Nicko13 Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 (edytowane) SPECYFIKACJA TECHNICZNA » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Biostar TForce P965 Deluxe Specyfikacja Techniczna CPU Obsługa Obsługa 90nm/65nm LGA775 processor package Obsługa Intel Core 2 Duo / Core 2 Extreme Obsługa Intel Pentium D / Pentium Processor Extreme Edition Obsługa Intel Pentium 4 / Pentium 4 Extreme Edition Intel Virtualization Technology ready Chipset Northbridge: Intel P965533 / 800 / 1066MHz front side bus PCI Express x16 graphics Southbridge: Intel ICH8RIntel High Definition Audio Obsługa six PCI Express x1 lanes Obsługa up to ten USB 2.0 ports Obsługa sześciu portów SATA 3.0Gbps (włącznie z technologią Matrix Storage) Zintegrowana karta sieciowa 10/100/1000Mbps MAC Technologia Intel Quiet System Memory Obsługa czterech niebuforowanych modułów DIMM od 1.8 Volt DDR2 SDRAM Obsługa pamięci 800/677/533/400 dual channel DDR2 Pamięci Masowe Mostek południowy Intel ICH8RInterfejs 6 x SATA 3.0Gbps Technologia Intel Matrix Storage Obsługa RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, RAID 5, RAID 10 eSATA Obsługa VIA VT64101 x Ultra ATA 33/66/100/133 (Transfer do 133MB/sek.)Obsługa RAID 0, RAID 1, RAID 0+1 Dźwięk Intel High Definition Audio (Azalia) Realtek ALC883 HD Audio CODEC Wyjście Optycznie i coaxial S/PDIF (bracket) Sieć Kontroler Realtek RTL8110SC PCI Gigabit Ethernet Wejścia/Wyjścia Interfejsy 1 x Floppy 1 x Ultra ATA IDE 6 x SATA 10 x USB 2.0 porty (6 x tył, 4 x przód) 1 x RJ45 LAN port 1 x Coaxial S/PDIF Wyjście (bracket) 1 x Optical S/PDIF Wyjśćie (bracket) 8-Channel Audio I/O porty 1 x 9-pin serial port 1 x parallel port 1 x mini-DIN-6 PS/2 port myszy 1 x mini-DIN-6 PS/2 port klawiatury Sloty na karty rozszerzeń 1 x PCIe x16 slots, PCI Express Bus specification v1.0a compliant 1 x PCIe x1 slot, PCI Express Bus specification v1.0a compliant 1 x PCIe x4 slot, PCI Express Bus specification v1.0a compliant 3 x 32-bit PCI slots, PCI 2.3 compliant Funkcje Specjalne Automatic Overclocking System (A.O.S.) CMOS Reloading program (C.R.P.) Memory Integration Test (M.I.T.) Wymiary PCB ATX Form Factor, 12"x 9.6"(30.5cm x 24.4cm) ZDJĘCIA » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « </u> Zdjęcie Płyty: 2354613[/snapback] :) Punkt pomiarowy Vdimm Vdimm mod ta powinien wyglądać dobrze wykonany vmod ;) VDIMM Pencil Mod http://www.pcmoddingmy.com/e107_plugins/co...php?content.390 Wszystkie dostępne biosy (Ip96a614, Ip96a705, Ip96a801, Ip96a808, Ip96a914; Moded BIOS: Ip96a803, Ip96a803tsa) Oficjalne http://www1.biostar.cn/supports/BIOS.asp?v...6&Value=497 Oficjalne + MODED BIOS http://www.lejabeach.com/Biostar/p965deluxe/p965deluxe.html Biostar Mod BIOS Ip96a914.rh for TForce P965 Deluxe Brak linka Zmiany: Changed Default Setting Full Screen Logo: Set to Disable EPA Logo: Set to Enable Summary Screen: Set to Enable Thermal Control: Set to Disable C1E Function: Set to Disable Execute Disable Bit: Set to Disable Virtualization Technology: Set to Disable Unhid CPU L1 & L2 Cache Load Failsafe Defaults Auto Detect PCI Clk Spread Spectrum: Set Startup to Disable Cas: 1,2,7,8,9,10 Trcd: 1,2 Trp: 1,2 Moved Memory Hole: moved to DRAM Configuration ciekawostka ;) Edytowane 14 Listopada 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 pamiętam zakładałem temat o tej mobo ale coś go wcieło... napisz jeszcze,zę jest wersja 965 pt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 no super.. a gdzie ją można kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 na razie chyba w Niemczech :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) daleko kurna.. w przeliczeniu wychodzi na prawdę te 500zł? i kiedy pojawi się w polsce w końcu? edit: kurcze... nawet mniej: http://www.fortknox.de/cat3.php?art=85744 ktoś robi akcję kupowania tych płyt bardziej masowo? Edytowane 12 Października 2006 przez [cahe] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 No Ja chce bardzo masowo kupić