Skocz do zawartości
czerwo

Modernizacja Pceta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio postanowiłem zmodernizować swojego kompa, dokładnie wymienić procesor i kartę graficzną. Niestety nie jestem obeznany w tym temacie i chciałbym prosić o pomoc w wyborze i dopasowaniu pod mój sprzęt.

procesor: Celeron D 2,66

płyta główna: msi 865pe neo2 (fsb 800, ddr 400, agp 8x, sata)

ram: 1 gb

grafika: gainward geforce 6600 256mb

hdd: samsung 80 gb

Zasilacz: tangan tg380-u01 380

+ dwa nowe wiatraczki zalmana na procka i grafę

Nie mam określonej ceny ale nie chcę wydawać jakiś kosmicznej sumy (np. 1500 zł.). Jestem otwarty na wszelkie sugestie dotyczące mojego sprzętu. Zastanawiam się także czy w moim przypadku nie lepiej wymienić płytę główną i procesor, a z grafiką poczekać. Głównie chodzi mi o to aby sprzęt był w miarę nowoczesny i gierki działały na wyższych detalach.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

możesz zmienić MOBO na DFI infinity(ewentualnie lanparty), procesor na jakiegokolwiek athlona 64, 3000+ lub 3200+(maksymalnie 3500+) i podkręcić ;] wyjdzie Cie to około 800zł(przy DFI Lanparty i 3500+). i do tego jakiegoś GF 7300GT od galaxy ;]

jak nie chcesz zmieniać grafy to asrosk dual-Vsata i jakiś athlon 3500+ lub jak starczy Ci kasy to nawet X2 3800+...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowałem się na athlona 64 x2 3800 lub 4200, mobo DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D i grafę galaxy 7600gs albo jakąś inną do ok. 550 zł. Mam jeszczę pytanie czy opłaca się wydawać 100 zł. więcej na a64 x2 4200 i za ile mógłbym sprzedać stary procek i płytę główną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi