ten artykuł powinien Ci podpowiedzieć jakie dystrybucje są dobre, więc wejdź na strony tych dystrybucji i poczytaj jak zainstalować, jak skonfigurować, jakie mają możliwości, nie wymagaj, że ktoś poprowadzi Cię za rękę w instalacji i konfiguracji routera, bo nie skończył by do końca miesiąca opisywać każdą dystrybucję, poszperaj właśnie na stronkach każdej z nich i wybierz tą, która Ci najbardziej odpowiada, próbuj instalacji w domu i wybierz dla Ciebie najprostszą, bo taką bramkę możesz zrobić właśnie na coyote linux który zajmuje jedną dyskietkę albo na suse które zajmuje płytę dvd, więc to zależy od Ciebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 stawiaj ubuntu, do tego firestarter i wio. Tak naprawde to strzelanie do wrobla z armaty, ale prosto i przyjemnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 no to już sam ten artykuł powinien Ci podpowiedzieć jakie dystrybucje są dobre, więc wejdź na strony tych dystrybucji i poczytaj jak zainstalować, jak skonfigurować, jakie mają możliwości, nie wymagaj, że ktoś poprowadzi Cię za rękę w instalacji i konfiguracji routera, bo nie skończył by do końca miesiąca opisywać każdą dystrybucję, poszperaj właśnie na stronkach każdej z nich i wybierz tą, która Ci najbardziej odpowiada, próbuj instalacji w domu i wybierz dla Ciebie najprostszą, bo taką bramkę możesz zrobić właśnie na coyote linux który zajmuje jedną dyskietkę albo na suse które zajmuje płytę dvd, więc to zależy od Ciebie chopie ja cie proszę... NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM. Gdzie ja napisałem, że chcę żeby mi wszystkie opisali? Może pora iść do okulisty albo zwiększyć sobie czcionki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 pisze się chłopie, NAUCZ SIĘ PISAĆ, piszesz : jak postawić router na linuxie, a gdzie tu sprecyzowana dystrybucja ?? gdzie konkretne wymagania ?? gdzie opis co chcesz żeby obsługiwał ?? to czego Ty chcesz ?? chcesz żeby ktoś Cię poprowadził za rączkę skoro co najwyżej udało Ci się uruchomic knoppixa ?? najpierw zorientuj się czego dokładnie chcesz i poczytaj sam co to w ogóle jest linux, bo jeśli masz doświadczenia tylko na knoppixie to krzyż na drogę w stawianiu routera na linuxie, w google też nie potrafisz szukać bo jest wiele poradników jak postawić router na różnych dystrybucjach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Jak Ci sie nie chce samemu kombinowac, to sa takie dystrybucje jak np IPCop, ktore wlasciwie na dziendobry moga robic za router... i to baaardzo rozbudowany. PS. Wiesz co to jest "goolgizacja wiedzy"? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...