jedną sztuke.Tylko mam problemy z niemieckim(nie znam praktycznie i teoretycznie) a wiem że są sklepy w niemczech które wysyłają do polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 według mnie spoza pl to nie bardzo jest sens-plytki fajne ale jak padnie to sporo problemów, na razie molestuuje imperium.net.pl-pomozecie? jak ich więcej osób zmioleestuje to moze skądś je skombinuja :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 imperium bierze z hurtowni w pl z tego co wiem...wiec molestowanie raczej nic nie da jezeli hurtownia nie sprowadzi ,juz predzej jakis arche itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 biostara na am2 wprowadzili pare dni po zmolestowaniu chyba jako pierwsi i do dzisiaj jedni z niewielu w Polsce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 skoro tak to co innego :) widocznie poszerzyli dzialalnosc :) tez bylbym chetny na to mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 (edytowane) no to zaczynam molestacje imperium :blurp: :twisted: Maile wyslalem do ponad 20 sklepow i do wszystkich dystrybutorow Biostara na polske (do czterech) ,zobaczymy czy ktoś chce zarobić ;) EDIT : wysłany mail również do Biostara. Edytowane 12 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 13 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2006 Płytki będą pod koniec października ,na początku listopada w Polsce :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 szkoda ze dopiero teraz sie o tym dowiedzialem... no ale coz. ciekawe po ile sie u nas pojawia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Płytki będą pod koniec października ,na początku listopada w Polsce :Dno fajnie-mopze po nowym roku takie cuś trafi do mnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ale co wiecie o oc na tej mobo, bo przecież w PL są tanie płytki na 965, tylko ze ich OC to padaka... np MSI, Foxcon... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 a czytaleś cokmolwiek o tej płycie nawet w tym temacie? rekord na niej to 551 fsb na mnozniku 9X-chyba nieżle :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 a czytaleś cokmolwiek o tej płycie nawet w tym temacie? rekord na niej to 551 fsb na mnozniku 9X-chyba nieżle :wink:ano nie najgorzej... ale w tym temacie nie ma o tym wzmianki <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 ale co wiecie o oc na tej mobo, bo przecież w PL są tanie płytki na 965, tylko ze ich OC to padaka... np MSI, Foxcon...hehe no to dales rade 1. plyta taka tania nie bedzie - jej cena to +/- 550zl (przynajmniej na poczatek tak obstawiam - pozniej pewnie cos w granicach 500) 2. jej oc jest wrecz b.dobre - ile plyt ciagnie ponad 500mhz na x9 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Widziałem ta płytę juz w Niemczech 19 euro taniej niż Asus P5B Deluxe Mnie tylko ciekawi jak by się spisywała ta płyta z 2x1GB Goodram 800 Pro bo takie właśnie mam bo niektóre płyty sa kapryśne np. Gigabyte nie lubi Goodram i tyle . Może ktoś już cos wie co ta płyta zbytnio nie trawi ? . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Widziałem ta płytę juz w Niemczech 19 euro taniej niż Asus P5B Deluxe Mnie tylko ciekawi jak by się spisywała ta płyta z 2x1GB Goodram 800 Pro bo takie właśnie mam bo niektóre płyty sa kapryśne np. Gigabyte nie lubi Goodram i tyle . Może ktoś już cos wie co ta płyta zbytnio nie trawi ? . nie wiem czy tem problem z GR nie dotyczy ogólnie 965. Ja mam GR 667 na D9GMH i sie strasznie gryzą z P5B DLX.... co prawda to pierwszy taki przypadek ale zawsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Widziałem ta płytę juz w Niemczech 19 euro taniej niż Asus P5B Deluxe Mnie tylko ciekawi jak by się spisywała ta płyta z 2x1GB Goodram 800 Pro bo takie właśnie mam bo niektóre płyty sa kapryśne np. Gigabyte nie lubi Goodram i tyle . Może ktoś już cos wie co ta płyta zbytnio nie trawi ? .plytka podobno rusza z kazdym ramem ,testowali na anandtech i nie bylo zadnych problemow jedynie na tej plytce,te co do nas trafia beda na chipsecie p965 C2 wiec oc pewnie bedzie jeszcze wyzsze ;) Cena za deluxe ok 500-540zl a za p965pt ok 450-480zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 plytka podobno rusza z kazdym ramem ,testowali na anandtech i nie bylo zadnych problemow jedynie na tej plytce,te co do nas trafia beda na chipsecie p965 C2 wiec oc pewnie bedzie jeszcze wyzsze ;) Cena za deluxe ok 500-540zl a za p965pt ok 450-480zl a te wersje kręcą się porównywalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max340 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) Biostar TForce P965 Deluxe – cena u sąsiadów 149 euro ta widziałem a tej nie p965pt nie mieli cos za niska ta cena za delux sadze ze raczej 600 zł trzeba będzie dać w Polsce a na stronach tez widziałem ta delux za 120 euro jak z kupnem to nie wiem jeszcze ida święta wiec ceny ida w góre :( A To tescik dla Kowalskiego na e6300 a nie jakieś e6700 jak to ma coraz częściej miejsce :( http://www.pcmoddingmy.com/e107_plugins/co...p?content.387.1 ps warto zerknąć Core 2 Duo processor was really exciting na wypowiedzi. Płyta fajna skad wy macie cene 500 – 540 zł oczywiście ta cena mi się podoba ale jest ale na pewno nie można raczej jej brać za cene końcową wiem ze wszędzie na testach pclab podawane sa takie i wogle ( Nicko13 skąd masz te ceny dystrybutorzy Biostara na Polskę podali taka cene hm? bo raczej nie hurtownie w Polsce jeszcze ich nie mając + to co dolicza sklepy internetowe i normalne ze będzie już 580 – 600 zł obym się mylił. Edytowane 14 Października 2006 przez max340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 (edytowane) obie plyty kreca sie tak samo praktycznie i ten sam layout pcb,pt nie ma raidu i 4 sata zamiast 6 i nie obsluguje core2quadro,ceny beda takie jak mowie,u niemcow plytke mozna dostac za 113-130 euro w wersji deluxe,a cene pt podal mi jeden polski sklep ktory bedzie posiadal to mobo. Ja ja chce bo sie wspaniale na niej kreci i przypomina DFI LP nf4 ;) jesli chodzi o funkcje cos jak cmos reloaded (zapisywane ustawienia w biosie) cos jak Ez on switches ( przyciski na mobo power i reset) jest jeszcze kilka podobnych funkcji :) mysle ze pt bedzie mozna jakos zmusic do pracy z C2quadro bo roznica jest tylko w biosach a ten od deluxe pasuje do pt BIOSTAR POKAZUJE PAZURKI !! :D :D :D http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=129933 590 FSB NA WC !! niemozliwe?? ;) Edytowane 14 Października 2006 przez Nicko13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 BIOSTAR POKAZUJE PAZURKI !! :D :D :D http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=129933 590 FSB NA WC !! niemozliwe?? ;) no ladnie, mysle ze jest nawet szansa ze nawet pobije p5bdelux..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Bdb wynik, jak tak dalej pójdzie to ona będzie najlepsza do OC a nie DS3 i p5b :rolleyes: ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 dlatego pisalem do dystrybutorow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TK Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Nie wiem czy warto sie tak napalać. Gadałem z jedną osobą ze sklepu gdzie również są dystrybutorami Biostara. Odradzał jak tylko mogł, podobno będą szybko padać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicko13 Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 czytalem wiekszosc tematow o tej plycie na zagranicznych forach i nie stwierdzilem zadnej padnietej mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 14 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2006 Nie wiem czy warto sie tak napalać. Gadałem z jedną osobą ze sklepu gdzie również są dystrybutorami Biostara. Odradzał jak tylko mogł, podobno będą szybko padać.jeszcze niedawno biostary to był szit nie z tej ziemi-jednak serai tforce to już baardzo fajne plytki, poza tym jest gwarka. Nie wspomne już o tymz,ę asusy też potrafią apdać i to często... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...